Halloween-viikon kunniaksi mustaa ja ripaus oranssia

Halloween-aika on maagista, mustaa, synkkää… iloista juhla-aikaa! Minä pidän tällaisten karnevaalien rantautumisesta Suomeen.

Minusta juhlia ei voi olla liikaa. En kuitenkaan tarkoita tällä illanistujaisia – niitä voi olla helpostikin turhan paljon. Perheellisenä joudun usein sanomaan kutsuihin “ei kiitos”, vaikka juhlat itsessään olisivat minusta kuinka kivat tahansa.

Mutta minusta on ihanaa, että voin juhlistaa jotain, tehdä pienimuotoisen karnevaalin arjen keskelle. Sen ei tarvitse olla paljon, miksikään superemännäksi ei tarvitse ryhtyä. Sesonkiin sopivan askartelun, ruuan tai juoman tekeminen on minulle jo riittävää arjen karnevalistiikkaa.IMG_0119Halloween-viikkoa juhlistaakseni valmistin mustaa ja synkkää juomaa ripauttaen siihen pienen säväyksen oranssia. Mummini vanhaa Emännän tietokirja -opusta en tällä kertaa tarvinnut tuekseni. Niin helppo on itse juoman resepti ja sen valmistus.

Kurpitsapiirakkamaustekahvi

Ohje:

2 Nespresson Roma Grand Crus -kahvikapselia

kermavaahtoa

karamellikastiketta*

kurpitsapiirakkamausteseos (tehdään sekoittamalla ripaus neilikka-, kaneli -, inkivääri- ja muskottipähkinäjauhetta keskenään)

Valmistus:

Valmista 2 espressoa kahdesta kahvikapselista (minä käytän jo iltapäivisin kofeiinitonta kahvia, jottei yöuneni häiriinny).

Lisää kerma kahvin päälle.

Lisää kermavaahdon päälle karamellikastike ja ripottele päälle pieni määrä kurpitsapiirakkamausteseosta.Kurpitsapiirakkamaustekahvi_kuva

*Helppoakin helpompi karamellikastike
2 dl kermaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
50 g voita

Mittaa aineet kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Varo, ettet polta kastiketta pohjaan. Kaada lusikan avulla kerman päälle.

Muista myös tehdä kurpitsapiirakkamausteseos etukäteen. Itse ryhdyin ajatuksissani tekemään maustesekoitusta kermavaahdon pursotuksen ja karamellikastikekoristelun jälkeen (itse kastikkeen olin sentään tehnyt jo aiemmin). Tulos ei ollut ensimmäisessä versiossa ainakaan ulkonäöltään niin imarteleva… Kermavaahto lässähti ja kahvi jäähtyi. Hyvää lässähtänyt Halloween-kahvi kuitenkin oli ja eikös kylmä kahvi myös kaunista!?halloween (6 of 22)

Voit tarjoilla Halloween-kahvin Kühn keramik’in kahvikupposista. Kühn keramik’illa on atelje Berliinissä ja he tekevät kaikki keramiikkaesineet käsin.

Sakset taka-alalla tulevat Intiasta kuuluisan Parveen suvun käsityönä
www.parveenscissors.com.

halloween marenki-1

Kahvin seuraksi löydät pelottavat marenkikummitukset Ekbergiltä.

halloween (20 of 22)

Kylmä kahvi ei kaunistanut, melko kalpea ja väsyneennäköinen kodin hengetär!


Tiedustelut kahvikupposista ja saksista:
Anne’s Past & Present

Kaikkea ihanaa, mm. huonekaluja, astioita, pieniä herkkupaloja ja palvelu! Service också på svenska.

Osoite: Mariankatu 15, 00170 Helsinki
Avoinna ti-pe 11-18,  la 11-14
Puhelin 050-5671847, sähköpostiosoite info@pastpresent.fi
Tiedustelut Nespresso-kahveista:
Nespresso Boutique Helsinki

Mahtava valikoima Nespresson kahvikapseleita, kahvikoneita, pientä makeaa ja oheistuotteita. Liikkeen upea palvelu ja liikkeen kahvikapselien muodostama värikirjo kutsuvat asiakasta tulemaan takaisin. Tiesitkö, että voit käydä maistamassa baristojen valmistamat kahviuutuudet boutiquevierailusi lomassa.

Osoite: Keskuskatu 3, Helsinki
Avoinna ma-pe klo 9-21, la 10-18.30

Puhelin 0800 177 601

www.nespresso.com

Tiedustelut kodin hengettömänoloisen hengettären asusteista:
Play it again, Sam
Osoite: Rauhankatu 2, 00170 Helsinki
Avoinna ma-pe 10.30–18, la 11–15
Puhelin 09 628 877
Tiedustelut marenkikummituksista:
Ekberg

Osoite: Bulevardi 9, 00120 Helsinki

Puhelin 09 6811 8627

www.cafeekberg.fi

keittiossa.typo