Kotikorttelin kaunein sisustusliike – Anne´s Past & Present

Asun Etelä-Helsingissä. Kotikortteliani ympäröi moni ihana kahvila, ruokakauppa, ravintola ja sisustusliike. Yksi sisustusliikkeistä ylitse muiden on Anne´s Past & Present!

Anne’s Past & Present perustettiin vuonna 2004. Ajatus omasta myymälästä oli lähtenyt liikkeelle jo 90-luvulla oman 1921 rakennetun talon kunnostamisprojektista.

Silloin kotimaassa ei ollut tarjolla sopivia materiaaleja, kalusteita taikka puutarhatyövälineitä. Etsinnässä oli mahdollisimman kestäviä, klassisia ja käsintehtyjä antiikkihuonekaluja sekä puutarhakalusteita, jotka sopisivat vanhan 20-luvun talon henkeen.

Kun Anne´s Past & Present perustettiin, myymälän missiona oli tarjota ulko-, vintage- ja antiikkikalusteita sekä esineitä puutarhaan ja parvekkeille. Valikoimaan kuuluvatkin yhä vanhat ja uudet puutarha- ja vintagekalusteet Ranskasta sekä muualta Euroopasta. Lisäksi tarjolla on mm. kynttilöitä, korkealaatuisia ruukkuja, vintage-peilejä, keramiikka-astioita, tuoksukynttilöitä ja pellavatuotteita.

“Tällä hetkellä keskitymme ihaniin puutarhanhoitovälineisiin ja kesän kohokohtaan, Fiskarsin Antiikkipäiviin, johon osallistumme tänä vuonna toista kertaa.”, Anne-Marie kertoo, kun kyselen kuulumisia.

Anne’s Past & Present’illä on myynnissä paljon klassikkotuotteita vuodesta toiseen. “Erityisen suosittuja ovat olleet Astier De Villatten tuotteet (on löytynyt meiltä jo vuodesta 2010 lähtien) sekä uudet ja vanhat ranskalaiset puutarhakalusteet. “, Anne-Marie tarkentaa.

Nopeisiin trendituotteisiin ei Anne´s Past & Present’issä sorruta. “Ajatuksemme on ollut alusta lähtien tarjota tuotteita, jotka ovat eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja. Suurin osa myymistämme tuotteista ovat käsintehtyjä Pohjoismaissa tai muualla Euroopassa.”

Minunkin matkaani on tarttunut useampi ruukku ja pellavaliina kotiin tai lahjaviemisiksi ystäville. Vaikka tuotteet ovat vintage-henkisiä, niitä voi hyvin yhdistää myös moderniin tai vaikka skandisisustukseen. Sekoittamalla tyylejä saadaan sisustuksesta kerroksellinen ja mielenkiintoinen.

Anne´s Past & Present ei tarjoa vain kauniita ja laadukkaita tuotteita, vaan myös kokonaisvaltaisen ostoselämyksen, jonka kauppias Anne-Marie loistavalla palvelullaan takaa.

Kuvat: Riitta Sourander

Italiassa käsintehdyt saviruukut maksavat 12,50 euroa – 59 euroa.
Kaikkea ihanaa on tarjolla –  ylähyllyllä näkyvät kotimaiset käsintehdyt keraamiset kupit, keskihyllyllä Astier De Villatten kynttilät

Mahtavaa moniulotteisuutta liiketoiminnassa on, että Anne´s Past & Present -myymälätilat ovat vuokrattavissa tuote-esittely-, taidegalleria- tai pop-up-tapahtumaa varten viikon tai vaikka kuukauden pituiseksi ajanjaksoksi.

Anne´s Past & Present

Kruununhaka

Mariankatu 15
00170 Helsinki
Aukioloajat
Torstai-perjantai 12-17
Lauantai 11-14

Punavuori

Iso-Roobertinkatu 9
00100 Helsinki
Aukioloajat
Perjantai 12-17
Lauantai-sunnuntai 11-15

Pori

Hallituskatu 1
28100 Pori
Aukioloajat
Lauantai 11-15

info@pastpresent.fi
+358505671847 (Arkipäivisin klo 10-18)