Kiertotien väärtti

Ylläolevalla lausahduksella länsi-uusimaalainen DeliTukku mainostaa itseään… ja on vieläpä täysin oikeassa!

Piskuisen Pohjan keskusta Raaseporissa ei charmilla pääsisi maailmankirjoihin. Pidemmän korren vetäisi kymmenen kilometrin päässä sijaitseva Fiskarsin ruukkialue. Mutta Pohjalla onkin jotain ehkä vähemmän pittoreskia, mutta takuulla kiepauksen arvoista: lähiruokakeskus.

Pieni foodie minussa kiljuu onnesta joka kerta kun astun myymälän ovesta sisään… sillä nimestään huolimatta DeliTukku on myymälä, reilunkokoinen sellainen. Valikoima on laaja ja mielenkiintoisesti valittu: myyjätär valistaakin minua, että DeliTukku yrittää aina keksiä jotain kivaa uutta valikoimiin.12341243_550994131716479_2199055869811813121_n

 

Raapaisen jäävuoren huippua mainitsemalla joitain lempparituotteitani: West Charkin mehukkaat lammasmakkarat ja mureat välikyljykset lihatiskiltä, humalluttavan maltaiset Rekolan panimon oluet, Svartå Kvarnin ja Mörbyn tilan jauhot, Marbackan hunajat (testaa appelsiinillä maustettua, ihan mieletöntä), Björsbyn puutuhkalla lannoitetut valkosipulit – lista on loputon. Kaiken kruunaa mykistävä valikoima eksoottisia tuontituotteita amerikkalaisista erikoissinaapeista sobanuudeleihin.

Ja hei, DeliTukun yhteydessä on myös kahvila/ravintola Glöden, sillä ostosten yhteydessähän nälkä tunnetusti kasvaa.

Kirjoittaja Riitta Sourander on helsinkiläinen sisustukseen erikoistunut valokuvaaja ja Maijan Maailman kuvaaja.

Maijan ps.

Vapaa-ajanasuntomme sijaitsee “nurkan” takana, joten meidän perheen tulee käytyä myymälässä vuoden ympäri. Joka sesonkiin löytyy ihania herkkuja. Suosittelen, että syöt kunnolla kotona tai DeliTukun kahvilassa ennen itse myymälään menoa, jollet halua tehdä valtavasti heräteostoksia.

Peteriä minun ei pidä päästää kauppaan itsekseen, jos haluan, että mökin jääkaappiin mahtuu sen jälkeen muutakin kuin lihavalmisteita. Valikoimissa nimittäin on mm. West Charkin ilmakuivattua villisikaa, kylmäsavustettua biisonin ulkopaistia ja korkean lihapitoisia Billnäs- ja hirvimakkaroita. Kaikkia niitähän pitää ottaa kerralla maistaakseen 🙂

DELITUKKU JAN WESTMAN OY

POHJANTIE 8
10420 POHJANKURU
RAASEPORI

www.delitukku.fi

ma—la 9—18
su suljettu

Joulun aukioloajat
ma-la klo 9—18
su 13.12 klo 12-16
su 20.12 klo 12-16
ke 23.12 klo 9-20
to 24.12 suljettu

Kuvat: DeliTukku (ja lehmäkuva Mörbyn tilalta)

keittiössä_logi_white