Inspiraatiota Espanjasta – sahramirisotto

Tämä on ehkä maailman nopein ja helpoin valmistaa, näyttää ihanalta ja maistuu!

Yhteneväisyytenä valencialaiseen paellaan on lähinnä sahramin tuoma keltainen väri, riisinä käytän italialaista carnaloni-riisiä. Eli näin homma sujuu kuin flamenco: liota pieni hyppysellinen (n. 1/2 tl) sahramia lasillisessa (n. 1 dl) vettä, keitä risottopohja kuten aikaisemmassa blogireseptissämme, sahramin liuettua lisää sahramivesi.

Risoton kypsyttyä mukaan viskataan purkillinen (kyllä, meillä syödään välillä purkkiruokaa!) Pan do Mar -mustekalaa, ja koko rumba koristellaan ripauksella espanjalaista savustettua paprikajauhetta. Voit myös lisätä mustaa suolaa näyttävyyttä antamaan ja silputtua persiljaa, jos sitä sattuu olemaan. Olé! Jos olet juhlatuulella, niin ruokajuomana toimii oivasti Chablis-valkoviini tai joku pirteä alsassilainen riesling.sahramirisotto-0673

Ja hei! Jos sahramirisottoa sattui jäämään, niin tee vaikka sunnuntaibrunssiksi jatkettu risotto lisäämällä kylmäsavulohiviipale, paprikajauhetta ja mustalla suolalla koristeltu uppomuna.

Uppomunat ovat mainettaan helpommat valmistaa. Kuumenna vesi (1 litra) ja aimo loraus (n. 1/2 dl) etikkaa kattilassa niin, että se on hieman kuplivaa. Pyöritä vettä varovasti kattilassa. Riko muna esim. kahvikuppiin ja kaada muna nopealla liikkeellä veden rajasta. Keitä juuri ja juuri poreilevassa vedessä kolme-viisi minuuttia riippuen kuinka kovaksi haluaa keltuaisen. Nosta uppomuna reikäkauhalla vedestä.

sahramirisotto-0541

Tämä postaus ei ole yhteistyöpostaus, vaan tehty silkasta intohimosta ruokaan. Tässä linkki hienoihin Pan do Mar -tuotteisiin.

keittiossa.typo