Mikä ihmeen mesoterapia?

Minun täytyy tunnustaa, että luulin vielä hetki sitten mesoterapian olevan ihan jotain muuta kuin ihonhoitoon liittyvä toimenpide. Olin kuullut sivulausein puhuttavan mesoterapiasta, mutta ajatuksissani yhdistin terapia-sanan pelkästään psyykkisten vaikeuksien hoitomuodoksi.

Rinnastin siis mesoterapian mielessäni NLP-terapiaan tai vaikka kognitiiviseen psykoterapiaan. Mesoterapialla ei kuitenkaan pyritä ratkaisemaan psyykkisiä ongelmia, vaan hoidetaan ihoa.

Sensuell Estetic -hoitolaa pitävä luottokosmetologini Päivi valistaakin minua, että mesoterapiahoito on ihon laatuun vaikuttava, ihoa elvyttävä sekä uudistava hoito. Hoito tasoittaa tehokkaasti pintaryppyjä, hoitaa ikääntymisen merkkejä, napakoittaa veltostunutta ihoa, hoitaa ihon värivirheitä ja rentouttaa lihaksia pitkävaikutteisesti kosteuttaen myös ihoa. Päivi jatkaa, että hoidon vaikutus on riippuvainen käytetyistä aineista ja niiden hoitotehtävistä ihossa. Mesoterapia-aineet yhdistellään ja suunnitellaan kullekin asiakkaalle henkilökohtaisen hoito-ohjelman mukaisesti.

Asian oikean laidan valjettua suuntasin nokkani kohti Kivistöä Päivi Saarentien hoitolaan. Matkaan lähti myös tyttäreni, joka toimii kuvaajana ja sai samalla itselleen ihonhoidon (nuorten ihonhoidosta kerron myöhemmin lisää).

Mutta mitä mesoterapiassa sitten ihan konkreettisesti tehdään?

Mesoterapiassa vaikuttavat aineet injektoidaan ihoon sarjapistoksilla. Injektointi kuulostaa paljon hurjemmalta kuin se on.

Minulle hoito tehdään nimittäin mesopyssyn avulla, ja injektointi tuntuu iholla pieneltä pistelyltä. Mesopyssy on mesoterapiahoitoon kehitetty laite, joka injektoi automaattisesti haluttuun syvyyteen (ihon pinnan alle) asiakkaan iho-ongelmien hoitoon valikoidut hoitavat tuotteet. Mesopyssyn neulan syvyyttä, injektointinopeutta ja neulasta tulevan aineen määrää voidaan säädellä. Varsin kätevä ja turvallinen laite!

Parhaat tulokset hoidosta saadaan neljän-kuuden kerran sarjahoitoina 7-14 vrk välein. Sarjahoito houkuttaisi minua, mutta kalenterini näyttää varsin täysinäiseltä ja sitoutuminen hoitoihin tuntuu juuri nyt melko vaativalta. Katsotaan, kuinka saan sarjahoidon onnistumaan. Ainakin minun tulisi varata kaikki hoidot saman tien, sillä muuten suositeltu hoitoväli viikosta kahteen viikkoon muuttuu epähuomiossa kuukaudeksi. Ylläpitohoidon tiheydeksi riittää 1-3 kertaa vuodessa, joten tämä vaihe onkin sitten jo helppoa.

Mitä mesoterapissa ihoon injektoidaan?

Vaikuttavina aineina voidaan käyttää kaikkia ihossa luonnollisesti muutenkin esiintyviä yhdisteitä: vitamiineja, peptidejä, hivenaineita, hyaluronihappoa  ja antioksidantteja. Hoidon avulla ihoon saadaan normaalia korkeammat pitoisuudet vaikuttavia aineita, jotka pelkästään voidepurkista iholle levitettyinä eivät pääse ihon pinnan läpi lainkaan tai ainakaan yhtä tehokkaasti. Hoitojen tehoa voidaan parantaa yhdistämällä mesoterapiaan ihoa kiinteyttävät laitehoidot.

Sensuell Esteticin valikoimissa on medikaalitason Skin Teck -Mesoterapiahoidot, joita on mahdollista saada vain koulutetuilta terveydenhuollon ammattihenkilöiltä, jollainen Päivi on. Hoidettavia alueita ovat kasvot, kaula, dekoltee, silmänympärysiho.

Palautuminen hoidosta

Hoito vaatii yleisesti muutaman päivän palautumisajan, mutta hoidon hyöty on jokaisen palautumiseen kuluneen päivän arvoinen. Minulla iho palautui jo seuraavaan päivään mennessä ja hoitopäivänäkin iho oli vain hiukan punoittava.

Hoidot ovat hyvin siedettyjä ja harvoin allergisoivia. Kosmetiikalle allergisille hoitoa ei suositella. Hoitoa ei tehdä myöskään sairauden tai raskauden ja imetyksen aikana.

Voit myös seurata minua ja Päiviä Instagramissa.

@sensuell.fi

@maijanmaailma

Päiville voit varata ajan hänen uusiin raikkaisiin tiloihinsa Vantaan Kivistöön, jonne pääset junalla kehärataa pitkin Helsingin keskustastakin 25 minuutissa!

Sensuell Estetic

Spinellikuja 5 (käynti Syväkiventien puolelta)

01700 Vantaa

P. 040-8278382

www.sensuell.fi