Sinä olet kaunis, minä olen kaunis! Aikamatkalla Strömforsin ruukissa

“Sinä olet kaunis”, on helppo sanoa! Mutta “minä olen kaunis” on lähes mahdotonta. Melkein yhtä vaikeaa on ottaa vastaan “sinä olet kaunis!” -kehuja. Aloitamme välittömästi itsemme väheksynnän.

Mutta mitä käy, jos laitetaan viisi naista peilin eteen ja pyydetään katsomaan toisia ja kertomaan toisen hyvät piirteet? Ja jos ehtona vielä on, ettei itsestä saa puhua negatiivisesti. Pehmittelyn jälkeen alamme jo ehkä nähdä itsemme positiivisemmin.

“Don’t waste so much time thinking about how much you weigh. There is no more mind-numbing, boring, idiotic, self-destructive diversion from the fun of living” Meryl Streep, yksi lempinäyttelijöistäni, on sanonut, kun häneltä on kysytty minkälaisia neuvoja hän olisi halunnut antaa 18-vuotiaalle itselleen. Hän kertoo tuhlanneensa elämässään paljon aikaa turhiin dieetteihin. Voi kunpa me naiset oppisimme pitämään itsestämme sellaisina kuin olemme!

Itse tein päätöksen esikoiseni syntyessä: En arvostele negatiivisesti omaa tai muiden ulkonäköä tai lahjakkuutta lasteni läsnäollessa. Tein muitakin lupauksia, ne eivät kaikki pitäneet. Mutta arvostelukieltolupauksesta olen pitänyt kiinni. En osannut arvata, kuinka paljon tuo lupaus vaikutti omaan maailmaani. Minusta tuli lempeämpi itseäni ja muita kohtaan. Jos ei sano ääneen asioita, ehkä pikkuhiljaa unohtaa niiden olemassaolon, niin hyvässä kuin pahassa. Sanokaamme siis ääneen kauniita asioita muista ihmisistä ja itsestämme, niin nuo sanat alkavat toteuttaa itse itseään.

Pin Up Garagen hemmottelupäivä

Positiivisuutta meille haluaa opettaa myös Pin Up Garage. Heidi Niemen luotsaama yritys järjestää idyllisessä Strömforsin ruukissa hemmottelupäiviä, pyörittää pin-up-henkistä nettikauppaa, ottaa vastaan walk-in-asiakkaita sekä järjestää meikkaus- ja kampauskursseja. Heidi kertoo: “Olen opiskellut vestonomiksi, joka on vaatetusalan korkeakoulututkinto, ja painotin opintoni vaatetussuunnitteluun ja markkinointiin. Tein myös taidehistorian kanditutkielman aiheesta ‘Pin Me Up – pin up -kuvat voimauttavana valokuvana’. Tietojeni pohjalta kehitin Pin Up Garagen konseptin. Siinä tarjoan naisille mahdollisuuden ilmaista itseään sellaisena kuin he kokevat olevansa ‘kuoren alla’, naisellisena ja hehkeänä. Näen, että jokaisessa meissä on kauneutta .”

Heidi ottaa minut vastaan kauniissa loftimaisessa tilassa ruukin ytimessä. Taustalla soi Fred Astaire ja Ginger Rodgers -musiikaaleista tuttuja kappaleita. Meikkitila odottaa minua, sen vieressä on pitkä rekillinen asuja ja asusteita, joiden tarkoitus on avustaa minut aikamatkalle. Aikaan, jolloin naiset eivät koskaan pitäneet julkisesti pitkiä hiuksiaan auki ja jolloin vain farmarit käyttivät farkkuja.

tumblr_mgkyyupFEy1rrnekqo1_1280
Fred Astaire ja Ginger Rodgers, melkein kuin Peter ja minä Linnan juhlissa:-)

Meikin (joka tehtiin aitoon 50-luvun tyyliin sävyineen kaikkineen) ja puvustuksen jälkeen Heidi valistaa minua kuinka poseerataan, ja sitten onkin jo aika astua kameran eteen. Hyvien neuvojen avulla uskalsin hypätä rooliin, joka ei ole minulle ihan ominta – 50-luvun kesäinen viettelijätär! “Minä olen kaunis”, sanon vaimeasti peilikuvalleni. Vielä on matkaa.

maijan pin up-0939
Sininen Vespa ja kukallinen hame, ei kuin menoksi. Asu Play It Again, Sam.

maijan pin up-1039

maijan pin up-1086
Asu Heidin Niemen käsialaa.
maijan pin up-1108
Asu Play It Again, Sam. Hiuskoriste ja kengät Pin Up Garage.

Ihanat Vespat ovat kuvissa ihan syystä. Päivi Storgårdin Vespasafareista kerron pian lisää!

PIN UP GARAGE

Ruukintie 10
07970 Loviisa

PLAY IT AGAIN, SAM

Play It Again, Samissa myydään kaikkea asustukseen ja puvustukseen liittyvää 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Liikkeestä löytyvät asut niin arki- kuin juhlapukeutumiseen. Vaatteita haalitaan ympäri maailman kauppiailta ja yksityiskodeista.

Maijan kuvausvaatteet asusteineen löytyivät hetkessä valtavasta valikoimasta liikettä luotsaavan Arja Könösen ymmärtäessä pin-up-kuvausten punaisen langan välittömästi. Play it Again, Sam myös vuokraa vaatteita ja asusteita.

Osoite: Rauhankatu 2, 00170 Helsinki
Avoinna ma-pe 10.30–18, la 11–15
Puhelin 09 628 877

tyyli.typo