Zarro – Helsingin tyylikkäin designkauppa

Miten yhteen katuun voi mahtua niin paljon ihania kahviloita, ravintoloita, vaatekauppoja, sisustusliikkeitä ja muistoja. Asuimmehan mekin joitain vuosia sitten samaisella kadulla.

Myös designkauppa Zarro sijaitsee Helsingin Fredrikinkadulla. Zarro perustettiin jo vuonna 1989 ja liikkeen omistaja Irene Lemmetti on siitä lähtien tuonut tyylikkyyttä suomalaisiin koteihin. Irene ei ole pelkästään upeiden huonekalujen ja pientavaroiden tyylitaituri, vaan myös koko hänen ulkoinen olemuksensa sopii kuvaan kuin piste iin päälle.

Taustatietoja selvitellessäni edelliseen löytyy selitys. Irenen työhistoria on karkeasti kuvattuna kulkenut marjamyynnistä legendaarisen Mic Mac -vaatekaupan kautta mallitoimisto Paparazille ja sieltä sisustusliikkeen yksityisyrittäjäksi. Siinä on kertynyt väri-, muoti- ja tyylioppia kerrakseen.

zarro-7642
Zarrossa taidetaan asiakaspalvelu.

Zarron valikoimista löytyvät niin huonekalut, keittiö- ja kylpyhuonekalusteet kuin huonetuoksut, korut, tekstiilit ja piensisustusesineet. Jollain kumman tavalla Irene osaa aina pysyä ajan hengessä olematta väärällä tavalla trendikäs.

Koska Irene on sisustuksen veteraani ja hän on sisustanut koteja jo neljällä vuosikymmenellä hänellä on näkemystä niin sisustamisen kulmakivistä kuin nykyisistä ja tulevista trendeistä. “Tällä hetkellä sisustamisessa on kaikkien huulilla klassiset, ylelliset materiaalit kuten sametti, marmori ja messinki”, Irene kertoo. Yhdyn tähän. Meiltäkin löytyy nyt paljon marmoria, mutta sitä on löytynyt kodistani aina. Minulle marmori on ollut aina “in”. Olen siis sen suhteen välillä aikaani edellä, välillä trendin huipulla, välillä massaa ja välillä vanhanaikainen. Kunnes kiertokulku alkaa taas alusta.

zarro-7656
Kristallilasit ja -kannu ovat Newportin tuotantoa. Kuuden kappaleen setti maksaa 149 euroa. Marmoripöytä Oxdenmarqin.

zarro-7645

Samaan tapaan, kun muoti muuttuu ajan saatossa, niin myös sisustustrendit vaihtuvat. Jotta valitsemasi värit olisivat raikkaita, moderneja ja ajankohtaisia ennustaa Suuri Pantonen trendiväriennustekirja (katso täältä, hinta suolaiset 750 dollaria!) meille tulevien vuosien väritrendit. Irene uskoo, että “sama klassinen linja jatkuu ja tarjonta lisääntyy. Myös vahvojen värien käyttö tulee näkymään”. Ja miksi me emme uskoisi Ireneä.

Uskon myös, että niin sisustamisessa kuin muussa muodissa kiertokulku on vääjäämätöntä. Pian palapeilit ovat taas must – jos eivät jo ole.

zarro-7660
Nahkavetimet By Lassen 59 euroa/2 kpl.

Jokaisen naisen vaatekaapin kulmakivi on valkoinen kauluspaita, jos on uskominen vaatestailaajiin. Samaan tapaan “hyvä valaistus on kodin no 1, siitä lähtee kaikki!”, Irene kertoo. Minä yhdyn myös tähän. Rakastan valaisimia. Kauniin sisustuksen voi pilata huonoilla valoilla ja toisaalta melko vaatimattoman sisustuksen voi paikata hyvillä valaisimilla. Lisäksi Irene toteaa, “Kun tekee hankintoja, kannattaa hankkia ehdottomasti laatua, se on todella ekologista. Tuotteisiin saa varaosia, jos sattuu vahinkoja ja myös niiden jälleenmyynti on helpompaa. Mieluummin odottaa hieman saadakseen juuri sen oikean.”

zarro-7635
Meillä on kotona Arco-valaisin vintagena. Uuden valaisimen hinta on Zarrossa 1980 euroa.
zarro-7621
Artemiden Tolemeon valaisimet ovat jo muodostuneet klassikoiksi. Uuteen kotiimme hankimme Zarrosta neljä seinämallista Tolomeo Micro -valaisinta.
zarro-7651
“Olen aina ollut esteetikko, joten siinä mielessä entiset työni yhdistyvät nykyiseen. Sisustusalan kauppiaana saan tehdä juuri sitä mikä on intohimoni, ratkaista asiakkaiden sisustuspulmia ja saada niihin onnistunut ratkaisu.”, Irene vastaa, kun kysyn, kuinka muoti- ja mallibisnes poikkeaa tai yhdistyy työhän sisustusalan yrittäjänä. Voiko olla parempaa kuin tehdä työtä taidolla ja intohimolla!
zarro-7658
Kristallivalaisin, ovh 2600 euroa, nyt poistoalessa 1000 euroa.
zarro-7606
Marmorinen talouspyyheteline 75 euroa.

Sisustusliike Zarro Oy

Fredrikinkatu 37

00120 Helsinki

www.zarro.fi

www.instagram.com

www.facebook.com

 

Aukioloajat

Ma-Pe 11:00-18:00

La 11:00-15:00

 

Puhelin

09-603 806

tyyli.typo