Tekninen joulu

Meidän perheessä menee asiat “väärin päin”, jos on uskominen perinteisiä miehen ja naisen rooleja. Kun perinteisesti mies pitää tekniikasta, on meidän perheessämme tilanne päinvastainen. Peter ainakin mielummin kokkaa, kuin virittää teknisiä laitteita.

Minä puolestani pidän teknisistä vempaimista, mutta inhoan niiden myötä syntyvää säätöä. Kaiken sen säädön ulkoistaisin mielelläni miehelleni, mutta se on lähes mahdotonta. Hän tekee tekniset asennukset vain pakon alla tai vahvasti motivoituneena. Motivoituneisuus löytyy uuden tv:een asennukseen, kun Arsenalin tärkeä jalkapallo-ottelu on samana iltana alkamassa.

Siksi hankin itselleni vain laitteita, joiden käyttö tai asennus on helppoa. Pidämme tai emme teknisistä laitteista tai niiden asennuksesta, on elämä ilman niitä lähes mahdotona. Ja lisäksi, usein ne tekevät elämästämme helpompaa.

Tämän johdosta listasin muutaman teknisen laitteen, jonka minä toivoisin (salaa!) saavani joululahjaksi (vielä ehtii!) tai jonka haluaisin antaa jollekin toiselle tekniikasta innostuneelle ystävälleni lahjaksi.

raakajoulu (61 of 61)

Joulun tekniset lahjavinkit

(joista osa on kyllä hiukan liian kalliita :))

Elekroluxin varsi-imuri helpottaa arkea. Hankin vastaavanlaisen imurin vasta noin vuosi sitten ja nyt mietin, kuinka olen koskaan tullut toimeen ilman sitä. Erityisesti musta-valkearuutuinen keittiön lattiamme on aivan mahdoton huolletava ilman varsi-imuria. Mustasta ruudusta pistävät silmään kaikki leipämuruset ja valkeasta kaikki muut sotkut. Katso kuva täältä. Elektroluxin varsi-imuri 79 euroa. www.gigantti.fi

Varsi-imuri

Kitchen Aid -yleiskone ei ole pelkästään laadukas keittiön yleiskone vaan myös keittiön kaunistaja. Tämä minä toivoisin joululahjaksi, jos joku (lue Peter) sattuu lukemaan tämän. Hinta 539, 90 euroa. www.verkkokauppa.com. Auts, hinta on aika suolainen, mutta sitten en tarvitsisi mitään muuta lahjaa jouluna, synttäreinä, nimi-, hääpäivänä – seuraavaan sataan vuoteen! 🙂

Kitchen aid yleiskone 2

Nespresson retrohenkinen Aerroccino Red -maidonvaahdotin vispaa maidon cafe latteasi tai kaakaojuomaasi varten hetkessä ja vaivattomasti. Lapset ja vanhemmat kiittävät! Hinta 70 euroa. www.nespresso.com.

Nespresso maidon vaahdotin

Suunnon Ambit3 -kello on varsinainen unelmalahja urheilusta ja tekniikasta kiinnostuneelle henkilölle. Kello on helppokäyttöinen ja asennus onnistuu jopa melkein ilma manuaalia. Hinta alk. 319 euroa ja sykevyö 80 euroa. www.budgetsport.fi.

suunto-ambit3-sport-sapphire-hr-30683445

 

Dualitin leivänpaahdin on varsinainen keittiön kruunu. Kyseisen kuusipaikkaisen leivänpaahtimen sain syntymäpäivälahjaksi joitain vuosia sitten rapujuhlia silmälläpitäen. Ensimmäisen kolmipaikkaisen Dualitin leivänpaahtimen, joka tätänykyä asuu mökillämme, ostin istelleni, kun valmistuin oikeustieteellsestä tiedekunnasta noin 15 vuotta sitten. Paahdin on yhä täydessä terässä. Se on siis ollut jokaisen euron… markan arvoinen. Kuusipaikkainen Dualit-leivänpaahdin maksaa hurjat 503 euroa. www.kitchentime.fi. Pienemmän kahden viipaleen paahtimen saa hintaan 320 euroa. www.stockmann.fi

Dualit 6

Meidän perheessämme rytmit menevät hieman ristiin. Peter saattaa valvoa vielä tunteja sen jälkeen kun minä olen mennyt nukkumaan. Siksi Urbanears Plattan Tomato -kuulokkeet voisivat olla meillä tarpeeseen. Hinta 49,90 euroa. www.verkkokauppa.fi.

Urbanears

 

 

kotona.typo