Hyvä paha aurinko

Aurinko tuo ja aurinko vie. Aurinko luo, mutta myös tuhoaa. Aika ristiriitainen tapaus!

Onhan aurinko ihana, vaikken mikään suuri auringonottaja olekaan. Aurinko tuo valon ja lämmön (välillä tosin liiallisenkin). Aurinkoisella kelillä olen energinen, kotini valaistuu kauniisti ja mieli on kirkas.

Kaikki me taidamme jo olla kyllästettyjä tiedoilla auringon hyvistä ja marinoituneita sen huonoista vaikutuksista. Vastapareina ovat mm. auringon virkistävä vaikutus ja ihon ennenaikainen vanheneminen ja toisaalta d-vitamiinituotannon lisääntyminen kontra ihosyöpä.IMG_0299

Parhaiten voimme estää haitalliset vaikutukset välttämällä erityisesti keskipäivän runsaita auringonsäteitä, suojautumalla vaattein ja aurinkorasvoin liialliselta auringolta ja välttää ihon palamista. Aurinkorasvaa ei kannata säästellä, mutta toisaalta saamme kuulla aurinkorasvojenkin haitallisista vaikutuksista. Argh, taas ristiriitoja.

Ihon suojaaminen

Minun ihoni on sitä tyyppiä, joka ei pala helposti. Nuorena olin laiska käyttämään aurinkorasvaa juuri  tuon edellä mainitun ominaisuuteni johdosta. Onneksi olen kuitenkin aina hakeutunut helposti varjoon. Minulle tulee helposti liian kuuma auringossa. Itse asiassa olen suoraan auringossa melko vähän ja suojaudun auringolta kohtalaisen hyvin vaattein ja aurinkorasvoin. Aurinko nyt kuitenkin osuu, vaikka kuinka juoksisin metsäreittejä tai tekisin varjossa puutarhahommia.

Palaminenhan ei kuitenkaan ole ainoa syy miksi meidän tulee suojautua auringolta. Tuon asian olen yrittänyt pitää mielessäni. Liiallinen aurinko itsessään aiheuttaa ihovaurioita ja ihon vanhenemista. Joitakin aurinkovaurioita voidaan korjata (lue juttu täältä), mutta turvallisinta on tietenkin välttää niiden syntyminen. Kun auringon kokonaisvaltainen välttäminen ei ole kuitenkaan mahdollista eikä varmasti tarpeellistakaan, suojaan ihoani Environin päivittäisillä ihonhoitotuotteilla sekä laadukkailla aurinkovoiteilla ja -puuterilla.

IMG_0090

Kesän uudet luottoystäväni

Kauneushoitola Kuulaan Venla tutustutti minut kahteen uuteen ystävään: Environin RAD Sunscreen aurinkorasvavoide SPF 15- ja Jane Iredalen Powder-Me SPF 30 -tuotteisiin. Nyt nautin kesästä ja auringosta maltillisesti uusien luottoystävieni kanssa.

RAD Sunscreen

Kerrankin olen löytänyt aurinkovoiteen, joka ei tee ihoa tahmaiseksi. Voide levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Se sopii kaikenlaisille ihotyypeille, vauvasta vaariin. Voide sisältää aurinkosuodatin- ja heijasteaineita. RAD sisältää luonnollisia antioksidantteja, jotka parantavat suojan tehoa.

Voide on myös vedenkestävää, mikä on mahtavaa. Muistathan, että voidetta pitää lisätä parin tunnin välein. Tuo asia meinaa ainakin minulta helposti unohtua.

Ja vielä, muistithan, että aurinkovoiteet eivät säily loputtomiin. Avattuna voide on käytettävä 10–12 viikon kuluessa. Älä myöskään säilytä voidetta kuumassa auringon paahteessa.

dav
Rad-aurinkovoide säilytetään viileässä. Silmät on syytä suojata aurinkolasein.

Jane Iredalen Powder-Me SPF 30

Tämä puuterimainen aurinkosuoja on kesän toinen uusi luottoystäväni. Se kulkee helposti mukana eikä ole herkkä kuumuudelle. Puuterimaista aurinkosuojaa annostellaan siististi sienikorkin kautta. Sitä voi tupsutella kasvoille, dekoltee-alueelle ja vaikka olkapäille pitkin päivää myös meikin päälle. Tämä on mahtavaa, jos aurinko pääsee yllättämään tai et voi enää lisätä meikin päälle RAD aurinkosuojavoidetta.

Tämä puuteri sopii myös lapsille. Sävyjä on kolme, minulla on sävy Golden. Puuterin avulla saat helteestä hiukan kiiltävät kasvot taas mattapintaisiksi kuitenkin niin, että kasvoihin jää luonnollisen läpikuultava pinta. Tarvittaessa auringon puutteessa voit loihtia ihoon kevyen päivetyksen!

dav
Jane Irelade Powder-Me SPF 30.

Onko sinulla vinkata kesän luottoystäviä?

Ihania kesäpäiviä kaikille! T. Maija

hyvinvointi.typo