Mistä on täydelliset viikonloppuaamut tehty?

Hitaista heräämisistä, pitkistä mustista kahveista, tarkkaan luetuista sanomalehdistä ja runsaista aamiaisista.

Niistä on hyvät aamut tehty. Täydelliseksi aamun tekee auringonpaiste. Sellainen sää oli viime viikonloppuna. Silloin myös tiesin, että me niin selvisimme talvesta! Tuntuu, että viime talvi oli rankin talvi vuosiin. Jäänteet remonttistressistä vaikuttivat varmaan asiaan.

Minä tapaan syödä aamiaiseksi tuoretta leipää, jonka usein kipaisen Anton&Antonista ja valmistan sen kaveriksi jonkun smoothien. Leivän saatan nauttia ihan vain oikean voin kanssa, smoothiet puolestaan vaihtelevat saatavilla olevien hedelmien ja pakkasesta löytyvien mökiltä poimimieni marjojen mukaan.

Smoothiehin en kyllästy koskaan. Dubai-lomamatkan innoittamana ja ennenkaikkea lasten vaatimuksesta olen viime viikon tehnyt marjasmoothien sijaan hedelmäpainotteisia smoothieita. Dubain hotelliaamiaisella saimme tilata ravintolassa tiskiltä juuri sellaisen smoothien/juoman, kuin minkä itse ikinä halusimme. Usein kukin meistä halusi jopa muutaman erilaisen. Tarjolla oli hedelmiä ja vihanneksia maan ja taivaan väliltä. Tuollaisen smoothie-baarin voisin perustaa kotimme keittiöön!39411

Aamusmoothie (neljälle)

1 banaani

4 siivua tuoretta ananasta

1/2 avokado

2 kourallista tuoretta pinaattia

pala vesimelonia

2 dl mansikoita

1 rahka

 

Sekoita kaikki aineet keskenään blenderissä. Nauti pian valmistuksen jälkeen. Rahka ja hedelmät eivät viihdy toisiinsa sekoitettuina kovin pitkään, vaan alkavat helposti happamoitua.

10354

72563

keittiossa.typo

Kuvat: Maija Lukkari-Nyman/Maijan Maailma