Throw back: Happy Valentine´s Day!

Tänään vietetään ystävänpäivää. Suomessa ystävänpäivän vietto on melko uusi tapa. Kalenteriin se tuli vasta 1980-luvun lopulla.

Muualla maailmassa Valentinen päivällä on satoja vuosia vanhat perinteet. Muutama vuosi sitten vietimme ystävänpäivää oikein ison maailman tapaan. Riitta Sourander kehitti kolme Will you be my valentine -roolihahmoa, kuvasi koko hauskuuden ja minä toimin mallina. Tuolloin Maijan Maailman meikkitaitelijana toimi Kati Koskela. Hän loihti Dr. Hauschkan meikeillä roolihahmoilleni mahtavan orientaalimeikin.

Tänä vuonna minä olen ystävänpäivänä pitkän päivän töissä, jotta pääsen huomenna hiihtoloman viettoon. Ehtiihän sitä juhlistaa huomennakin ystävänpäivää vaikkapa hyvän ruuan merkeissä ja kenties teemaan sopivan jälkiruuan kruunatessa illallisen. Melko suureellista sekin on, jos vertaa omiin nuoruusvuosiin, jolloin ystävänpäivästä ei ollut tietoakaan. Hauskaa tulevaa ystävänpäivää kaikille! Ja huom, tätä artikkelia ei kannata ottaa taaskaan liian vakavasti.

Jezebel

Jezebel viihdyttää ihailijoitaan tanssimalla viekoittelevasti balilaisia temppelitansseja Hong Kongin kuululla  Kowloon Pearl-herrainklubilla. Kiinalaiselta horoskoopiltaan Jezebel on tiikeri, ja hän kehrääkin kauniisti monille sulhasilleen, kunnes… Noh,mitä tiikeri luonnolleen voi?

Amelia

Amelia on Moulin Rougen loistavin tähti. Joka ilta hänen pukuhuoneensa täyttyy lattiasta kattoon harvinaisista vaaleanpunaisista englantilaisista Amelia-ruusuista. Tietolähteemme kuiskaa salaisen ihailijan olevan kruununperimisjärjestyksessä toisena.

Jasmin

 

viettelijatar-1271

Jasmin, tuo tumma hippinainen jättää jälkeensä hennon patchoulintuoksun ja liudan särkyneitä sydämiä. Rockin eliitin seurassa viihtyvä astrologi on mm. Mick Jaggerin muusa. Mistä luulit, että ”I just want to make love to you” -kappale kertoo?

I don’t want you be no slave

I don’t want you work all day

I don’t want ’cause I’m sad and blue

I just want to make love to you, baby

Love to you, baby

Love to you, baby

Love to you

I don’t want you cook my bread

I don’t want you make my bed

I don’t want your money too

I just want to make love to you, baby

Love to you, baby

Love to you, baby

Love to you

Well I can tell by the way that you twitch and walk

See by the way that you baby talk

Know by the way that you treat your man

I can love you, baby, till the night train

I don’t want you wash my clothes

I don’t want you leave the home

I don’t want ’cause I’m sad and blue

I just want to make love to you, baby

Love to you, baby

Love to you, baby

Love to you

Yeah

tyyli.typo

Jezebelin, Amelian ja Jasminen vaatteet löytyivät allaolevista liikkeistä. Nyt valikoima voi olla jo jotain avain muuta, mutta varmasti yhtä ihanaa.

Play It Again, Sam

Play It Again, Samissa myydään kaikkea asustukseen ja puvustukseen liittyvää 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Liikkeestä löytyvät asut niin arki- kuin juhlapukeutumiseen. Vaatteita haalitaan ympäri maailman kauppiailta ja yksityiskodeista. Liikettä luotsaa Arja Könönen.

Osoite: Rauhankatu 2, 00170 Helsinki
Avoinna: ma-pe 10.30–18, la 11–15
Puhelin: 09 628 877

Dots…

Liikkeestä löytyy laaja valikoima tunnettuja kansainvälisiä vaatemerkkejä sekä paljon ihania life syle -tuotteita. Dotsin ystävällinen palvelu takaa mukavan ostoskokemuksen.

Osoite: Fredrikinkatu 30, 00100 Helsinki. Myymälä myös Turussa, Linnankatu 9-11.

Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15.

Puhelin:09 685 3884

www.dots.fi

www.facebook.com/dotshelsinki/

 

NEST FACTORY

Ihanan boheemi lifestylekauppa Punavuoressa. Mattoja Marokosta, kodintekstiilejä ja asusteita.

Osoite: Bulevardi 9 i, 00100 Helsinki

Verkkokauppa: nestfactory.com

www.facebook.com/NestFactory/