Vielä ehtii tehdä pääsiäisen makoisimman juustokakun. Sen makeus syntyy sokeroidusta kondensoidusta maidosta ja raikkaus limestä sekä sitruunoista.

Parhaimmillaan kakku on kuuden tunnin tekeytymisen jälkeen tai seuraavana päivänä, mutta aktiivinen valmistusaika ei ole pitkä.

Lime-sitruuna-juustokakku ilman liivatetta

Pohja
200 g Digestive-keksejä
80 g voita
Täyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarpone-juustoa
2 luomusitruunaa (kuori ja mehu)
2-3 luomulimeä (kuori ja mehu)
1 purkki (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
Ohje
Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Sulata voi. Sekoita hyvin. Painele keksiseos kevyesti voidellun tai leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan, halk. 20 cm, max. 24 cm, pohjalle.
Pese sitruunat ja limet. Raasta kuoret. Purista mehut. Notkista tuore- ja mascarpone-juustot. Lisää muut aineet ja vatkaa kaikki aineet sekaisin.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi tai anna hyytyä yön yli.
Koristele kakku esimerkiksi sitruunan raastetulla kuorella.