Kotimme kauhea historiikki

Me ikuistimme kuviin vuosi sitten remonttimme käynnistymisen aikaan meidän kaamean kodin, kodin kaamean tunnelman ja henkiolennot sekä kerroimme huoneistomme hurjan historiikin.

Historian huminaa ja tarinoita – niitähän minä rakastan. Minua ei myöskään aina haittaa, onko historiikki totta tai tarua. Nyt ei ainakaan anneta totuuden pilata hyvää tarinaa. Varoitan, etteivät nämä kuvat ja kertomukset sovi heikkohermoisille.

Kauhea historiikki

Uuden kotimme talon rakennusvuosi on 1902. Emme siis ole huoneiston ensimmäisiä asukkaita. Talon historiikista olemme saaneet lukea asunnon vanhoista asukkaista. Juuri heidän uskotaan nyt kummittelevan huoneistossa.

Kreivitär Neverheard ja hänen tyttärensä

Kreivitär Neverheard katosi junamatkalla halki Siperian lahjakkaan viulistityttärensä kanssa. Heidän epäillään mystisesti pudonneen junasta ja joutuneen susien ruoaksi. Kreivittären matkalaukussa olleita arvokkaita jalokiviä ei koskaan löydetty. Jalokiviä on etsitty myös nykyään meidän asuttamastamme huoneistosta, johon kreivitär tiettävästi muutti tyttärensä kanssa tammikuussa talon rakennusvuotena 1902  ja asui siinä aina saman vuoden jouluun asti.
halloween (15 of 22)-2

halloween (11 of 22)

halloween (1 of 22)

halloween (2 of 22)
halloween (4 of 22)
Esineiden alla on Zoffanyn  luksussamettikangas nimeltään The Gondolier Twilight. Muu rekvisiitta Götan maailmasta.

Alicia Brideshead

Toisen asukkaan, Alicia Bridesheadin, epäillään riistäneen tuoreen aviomiehensä hengen vahingossa keittiösaksilla, jonka jälkeen hän joutui  hullujenhuoneeseen kuviteltuaan sulhasen seuraavan häntä variksen hahmossa. Hän karkasi hoitolasta marraskuisena myrsky-yönä 1903 ja heittäytyi silminnäkijöiden mukaan kuunvalossa koskeen huutaen miehensä nimeä.
halloween (7 of 22)
halloween (9 of 22)
halloween (5 of 22)

halloween (6 of 22)Anne’s Past & Presentistä löytyivät Kühn Keramik’in kahvikupposet, kohtalokkaat sakset sekä salmiakkipussit, trick or treat?

Alma Nogoodin

Erään venäläisruhtinaan rakastajatar Alma Nogoodin (asui huoneistossa tiettävästi kohtalokkaana vuonna elokuun ja marraskuun välisenä aikana) heittäytyi raitiovaunun alle Kauppatorilla 1904 kuultuaan ruhtinaan hylänneen hänet ruotsalaisen vaaleaverikön vuoksi. Kyseinen nuori aatelisneito heitti henkensä samana päivänä juotuaan arsenikilla höystettyä kahvia lempikahvilassaan Bulevardilla.
halloween (17 of 22)
halloween (18 of 22)
Kuvien stailaus
Maija ja Riitta Thomas Hambergin ja Arja Könösen avustamana.

Götan Maailma

Thomas Hamberg myy “outoa antiikkia” tulevassa verkkokaupassaan. Lue Helsingin Sanomissa julkaistu juttu täältä.

Puhelin: 040 8408352

Sähköpostiosoite: gotanmaailma@gmail.com

www.facebook.com/Götan-Maailma

Play It Again, Sam

Play It Again, Samissa myydään kaikkea asusteisiin ja puvustukseen liittyvää 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Liikkeestä löytyvät asut niin arki- kuin juhlapukeutumiseen. Vaatteita haalitaan ympäri maailmaa kauppiailta ja yksityiskodeista.

Kuvausvaatteeni peruukkeineen ja asusteineen löytyivät hetkessä valtavasta valikoimasta liikettä luotsaavan Arja Könösen ymmärtäessä kuvausten punaisen langan välittömästi.

Osoite: Rauhankatu 2, 00170 Helsinki
Avoinna: ma-pe 10.30–18, la 11–15
Puhelin: 09 628 877

Anne’s Past & Present

Kaikkea ihanaa, mm. huonekaluja, astioita, pieniä herkkupaloja ja palvelu! Service också på svenska.

Osoite: Mariankatu 15, 00170 Helsinki
Avoinna: tarkista aukioloajat ennen liikkeeseen menoa
Puhelin: 050-5671847
Sähköpostiosoite: info@pastpresent.fi

Anda Trade Oy Interiors

Zoffanyn (www.zoffany.com) kankaan tiedustelut Anda Tradesta.

Osoite: Huvilakatu 20A, 00150 Helsinki

Puhelin: 040 503 5055
Sähköpostiosoite: anda@andatrade.fi

www.andatrade.fi

Maijan P.S.

Kuka on sanonut, että työn pitäisi olla haudanvakavaa?

halloween (19 of 22)

tyyli.typo