Vappurutiinirintamalta ei mitään uutta

Meidän vappurutiineissamme ei ole mitään uutta – jollei mieli (tai sää) ehdi muuttua muutaman päivän aikana. Vappupäivänä ulos, usein ainakin pienelle retkelle. Kurkkuleipiä, gazpachoa, simaa ja vaahtokarkkeja vappupäiväaamun piknikillä –  niitä nautimme viime vuonna, miksi emme tänäkin vappuna.

Me menemme perinteisesti vappupäivänä ravintolaan syömään koko suku seurana. Puolen päivän kieppeillä alkavaa vappulounasta ennen ehtii kuitenkin hyvin käydä pienellä piknikillä. Syömme juuri sen verran, että jaksamme nauttia herkkuja hotelli Kämpin notkuvista vappupöydistä.

Useinhan vappuaattona on jo jotain ohjelmaa, joten en halua myöskään stressata piknik-eväistä. Niiden valmistamiseen ei saa tuhrautua liikaa aikaa ja pakkaamisen on oltava helppoa – estetiikasta tinkimättä.vappu (1 of 21)

Kaikkia ruokia ei myöskään tarvitse valmistaa itse, osa voi olla valmiina kaupan hyllyltä. Asettelen ne vaan hiukan kauniimmin.

vappu (6 of 21)
Ja sitten pikkukädet töihin. Näiden leipien rullaamiseen voi ottaa koko perheen mukaan. Mikäs sen hauskempaa lapsista.

vappu (2 of 21)

Jos valmistan ruoat itse, en halua pinik-menun olevan liian monimutkainen, vaan jotain, mikä on helppoa ja nopeaa valmistaa ja sellaista, jonka työstöön lapset voivat pikkutassuillaan osallistua. Lisäksi teimme avuksesi videon. Tätä ruokaa ei voi edes tahmatossut tuhota!
vappu (5 of 21)

Kurkkurullat

kurkkua

3 rkl majoneesia

I pkt Philadelphia-tuorejuustoa

1 tl Worchester-kastiketta

paprikajauhetta

1 tl sipulijauhetta

minttua ja herneenversoja

rieskoja

Ohje

Pese kurkku ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkkuviipaleet talouspaperin päälle  ja levitä päällekin talouspaperikerros. Anna levätä n. 10 minuuttia, jotta kurkkujen ylimääräiset nesteet irtoavat paperiin.

Sekoita majoneesi, tuorejuusto ja Worchester-kastike keskenään taipuisaksi levitteeksi. Lisää sipulijauhetta sekaan.

Asettele rieska leivinpaperin päälle. Voitele rieska levitteellä. Asettele päälle kurkkuviipaleita tasaisesti. Ripottele päälle paprikajauhetta. Tämän jälkeen asettele päälle huuhdellut herneenversot ja mintunlehdet. Rullaa rieska.

Asettele kurkkurullat eväspusseihin ja kierrä ympärille servietti. Sido narulla.

vappu (8 of 21)

vappu (17 of 21)

Gazpacho

1/2 kg kypsiä tomaatteja

1 vihreä paprika

kurkkua (noin 20 cm)

1 valkosipuli

3-4 rkl viini- tai omenaviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

1 dl vettä

suolaa ja mustapippuria (sekä chiliä) oman maun mukaan.

Ohje

Huuhtele tomaatit ja poista kanta ja paloittele. Paloittele myös kuorittu kurkku ja valkosipulin kynsi sekä vihreä paprika. Laita tomaattti, paprika, kurkku ja valkosipuli tehosekoittajaan.

Soseuta, lisää öljy ja etikka ja jatka soseuttamista, kunnes olet saanut tasaisen sakean liemen. Laita suolaa ja pippuria makusi mukaan ja lisää vettä, jos sose on liian paksua. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään.

Tarjoa lasipurkista. Asettele päälle Terra Original -juuressipsejä.

vappu (18 of 21)

vappu (21 of 21)

 

keittiossa.typo