Ehdin kuin ehdinkin tänään sienimetsään. Löysin taas kantarelleja – nyt jo vähän reilummin, sato tähän asti on ollut niukkaa. Teimme taas yhden lempi-kestohiteistämme kautta aikain: sieni-bruschettaa.
Olen jakanut tämän herkun ohjeen Maijan Maailmassa aikaisemminkin, mutta nämä bruschettat ovat vaan niin taivaallisia, että tätä ilosanomaa kannattaa mielestäni jakaa useamminkin.
Sieni-bruschetta (2–4 hengelle)
Oliiviöljyä
Reilu 1/2 litraa puhdistettuja metsäsieniä. Pilko suurimmat sienet hieman pienemmiksi. Pienet sienet voit jättää kokonaisiksi.
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
Muutama timjaminoksa, lehdet revittyinä
Runsaasti tuoretta pieneksi silputtua persiljaa
Merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
2 chiliä hienonnettuina
Pieni pala voita
1 sitruuna
2–6 viipaletta maalaisleipää
OHJE
Kuumenna paistinpannu ja kypsennä sienet vesitilkassa.
Kaada sopivasti oliiviöljyä pannulle veden haihduttua.
Lisää hienonnettu valkosipuli, chili, timjami ja persilja.
Lisää mustapippuria ja halutessasi suolaa. Anna paistua muutama minuutti.
Jos sienet uhkaavat kuivua, lisää hieman oliiviöljyä.
Anna sienten paistua pannulla joitain minuutteja (noin 3–4 min), lisää voi ja purista sienille hieman sitruunamehua. Varo lisäämästä mehua liikaa, ettei sitruuna peitä alleen sienten omintakeista makua.
Lopuksi lisää 2–3 rkl vettä, jotta syntyy hieman kastikemainen koostumus ja anna olla vielä hetki liedellä.
Paahda leivät (tällä kertaa uuniin livahti bakeup-ciabatta), asettele lautaselle ja laita päälle sieniseosta. Koristele vielä tuoreilla yrteillä.