Nyt on hyvä kakku! Tätä mustikka-valkosuklaakakkua saimme ensi kerran nauttia ystäviemme luona Savon reissulla itsenäisyyspäivän juhlinnassa. Samaisen kakun tein jouluksi. Miksen siis tekisi tätä vielä uudeksi vuodeksikin, niin kaikki joulukuun juhlat tulisivat kruunattua lempijälkkärilläni!

Pohja

200 g LU:n Cafe au Lu Bastogne -kandisokerikeksejä

1 kananmunan valkuainen

1 rkl vettä

Täyte

200 g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

250 g ricotta-juustoa

2 kananmunaa

1 kananmunan keltuainen

1 dl sokeria

150 g pakastemustikoita

150 g tuoreita (pensas)mustikoita

Ohje

Jauha keksit hienoksi tehosekoittajalla tai perunanuijalla. Sekoita joukkoon valkuainen ja ruokalusikallinen vettä. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle ja reunoille.

Murenna valkosuklaa paloiksi ja nosta kuumuuden kestävään kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada se valkosuklaan joukkoon. Jätä seos sulamaan. Sekoittele seosta kevyesti nopeuttaaksesi sulamista.

Sekoita toisessa kulhossa ricotta-juusto, sokeri, kaksi kokonaista kananmunaa ja lisäksi yksi keltuainen sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita valkosuklaa-kermaseosta, sattumia saa jäädä hieman pohjalle. Valuta valkosuklaa-kermaseos kananmunaseokseen  ja sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Ripottele joukkoon pakestemustikat. Niitä voisi vähän painella taikinaan.

Paista 1 tunti 20 minuuttia noin 140 asteisessa kiertoilmauunissa. Paiston jälkeen avaa luukku kunnolla, jotta suurin kosteus haihtuu. Sulje luukku ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä noin 15-60 minuutin ajan riippuen siitä, kuinka kiinteän kakun haluat.

Jäähdytä ja anna vetäytyä huolella vielä jääkaapissa. Koristele tuoreilla pensasmustikoilla.