Valaistunut rakkaus

Jos minun pitää nopeasti listata kolme suosikkivalaistustapaa, voin sen tehdä helposti. Minä en rakasta pelkästään valaisimia, vaan myös valaisimien tuomaa tunnelmaa.

Valaisimilla voi luoda huoneen ilmettä ja fiilistä. Mielestäni virheellistä valaistusta ei voi kokonaan paikata edes ihanilla huonekaluilla. Listasin vinkiksi kolme tapaa lisätä tunnelmaa valaistusratkaisujen avulla, joiden toteuttaminen on melko helppoa. Toki tarvitset näiden asentamisessa ammattilaisen apua, mutta asennustyö ei sinällään ole kovinkaan aikaavievää, eikä siis rokota lompakkoasi liikaa.

Valon heijastumat

Kattovalaisimet eivät aina käy päinsä. Tässä tilassa kirjahyllyn päälle asennettu led-valonauha heijastaa katon kautta valoa koko huoneeseen korostaen puukaton kaunista kuviointia. Muista suunnata led-valonauha seinään päin noin 45 asteen kulmassa esimerkiksi U-listan avulla. Jos suuntaat valon eteenpäin keskelle huonetta tai suoraan kattoon päin, saattaa valosta muodostu yleisvalon luonteista, koko huonetta tasavahvasti valaisevaa valoa, josta ainakaan minä en henkilökohtaisesti pidä.
SRP_9330

Epäsuora valo

Tässä on mielestäni hyvä esimerkki siitä, kuinka kattoon asennetun valolistan avulla saadaan luotua epäsuoran valon kautta kiva valotunnelma. Suosittelen himmentimen asentamista, jolloin valon voimaakkuutta voidaan säätää halutulle tasolle. Illalla on tunnelmallista, kun vain heikko valo siintää katon rajassa.SRP_9343

Sokkeleiden valaiseminen

Vaikka kaapistojen sokkeleissa on tavattu pitempäänkin jo nähdä led-valonauhoja, niin pidän sitä yhä kivana tapana lisätätä tunnelmaa keittiössä. Lisäksi kaunis puulattia saa arvoisensa valaistuksen ja korostaa puun luonnollisia syitä. Kannattaa myös suunnitella sähköt niin, että voit laittaa pelkästään nämä sokkelissa olevat valot päälle. Mikä sen ihanempaa kuin hipsiä jääkaapille illalla kevyessä, vain lattiaa hivelevässä valossa.

share (14)

kotona.typo

 

 

Kansikuva: www.finnishdesignshop.fi