Belles Rives eli Kultahatun jäljillä Ranskan Rivieralla!

Ranskan Riviera on täynnä toinen toistaan viehättävämpiä hotelleja ja b&b -majataloja. Miten valita omansa tästä kirjosta? Sofistikoitunut hotelli Belles Rives tarjoaa menneen maailman tunnelmaa Juan-les-Pinsissä.

Great Gatsby(Kultahattu) -kirjan royaltit taskussaan amerikkalaisten suosikkikirjailija Scott Fitzgerald pakkasi Zelda-vaimonsa upouuteen Relluun Pariisissa, ja  ”the Golden Couple” karautti jetsetin telmimispaikalle etelä-Ranskaan. Elettiin huoletonta ja dekadenttia 20-lukua, elettiin yli varojen, ja pariskunnan uusi huvila Juan-les-Pinsissä oli lukuisten sampanjavetoisten, jazzin säestämien juhlien näyttämönä. Kätevästi Nizzan ja Cannesin (ja niiden suosittujen kasinoiden) välissä sijaitsevan talon vieraina kävivät tuon ajan suuret nimet, mm. Hemingway ja mykkäelokuvan supertähti Rudolf Valentino.Belles Rives uusiKaikki kimaltava ei ole kultaa: rahat loppuivat, Zeldan mielenterveys horjui, ja pariskunta joutui luopumaan hulppeasta huvilastaan ja palaamaan Yhdysvaltoihin. Kiinteistön osti venäläinen emigrantti Boma Estène, jonka lastenlapsi Marianne Estène-Chauvin johtaa nyt 60-huoneista viiden tähden Belles Rives-hotellia. Hotelli on huolella ja rakkaudella ylläpidetty, ja täynnä alkuperäisiä Art Deco -huonekaluja ja -esineitä. IMG_5402Hotellilla on kaksi ravintolaa, rantaravintola La Plage Belles-Rives ja talon yhteydessä oleva Le Passagère, jonka terassilta on huikaisevat näkymät Juan-les-Pinsin lahdelmalle.

Hotellihuoneet on modernisoitu hillityn aistikkaaksi. Parhaista huoneista on näkymä lahdelle, ja huone 50 on Scottin ja Zeldan alkuperäinen makuuhuone.

Vaikka hotellissa ei asuisikaan, hyvä tapa päästä tunnelmaan on siemailla aperitiiviaikaan Dubonnet’ta Fitzgerald-pianobaarin terassilla nauttien laskevan auringon kultaisista säteistä. Istumapaikaltasi on nähty lähihistoriamme kriisit ja huippuhetket, ja siellä ovat monet tähdet syttyneet ja taas hävinneet Välimeren hellään öiseen syliin.

Belles Rives ranta

IMG_5420
Hotellihuoneet alkaen 220€ riippuen sesongista, sisältäen aamiaisen.

Restaurant Passagère, pääruoat alkaen 40€

http://restaurant.michelin.fr/restaurant/france/06160-juan-les-pins/la-passagere/29odhbw

Huonevaraukset:http://www.bellesrives.com/fr/index.html

tai http://www.slh.com/hotels/hotel-belles-rives/

Belles Rives sijaitsee kymmenisen kilometriä Cannesista, ja noin 20 km Nizzasta. Juan-les- Pinsin keskustaan on parisataa metriä ja Antibes sijaitsee muutaman kilometrin päässä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/F._Scott_Fitzgerald.

https://www.youtube.com/watch?v=LVHU_YWV3e4

vapaalla.typo