Olen pikkuhiljaa kehittymässä nettikauppojen asiakkaaksi. Tilauksia en kuitenkaan aina tee netin kautta, jos tuote vain suinkin on ostettavissa suoraan myymälästä. Inspiraatiota ammennan kuitenkin alkuun merkkien valmistajien (mm. Espritin nettikaupan löydät täältä) sivuilta tai putiikkien nettikaupoista (SOFiNAHin nettikaupan löydät täältä).

(*Tehty kaupallisessa yhteistyössä Espritin kanssa.)

En siis enää lähde päättömästi ”metsästämään” vaatteita, vaan haen virikkeitä läppärin välityksellä ja kun löydän sopivan tuotteen, lähden kohti fyysistä myymälää, jos se on mahdollista.

Miksi? Lähinnä siksi, että haluan kokea ja kosketella vaatetta ihan fyysisesti. Toki nettikaupasta voi tilata ja katua ostopäätöstä (toisinaan myös ilman lähetys- ja palautuskustannuksia) palauttamalla tuotteen, jos vaate ei ollutkaan mieleinen. Mutta lähtökohtaisesti olen ollut  hiukan laiska selvittämään, kuinka palautus tulikaan tehdä, palautuiko rahat tilille jne. No, kaiken tämänkin olen kuitenkin pikkuhiljaa oppinut! Taitamattomuus nettikaupoissa on heikkouteni, muttei este toimimiselle.

Minulla on myös vaateheikkouksia. Takit! Ja kengät! Ja housut, voiko niitäkään olla liikaa?

Keskieurooppalaisen ilmaston talveen sopiva vaatetus on minulle kaikkein mieluisin. Sellainen sää, jossa voidaan kulkea neuleessa tai jakussa ja kietoa kaulan ympärille kaulahuivi tai toinen neule – lähinnä vain näön vuoksi, ei estämään vilua. Lempisäässäni voi kulkea ympäri talven vaihtoehtoisesti talvitakissa, mutta takki avonaisena.

Espritin skottiruutukuvioinen takki voisikin olla tämän syksyn hankinta. Talvesta on jonkin ennusteen mukaan povattu leutoa.

Kuva: Esprit

Kuva: Esprit

Tai miksei RAVN-merkkinen eettinen turkistakki.

Kuva: RAVN

Takkien huono puoli on niiden viemä tila kaapissa. Siksi muodissa olevat muhkeat untuvatakit saavat minun kohdallani jäädä kauppoihin.

Tänä talvena takit ovat tyyliltään pitkälti väljiä, jopa laatikkomaisia.  Niiden alle mahtuu mm. muodissa olevat runsaat hameen helmat. Erityisen mielelläni pidän hameita kesällä ja leutoina syyspäivinä, kun paljaat sääret voivat vilkkua hameen helman alta.

Takki Boss, housut Acne, paita COS.

Kohta sää joka tapauksessa viilenee ja silloin housut ovat mieleeni. Espritin housumallistosta löysin vaikka kuinka monta kivaa mallia. Pidän sellaisista housuista, joissa on myös mukava istua. Liian tiukat housut, jotka lähestulkoon aiheuttavat verenkiertohäiriön vyötärön seudulle, eivät ole mieleeni. Esim. Espritin poltetun oranssin väriset housut voisivat olla kiva yhdistelmä viime vuonna hankkimani Boss-merkkisen beigen villakangastakin kanssa.

Huomaa housun kivat yksityiskohdat vyötärön seudulla. Nämä housut tuskin myöskään puristavat liikoja!

Kurkkaa koko Espritin housumallisto!

Tyyli muuttuu kengillä

Ja jos mennään sitten vielä hetkeksi kenkiin, niin kengissä pidän maihareista, korkkareista, lenkkareista jne. Olen lähes kaikkiruokainen. Kengät valitsen fiiliksen ja tilanteen mukaan. Tämän vuoden muoti onkin varsin moninainen.

Teräväkärkiset Espritin herrainkengät voisivat olla klassinen valinta arkeen:

Kuva: Esprit

Lempisaappaani antavat juhlavuutta asuun:

Gianvito Rossin korkeakorkoiset saappaat tuovat juhlavuutta ja toimivat lähes aina (paitsi mukulakivillä)

Hiking shoes -tyyppiset Acnen kengät

https://www.acnestudios.com/fi/en/tinne/1EJ164-Z33.html?categid=woman-shoes

ja Cowboy-henkiset Zimmermannin kengät ovat puolestaan varmoja hittejä trenditietoiselle!

https://www.net-a-porter.com/fi/en/product/1078330/zimmermann/snake-effect-leather-ankle-boots

 

Cowboy-kenkiin en ole kuitenkaan vielä itse valmis.

Esprit

Aleksanterinkatu 21

00100 Helsinki

AUKIOLOAJAT

ma–pe 10-20

La 10-19

Su 12-18

www.esprit.fi

 

Espritin tuotteita myyvät myös mm. Sokos ja Stockmann.

 

SOFiNAH Shop

Uudenmaankatu 17

00120 Helsinki

 

AUKIOLOAJAT

Ma – pe klo 11-18

Lauantai klo 11-16

www.sofinah.fi