Metsäisten mielentilojen ja metsäkylpyjen äärellä

“Metsä on mielentila”, Teemu Järvi toteaa, kun tapasimme viime viikolla TRE:ssä hänen uuden mallistonsa esittelytilaisuudessa. Toteamuksellaan hän tarkoittaa sitä, että mikäli emme pääse fyysisesti metsään, voimme tuoda metsän kotiimme ja kääriytyä vaikkapa havukuvioiseen villahuopaan. Metsä ei nimittäin ole vain mätästä, puita ja villieläimiä, vaan metsä on mielentila.

Mielentilalle voimme antautua missä vain, mikäli emme ehdi luontoon. Minä valitsen molemmat – fyysisen kokemuksen ja mielentilan.

Teemun uusin aluevaltaus on korkealaatuiset käyttöesineet, jotka tulevat aikaisemmin tutuksi tulleiden luontokuvien rinnalle. Teemun voisi sanoa olleen aikaansa edellä. Hänen ensimmäiset luontoaiheiset työnsä menivät tuotantoon jo vuonna 2012. Nyt luonto alkaa olla kasvava trendi kodeissa ja sisustuksessa. Luonto, luonnonmukaisuus, maanläheisyys ja luontoaiheiset printit tuodaan osaksi kotia ja sen sisustusta. Tähän on vaikuttanut varmasti kaupungistuminen sekä kiire ja sen myötä kaipuu luontoon.

Teemu Järvi kertoo uuden mallistonsa tarinaa.

Taitavan muotoilijan ja taiteilijan inspiraation lähteenä on luontoretkeily ja metsän parantava voima. Teemu kertoo olleensa aina innokas metsien ja vesistöjen suurkuluttaja. Juuri siitä syystä luontokokemukset näkyvät hänen töissään.

Kuva ©Teemu Järvi.

Teemu Järvi on suunnitellut myös modernin puisen käsintehdyn linnun (yllä olevassa kuvassa hyllyllä). Karjalaisten perinteiden mukaan nukkuessa olisi hyvä olla lähellä puusta veistetty sielulintu. Uskomuksen mukaan sielulintu pitää huolta sielusta unen aikana, ettei se lähde omille teilleen.

Havukuvioinen Shinrin-yoku -villahuopa on saanut nimensä Japanista, jossa metsäkävelyä kutsutaan metsäkylvyksi (=shinrin-yoku). Metsäkävelyä pidetään ennaltaehkäisevänä terveydenhoitomuotona. Minäkin allekirjoitan tämän. Minä rakastan metsässä kävelyä. Sen voimasta stressitaso laskee ja mieli lepää.

Kuva ©Teemu Järvi.

Wilderness Flask on puolestaan tyylikäs taskumatti, jonka nahkasuojukseen on kohopainettu kauriin kuva. Mitenköhän olisi, jos ottaisin taskumatin mukaan sienestysreissulleni.

Forest Greeting -tulitikkurasia eläinkuvioineen on puolestaan täydellinen mökkivieminen tai pieni lahja. Uusien käyttöesineiden lisäksi myyntiin on tullut Forest Greeting -kalenteri vuodelle 2018. Jokaiselle kuukaudelle on oma luontokuvansa päivyreineen. Näitä kalentereita en halua sotkea merkinnöin tai ainakin haluan tehdä ne kauniilla käsialalla, jotta kuvat voi kuluneen kuukauden päätteeksi vaikka kehystää tauluiksi.

Kuva ©Teemu Järvi.

TRE

TRE on maailman suurin suomalaisen muotoilun ja muodin konseptikauppa – kivijalassa ja verkossa.

Osoite Mikonkatu 6, Helsinki

Aukioloajat ma-pe klo 11-19, la klo 11-18

Puhelin +358 29 1700 430

info@worldoftre.com

www.worldoftre.com

Avauskuva ©Teemu Järvi.