Lomallelähdön check-lista kahvinjuojille

Me asummme kesäkauden enimmiltään mökillä. Jolleivat koulut ja työt rajoittaisi meidän eloamme, viihtyisimme siellä varmaan puolet vuodesta.

Mökkimme on vuonna 1889 rakennettu vanha torppa. Kodikas mansikkapaikka puutarhoineen, peltoineen ja rantoineen. Paikka, jossa on aina jotain puuhattavaa.

Olemme ajan saatossa remontoineet torppaamme ja hankkineet mökille kaupunkilaisen elämään sopivat mukavuudet: astia- ja pyykinpesukoneet sekä Nespresso-keittimen. Nyrkkipyykkiä hoitaisin (ottaisin kuntoiluna!) ja astioita vielä voisin pestä käsin, mutta kahvikoneetta en voi elää mökilläkään…

Viime kesästä viisastuneena, jolloin jouduimme kahvihimoissa ajamaan Helsinkiin Nespresso Boutiqueen, tänä vuonna olen ottanut selvää kahvitoimitusvaihtoehdoista ja suunnitellut kahvihankintani viime kesää paremmin. Tilaan kahvit kännykän välityksellä mökillemme. Niin, kapseleita voi ostaa myymälästä, tilata netistä tai puhelimitse omalla Nespresson kännykkäsovelluksella. Lataat vain sovelluksen puhelimeesi (minulla on Huawei, johon löytyi oma anroidpuhelimiin tarkoitettu ohjelmansa) ja Nespresso-kahvit ovat hipaisun päässä. Posti toimittaa kahvit haluttuun osoitteeseen. Keskellä kesääkin, jos tarve yllättäisi!

Nespressosovellus

Mitä tilaamme?

Minä pidän pitkistä Lungo-kahveista etenkin aamuisin, Peter puolestaan lyhyistä espressoista. Olenhan minäkin pätkä ja Peter pitkä. Mieltymyksemme saavat olla omansa, valikoimaa löytyy. Juuri markkinoille rantautunut Envivo Lungo on uusin ystäväni. Lisäksi tilaamme kofeiinitonta Arpeggio Decaffeinato -kahvia minun iltojeni ja vieraiden varalle. Minä en enää iltaisin voi juoda kofeiinillista kahvia tai yöuneni häiriintyvät, oikeammin katoavat.

IMG_9243
Envivo Lungo, uutuskahvi.

Lungon ja espresson ero

Espresso on parhaimmillaan pienestä kupista nautittuna ( 40 ml).  Lungo on puolestaan pidempi espresso (110 ml). Toisin sanoen Lungo tehdään samalla tavalla kuin espresso, mutta se tarjoillaan isosta kahvikupista. Kahvin määrä on sama, mutta lungossa on enemmän vettä. Lungo-kahveja on eri paahteisia ja makuisia mm. viljaisia, kukkaisia, sekotelmia sekä vahvoja ja mietoja, ihan samaan tapaan kuin espressojakin. Lungo-kahvit voit nauttia mustana tai maidon kanssa vaikka latten muodossa.

vapaalla

Nespresso Boutique

Keskuskatu 3, Helsinki

www.nespresso.com

Artikkeli on tehty yhteistyössä Nespresson asiantuntijoiden kanssa.

keittiossa.typo