Kesäinen katkarapupasta

Vaikka miellän pastan paremmin talviruoaksi, tämä pasta on kuitenkin niin kepeä ja kesäinen, että sitä sopii syödä myös lämpimimpinä kuukausina.

Tarvitset vain muutamia laadukkaita raaka-aineita ja ruoka valmistuu noin kymmenessä minuutissa.

Kesäinen katkarapupasta (neljälle hengelle)

400 g spagettia (käytin De Cecco -pastaa)

isoja pakastekatkarapuja (nettopaino noin 200 g.)

2 valkosipulin kynttä

1 palko chiliä

70 g rucolaa

¼ sitruunan mehua

3 rkl extra virgine -oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

parmesaani-juustoa

Katkarapupasta on raikas kesäpasta.

Hakkaa valkosipuli ja chili hienoksi. Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan.  Kuullota chili ja valkosipuli oliiviöljyssä paistinpannulla.  Lisää joukkoon maun mukaan suola ja mustapippuri. Juuri ennen pastan valmistumista lisää paistinpannulle sitruunamehu, rucola ja katkaravut. Sekoita kevyesti korkeintaan puoli minuuttia. Kaada keitinvesi pois, mutta jätä sitä talteen noin 1 dl siltä varalta, että pasta uhkaa tulla kuivaksi. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Annostele lautasille. Raasta päälle hieman parmesaania.

Raasta parmesan-juustoa vain kevyesti päälle, ettei juusto jyrää muuten maultaan herkkää katkarapupastaa.

P.S. Keitettyjä pakastekatkarapuja tai rucolaa ei pidä kypsentää pitkään pannulla, sillä katkaravut muuttuvat helposti sitkeiksi ja rucola lötkööntyy.