Kevään juhliin sopiva kahvisuklaamantelikakku vie kielen mennessään. Maultaan runsaan kakun voit kruunata kahvilla tai kuohuvalla.

Kevään juhlat ovat tulollaan, lakkiais- ja muita koulun päätösjuhlia. Sesongissa on kukkivia omenapuita, suvivirttä ja kesän odotusta. Meidän kotonamme ei juhlita tänä keväänä muuta kuin kesäloman alkua. Sitä on syytä juhlistaa. Tänä kesänä aion nauttia lomasta. Viime kesä meni niin tiukasti Maijan Maailman rakentamisessa, että lomat jäivät viettämättä.

IMG_0126

Koska olen poikki remonttirääkistä, haluan nauttia elämästä, herkuista ja vapaa-ajasta. Siksi en halua tehdä mitään liian työlästä, vaikka keittiössä viihdynkin. Valitsen tarjoiltavaksi helppoa ja herkullista, kakkua kahvin tai kuohuvan kanssa – miksei molempien. Maijan Maailman viiniasiantuntija Marko antaa kevään juhliin kuohuviinisuosituksen ja Nespresso Boutiquen kahviasiantuntija Guillaume kahviehdotuksensa. Näillä herkuilla ja vinkeillä et voi mennä vikaan.

Kahvisuklaamantelikakku

100 g tummaa suklaata

150 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

1 Nespresso Arpeggio espressokahvi

3 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl levinjauhetta

1 dl kuorittuja manteleita

Ohje

Sulata suklaa miedolla lämmöllä. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini tai voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos rasvaseokseen. Rouhi mantelit. Voit halutessasi käyttää valmiiksi rouhittuja. Itse pidän sattumista, jolloin mantelit eivät ole tasakokoisia, joten rouhin mielelläni krouvilla kädellä.

Lisää suklaa, kahvi ja mantelirouhe. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Käytin halkaisijaltaan 19 cm leveää vuokaa, niin kakusta tuli kivan korkea. Valuta taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai hiukan vähemmän, jos haluat kakun jäävän hiukan raa’aksi keskeltä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön ja mustikoiden kera.

kahvikakku (1 of 6)

Nautinto

Jäähdytä kakkua hiukan ja nauti kahvin tai kuohuvan kanssa. Tai miksipä ei molempien. Kolmen koon liittokin toimii. Kahvikakku, kahvi ja kuohuva.

Kahviksi Nespresso Boutiquen kahviasiantuntija Guillaume suosittelee Nespresson Arabica-kahvipapulaaduista tehtyä Arpeggio-kahvia, jonka mausta voi aistia kaakaota ja paahteisuutta.

Maijan Maailman viiniasiantuntija Marko puolestaan suosittelee kuohuvaksi seuraavaa:

Miedosti kupliva, hienostunut Moscato d’Asti on riittävän makea toimiakseen kakun kanssa, ja matalan alkoholiprosentin ansiosta sitä voi huoletta juoda toisenkin lasillisen. (Alkossa esim. Canti Moscato d’Asti 2014, 9,29 €)

Marko Pasanen

on viiniin erikoistunut vapaa kirjoittaja ja Maijan Maailman viiniasiantuntija. Markon juttuja ihmisistä ja ilmiöistä viinien takana osoitteessa viininjuurilla.fi.

keittiossa.typo

Tehty yhteistyössä Nespresson kahviasiantuntijoiden kanssa.