Kestohitti – sieni-bruschetta!

Ehdin kuin ehdinkin tänään sienimetsään. Löysin taas kantarelleja – nyt jo vähän reilummin, sato tähän asti on ollut niukkaa. Teimme taas yhden lempi-kestohiteistämme kautta aikain: sieni-bruschettaa.

Olen jakanut tämän herkun ohjeen Maijan Maailmassa aikaisemminkin, mutta nämä bruschettat ovat vaan niin taivaallisia, että tätä ilosanomaa kannattaa mielestäni jakaa useamminkin.

Sieni-bruschetta (2–4 hengelle)

Oliiviöljyä

Reilu 1/2 litraa puhdistettuja metsäsieniä. Pilko suurimmat sienet hieman pienemmiksi. Pienet sienet voit jättää kokonaisiksi.

2 valkosipulinkynttä hienonnettuina

Muutama timjaminoksa, lehdet revittyinä

Runsaasti tuoretta pieneksi silputtua persiljaa

Merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria

2 chiliä hienonnettuina

Pieni pala voita

1 sitruuna

2–6 viipaletta maalaisleipää

koristeeksi oreganoa

OHJE

Kuumenna paistinpannu ja kypsennä sienet vesitilkassa.

Kaada sopivasti oliiviöljyä pannulle veden haihduttua.

Lisää hienonnettu valkosipuli, chili, timjami ja persilja.

Lisää mustapippuria ja halutessasi suolaa. Anna paistua muutama minuutti.

Jos sienet uhkaavat kuivua, lisää hieman oliiviöljyä.

Anna sienten paistua pannulla joitain minuutteja (noin 3–4 min), lisää voi ja purista sienille hieman sitruunamehua. Varo lisäämästä mehua liikaa, ettei sitruuna peitä alleen sienten omintakeista makua.

Lopuksi lisää 2–3 rkl vettä, jotta syntyy hieman kastikemainen koostumus ja anna olla vielä hetki liedellä.

Paahda leivät (tällä kertaa uuniin livahti bakeup-ciabatta), asettele lautaselle ja laita päälle sieniseosta. Koristele vielä tuoreilla yrteillä.