Mistä sinä ostat vaatteesi?

Minulla on viime aikoina ollut kiire. Töitä on riittänyt. Tämähän on toki luksusongelma sinällään, vaikka pitkiä aikoja ei näin  paljon haluaisi töitä tehdäkään. Kiireiden johdosta olen pikkuhiljaa kehittymässä nettikauppojen asiakkaaksi.

*kaupallinen yhteistyö

Tilauksia en kuitenkaan aina tee netin kautta, jos tuote vain suinkin on ostettavissa suoraan myymälästä. Inspiraatiota ammennan kuitenkin alkuun putiikkien nettikaupoista.

En siis enää lähde päättömästi ”metsästämään” vaatteita, vaan haen virikkeitä läppärin välityksellä, ja kun löydän sopivan tuotteen, lähden kohti fyysistä myymälää, jos se on mahdollista.

Miksi? Lähinnä siksi, että haluan kokea ja kosketella vaatetta ihan fyysisesti. Toki nettikaupasta voi tilata ja katua ostopäätöstä (vastaamalla postituskuluista itse ja toisinaan myös ilman lähetys- ja palautuskustannuksia) palauttamalla tuotteen, jos vaate ei ollutkaan mieleinen. Mutta lähtökohtaisesti olen ollut  hiukan laiska selvittämään, kuinka palautus tulikaan tehdä, palautuiko rahat tilille jne. No, kaiken tämänkin olen kuitenkin pikkuhiljaa oppinut! Taitamattomuus nettikaupoissa on heikkouteni, muttei este toimimiselle.

Minulle on tullut myös eettisiä näkemyksiä ostamisen suhteen. Haluan tukea kotimaisia toimijoita. En tarkoita ainoastaan kotimaisia valmistajia. Yhä useampi kotikaupunkini kivijalkaliikkeistä on joutunut lopettamaan toimintansa. Asiakkaita ei ole ollut riittävästi. Minun toimintaani ohjaa vastuullisen kuluttamisen lisäksi sosiaalinen ja taloudellinen eettisyys, haluan tukea lähiyrittäjiä. Suosin mieluummin kotimaista yrittäjää kuin monikansallista ulkomaista toimijaa. Kuluttajien kysyntä määrää myös tarjonnan. Jos kysyntää on riittävästi, lähimyymälän valikoima laajenee.

Second Femalen rento jakkupuku on myös ihana päällä.

Uusin hankintani on Dots-myymälästä hankitut Second Femalen rennot, mutta siistit kukalliset Florali-housut ja saman sarjan jakku. Alle sopii Oui-merkkinen ohut paita, jonka voi kiristysnauhalla sitoa mukavasti vyötärölle. Asun kanssa voi pukea rennosti Acnen paksupohjaiset lenkkarit tai pistokkaat, koroilla tai ilman.

Pyrin siis ostamaan harkiten laadukkaista ja kestävistä materiaaleista valmistettuja vastuullisten valmistajien tuotteita suosien kotimaisia yrittäjiä. Lisäksi huollan vaatteitani hyvin, sen avulla niiden elinkaari pitenee. Ja kaiken lisäksi hyvä asiakaspalvelu on avainsana, ostokokemuksen on oltava miellyttävä. Minä todella osaan arvostaa hyvää palvelua. Sellainen palvelu ja vähän päälle on Dotsissa.

Tehty yhteistyössä Dots Storen kanssa.

Dots Helsinki

Fredrikinkatu 30

00100 HELSINKI

puh. 050 439 3597

dots@dots.fi

Aukioloajat:

Ma – Pe 10 – 18, La 10 – 16

www.dots.fi

 

Dots Turku

Linnankatu 9 – 11

20100 TURKU

puh. 050 345 3660

dotsturku@dots.fi

Aukioloajat:

Ma – Pe 10 – 18, La 10 – 16

Kuvat: Amr Gao