Helsingin kaunein sisustusliike?

Fredrikinkatu on ollut aina suosikkikatuni mitä shoppailuun tulee: alkupäässä Papershop, sitten Zarro, 2orplus by Yat, Gaudete… jonka jälkeen vielä Chez Marius, Alessi, Dots… ja Casuarina.

Voin sanoa olleeni Casuarinan kanta-asiakas melkolailla liikkeen alkumetreiltä lähtien, ja monet kotimme ihanimmista kalusteita ovat juuri sieltä: keittiömme iso löhönojatuoli on espanjalaisen Perobell’in mallistosta, mökkimme Ghost-sohva Gervasonilta jne.

casuarina-7595
Moroson Nebula-sohva, jonka on suunnitellut vaatemerkki Diesel.

Olemme myös vuosien varrella ostaneet valaisimia, tiibetiläisiä kaappeja, kiinalaisia kalusteita, pieniä sisustusesineitä, vanhoja mattoja sekä taidetta Casuarinasta. Jo yli kymmenen vuotta sitten hankimme Maijan Maailman kuvaaja Riitta Souranderin ison valokuvateoksen, joka nykyään koristaa keittiötämme.

Riitta olikin yksi Casuarinan perustajista, yhdessä äitinsä Liisa Souranderin ja Viveka Uusivirran kanssa. Riitta muistelee: “Perustimme liikkeen entisen kuntosalin tiloihin vuonna 1998. Ensimmäisen vuoden aikana meillä oli valikoimissa Kiinasta haalittuja vanhoja kaappeja, Thaimaassa tuotettuja vesihyasinttihuonekaluja ja muutama pienehkö eurooppalainen huonekalumerkki kuten Casa Milano ja David Design. Mutta pian saimmekin jo lisätilaa ja isot ikkunat Fredrikinkadulle, ja siitä johtuen mahdollisuuden edustaa italialaisia huippuhuonekalubrändejä kuten Flexformia, Poliformia ja Dedonia. Äitini Liisa siirtyi eläkkeelle Casuarinasta kahdeksan vuoden jälkeen, minä jatkoin valokuvausta sekä siirryin myös uusiin projekteihin, aluksi yhdeksi Helsinki Day Span omistajaksi, sittemmin mm. Maijan Maailmaan.”

casuarina-7519
Meidän kodista löytyy kuvassa sängyn päädyssä oleva nahkainen marokkolaisrahi. Tuolit ovat Poliformin valikoimasta.
casuarina-7524
Casuarinasta löytyy hyvä valikoima aitoja, vanhoja kiinakaappeja. Lamppu Ay Illuminate.
casuarina-7552
Societyn tekstiileitä löytyy meidänkin kodistamme. Astiasto on Paola Navonen Reichenbachille suunnittelema.

Casuarina on Vivekan tyylitietoisissa käsissä säilyttänyt tyylinsä, joka on hurmaava yhdistelmä upeita sohvia ja pöytiä vanhoja kiinalaisia aarteita unohtamatta. Myös matto-osasto on nykyään laaja, ja pitkin myymälää on siroteltuna keramiikkaa, valaisimia ja muuta pientä kaunista. Casuarinasta voisin ottaa kotiini kaiken, harmi vaan, etteivät budjetti ja tilat taivu ihan kaikkeen! 🙂

casuarina-7527
Casuarinassa on myös valikoima laadukkaita puutarhakalusteita.Tässä Dedonin muovirottinkinen, pyörivä Swingrest-sohva.
casuarina-7558
Myös taidetta on myynnissä, kuvassa Jaan Elkenin akryylityö.
casuarina-7564
Petri Vainion Helmat-valaisin uudessa kuosissaan. Taustalla Petrin suunnittelema vaneriverho, josta saa mm. oivan tilanjakajan.
casuarina-7573
Poliform Ghost -sohva on design-klassikko ja  löytyy myös kesäkodistamme:-). Sen me hankimme lasten ollessa pieniä. Sohvakankaiden helppo pestävyys oli yksi ostoskriteeri. Sohvan alla marokkolainen berberimatto.
casuarina-7562
Pierre Freyn kankaita voi tilata Casuarinan kautta.
casuarina-7537
Dedonin puutarha/patiokalusteiden hauskaa muoltokieltä.
casuarina-7566
Wabi-sabi-hengessä.
casuarina-7580
Lyhdyt Ay Illuminate.
casuarina-7570
Marmori on nyt todella in. Pöytä Flexformilta.
casuarina-7590
Käsinmaalattu ja kiiltäväksi lakattu sohvapöytä Baxteriltä, sohva Vibieffe.
casuarina-7556
Gervasonin messinkivalot valaisevat saman valmistajan pöytää ja tuoleja.

 

Casuarina

Fredrikinkatu 30

00120 Helsinki

Aukioloajat:
ma-pe 10-18
la 10-15

Tel. 09 6855 8580
Fax. 09 6855 8585

info@casuarina.fi

www.casuarina.net

tyyli.typo