Lapuan Kankurit – suosikkitekstiilejä vastuullisesti

Kävin viime viikolla Lapuan Kankureiden myymälässä juhlistamassa naistenpäivää aamupalan merkeissä ja pääsin tutustumaan heidän uuteen mallistoonsa ja malliston suunnittelijoihin.

Lapuan Kankurit on yksi minun suosikeistani tekstiilien, pyyhkeiden, torkkupeittojen ja tyynynpäällisten valmistajana (tutustu heidän koko mallistoonsa täältä). Tänä keväänä he kutsuivat lisää uusia, lahjakkaita suunnittelijoita mukaan tiimiinsä: Teemu Järven, Minna Impiön ja Mari Martikaisen. Lisäksi meille paikalla olijoille esiteltiin Lapuan Kankureiden suunnittelija Reeta Ekin Aallonmurtaja-mallisto, joka on suunniteltu tukemaan Itämeremme suojelua. Uudesta Lapuan Kankureiden mallistosta tulikin varsin mielenkiintoinen, kaunis, laadukas ja minulle arvoiltaan merkityksellinen.

Teemu Järvi

Upeista luontoaiheisista grafiikoistaan tunnettu Teemu Järvi on suunnitellut Lapuan Kankureille keittiötekstiilejä, joista huokuu metsiemme puhdas tunnelma. Teemu oli tilaisuudessa kertomassa ajatuksistaan kuosien takana. Aiheet grafiikkaan kumpuavat Teemun omasta rakkaudesta luontoon. Alunperin grafiikaksi tehdyt Teemun eläinaiheet kudottiin nyt keittiötekstiileihin. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittua, jopa oranssin kanttinauhan tarkkaa sävyä mietittiin pitkään. Ja täytyy sanoa, että yksityiskohtien hiominen kannatti! Keittiötekstiileistä tuli valloittavan tyylikkäitä.

Mifuko

Snapseed

Mifukon suunnittelijoita ovat Minna Impiö ja Mari Martikainen. Molemmat ovat koulutukseltaan tekstiilisuunnittelijoita. Heidän tuotteissaan näkyy heidän arvomaailmansa: eettinen ja jäljitettävä tuotanto.

Mifuko työllistää Keniassa naisia. Ajatuksena on, että naiset voivat tehdä perinteisillä valmistustavoilla tekstiilejä heidän omissa kotikylissään, eikä heidän tarvitse muuttaa kaupunkeihin työn perässä. Nyt Minna ja Mari toivat Kenian värit Suomeen, ja suunnittelivat raikkaan ja kesäisen tuotesarjan, johon kuuluu pellavapyyhkeitä, huiveja, peittoja ja tyynynpäällisiä.

Puhdas Itämeri

Snapseed

Lapuan Kankureille design sekä vastuullisuus ihmisiä ja ympäristöä kohtaan on tärkeää. Uusi Reeta Ekin suunnittelema Aallonmurtaja-mallisto on suunniteltu tukemaan Itämeremme suojelua yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa.

Loistavaa on myös se, että Lapuan Kankurit tilittää jokaisesta toimittamastaan tuotteesta kiinteän summan Puhdas Itämeri -hankkeelle. Snapseed

*) Aallonmurtaja-malliston käsipyyhkeet saatu.

Lapuan Kankurit

Lapuan Kankureilla arvostetaan kestävää kehitystä ja aitoja luonnonmateriaaleja. Heidän työtapoihinsa kuuluvat vastuullinen ja ekologinen toiminta, jatkuva tuotekehitys ja huippudesignin vaaliminen. Tuotteissa käytetään vain luonnollisia raaka-aineita: pellavaa, tenceliä, puuvillaa, villaa ja mohairia.

www.facebook.com/lapuankankurit/

www.instagram.com/lapuankankurit/

Kuvat: Maija Lukkari-Nyman/Maijan Maailma