Maijan Maailma on roosa!

Roosa on perinteisesti mielletty feminiiniksi väriksi. Kun tyttäreni oli vastasyntynyt ostin hänelle paljon pinkkejä asuja, sain hänelle lahjaksi paljon pinkkejä vaatteita ja tästä syystä puin hänet myös pitkälti pinkkiin.

Haluammeko tietoisesti tai tiedostamatta pukea tyttölapsemme pinkkeihin kääreisiin ja korostaa, että lapsemme on tyttö? Ainakin meissä pitäisi olla poikkeuksellista rohkeutta tai sosiologisen kokeen tekijän vikaa, että pukisimme vastasyntyneen poikalapsen kauttaaltaan vaaleanpunaiseen. Alle kouluikäinen tyttö haluaa usein myös pukeutua roosaan, hän ei suostu käyttämään muita värejä – ainakaan “poikavärejä”.

Tilanne muuttuu kouluvuosien kertyessä. Vartuttuamme haluamme kenties tietoisesti korostaa väreillä rohkeuttamme valita ”sukupuolen vastaisia värejä”. Roosaa väriä näkee myös paljon aikuisilla miehillä. Onko mies rohkea, jos pukee päällensä vaaleanpunaista? Onko pinkkiin pukeutuva nainen pehmeä, suojeleva ja romanttinen? Minusta vaaleanpunainen sopii loistavasti ainakin minun miehilleni, Peterille ja Dennikselle!

Berkeleyn miesten ja naisten Plainfield Shirt, 100% puuvilla, 79,00 €.

Vasemmalla ylhäällä Berkeleyn miesten Sthlm Polo Club pikée, 100% puuvilla, 90,00 €.

Rakkaus ja intohimo

Pinkin värin sanotaan edustava rakkautta ja intohimoa. Pinkistä pitävän sanotaan tarvitsevan kiintymystä ja turvaa. Roosalla sisustettu koti viestii turvasta. Nest Factoryn valikoimissa on paljon väriä ja tekstuuria.
nest factory-0172Marokkolainen Boucherouite-matto, eri kokoja. Hinnat alkaen 600 €.

nest factory-0164Wynn Hill -koru 120 €, Nest Factory

nest factory-0157Orgaaninen soijakynttilä (viikunantuoksu) 24 €, Nest Factory

Roosa, harmaa ja valkoinen ovat loistava parivaljakko!

Roosan kaveriksi sopiivat hyvin harmaa ja valkoinen. Myös puu materiaalina on hyvä pari pinkille. 

Valitse seinäväreiksi Värisilmän Lumo-sävyistä Huurteinen ja Riemu.

analian lastenhuone-1Rakastan kukkia!

Minulla on lähestulkoon poikkeuksetta leikkokukkia kotona. Olen kasvanut kauniiden kukkien ja kasvien ympäröimänä floristi-veljeni loihtiessa lapsuudenkotiimme mitä kauniimpian luomuksia. Tiina Savolaisen luotsaama Inbloom-kukkakauppa on nykyään yksi suosikeistani. Tiina loihti tämän ihanan puketin Maijan Maailmalle.inbloom-0250Ranskalaiseen vintageen erikoistunut kooPernu ihastuttaa ruusuntuoksuisella marseille-saippualla 4 €. Kuvassa myös pinkiksi värjätty pellavainen vintagepyyhe 23 €, salaattisekoitus kuivatetuilla ruusunlehdillä 10 € ja söpö vanha kukkalautanen 7 €.Koo pernu-0272

Cannesin lähellä on kaunis majatalo nimeltään Les Rosées, siitä tulee juttu Maijan Maailmaan myöhemmin. Esimakuna tämä kaunis asetelma.les rosees majatalo-2

Maijan Maailma kuvaaja Riitta Sourander ja meikkitaiteilija Kati Koskela kuvasivat tämän “Viattomuuden Aika” -sarjan kuvan yhteistyössä Paparazzin kanssa (mallina suloinen uusi kasvo Frida). Kukat Inbloom.

pinkki-1

Kirjoittaisitko rakkauskirjeitä?

Kaupungin kaunein paperikauppa on Papershop! Papershopin omaa tuotantoa oleva korttisetti (ilman tekstiä) päällimäisenä 12,50 €. Muistivihko 10,50 € ja kirjoituslehtiö 12 €. Lyijykynät 1,20 € kpl.

papershop-0259

Tie rakkaasi sydämeen vie vatsan kautta?

Haluaisitko juhlistaa päivää tarjoamalla rakkaallesi rose-viiniä tai vaaleanpunaisia pikkuleipiä?!

roseviini-5
“Rosé valmistetaan punaisista rypäleistä puristamalla siten, että mehu ja kuoret muhivat yhdessä vain lyhyen aikaa, joten viinin väri jää vaalean punaiseksi. Sävy riippuu rypälelajista ja uutoksen pituudesta ja kattaa aistikkaan skaalan hailakoimmasta persikasta aina syvimpään magentaan. Rosé on monipuolinen ruokajuoma mereneläville ja vaalealle lihalle, mutta ehkä parhaimmillaan se on ranskalaisen aperitiivin ruokajuomana: pientä suolaista suupalaa, paljon hyvää seuraa ja mukavasti mehevää roséta – lisää vain aurinko!”, kertoo Maijan Maailman viiniasiantuntija Marko Pasanen.
biscuits roses de Reims-3
Tiesitkö muuten, että Champagnen alueen ruokaerikoisuus on ”les biscuits roses de Reims” eli Reimsin vaaleanpunaiset keksit. Ne on tarkoitus nauttia dippaamalla sampanjaan!

Haluatko ruuan sävysävyyn muun pinkin teeman kanssa?

Yksi suosikkisisustusliikkeistäni on Casuarina, ja heidän valikoimastaan löytyvät nämä herkät bambukulhot.

casuarina-0180Iso kulho 44 €, ottimet 22 €. Pieni kulho 15 €.Valmistaja ranskalainen Bibol.maijan ruoka-1024-2

Spelttinen puolukkavispipuuro

0,5 l puolukoita

1,5 dl sokeria

1 l vettä

2 dl spelttimannaryynejä

 

Kiehauta vesi, puolukat ja sokeri. Keitä viitisen minuuttia. Lisää mannaryynit ja sekoita. Eri valmistajien mannaryynien koostumus ja keittoaika vaihtelevat, joten keitä ryynejä pakkauksen mannapuuro-ohjeen mukainen aika. Jäähdytä ja vispaa sähkövatkaimella vaaleanpunaiseksi ja kuohkeaksi puuroksi.

 

Tarjoa kylmän maidon kera.

RoosanauhaMaijan Maailma on tänään erityisen roosa, ja se johtuu tietenkin Roosa nauha -päivästä, jota vietetään ympäri maata 9.10.! Oletko sinä järjestänyt oman pinkin tempauksesi?

http://www.cancer.fi/roosanauha/roosa-nauha-paiva/

 

Maijan Maailma on roosa! -taulu löytyy myös Pinterestistä!

Kaikki ihanat Maijan Maailma on roosa! -tuotteet löydät alla olevien linkkien kautta:

Nest Factory showroom, Pursimiehenkatu 17. Nettikauppa ja tiedustelut Nest Factory, www.nestfactory.com

Inbloom, Uudenmaankatu 34. Lisätietoja www.inbloom.fi

Berkeley, www.berkeleycompany.comwww.facebook.com/kustcompany ja www.instagram.com/kustcompany

kooPernu, Pursimiehenkatu 15. Facebook.com/kooPernu, kooPernu myös Pinterestissä ja Instagramissa.

Papershop, Fredrinkinkatu 18. www.papershop.fi

Viinivinkin kertoi Marko Pasanen. Markon juttuja ihmisistä ja ilmiöistä viinien takana voit lukea lisää osoitteessa viininjuurilla.fi.

Spelttisen puolukkavispipuuron kertoi Selina Vienola. Dilliä ja piparjuurta -blogista
löydät lisää herkullisia reseptejä.

Casuarina, Fredrikinkatu 30, www.casuarina.net

Värisilmä, Lumo-värit, www.varisilma.fi