Sisustaminen sisustussuunnittelijan silmin

Yhä useampi sisustusasiakkaani toivoo kotinsa viestivän heidän persoonaansa. Moni haluaa kodistaan myös ajattoman, mutta ei tylsän. Väreihin panostetaan, mutta ylilyöntejä vältellään. Design-kalusteisiin satsataan, mutta kompromisseihinkin on tyydyttävä.

Yhtälö ei ole välttämättä helppo, mutta seuraavien vinkkien avulla toivon sinun pääsevän paremmin maaliin:

Vältä trendejä, suosi myös vanhaa

Jos haluat ajattoman kodin, räikeimpiä trendejä kannattaa vältellä. Jos persoonasi kuitenkin ilmenee trendikkyytenä, valitse vain muutama trendisomiste tai maalaa pieniä yksityiskohtia trendivärikartan sävyin, mutta valmistaudu kyllästymiseen. Toki joistain trendeistä voi tulla pitkässä juoksussa myös klassikoita.

Yhdistele vanhaa ja uutta, perinteitä ja nykyaikaa. Vaikket haluaisi kodistasi museota, niin huomioi, minkä ikäkauden talossa asut. Talon rakennusajan sisustustyyli kannattaa nimittäin pitää mielessä. Sieltä voit ammentaa vinkkejä materiaaleista, mittasuhteista, muodoista ja väreistä. Nappaa ainakin jotain mukaan nykyiseen sisustukseesi – ihan vaikka kunnianosoituksena vanhoja suunnittelijoita kohtaan!

Valitse kestävää ja kauniisti patinoituvaa

Luonnonmateriaalit patinoituvat kauniisti vanhetessaan. Nahka, puu, kivi, pellava – ikääntyminen saa näkyä niissä. Usein kuluma tuo niihin vain lisää charmia. On selvää, ettei esimerkiksi marmori huokoisena luonnonkivenä kestä samaa kulutusta kuin jotkin muoviyhdistelmämateriaalit, mutta haittaako pieni kuluma sinua? Minusta eletty elämä saa näkyä marmorissa niin kuin ihmisessäkin ryppyineen kaikkineen.

Valitse kaunista ja käytännöllistä tasapainoisessa suhteessa

Hyvistä raaka-aineista valmistettu ja hyvin muotoiltu tuote kestää ajan lisäksi kulutusta. Valitse käytännöllisiä tuotteita, mutta älä ajattele liian järkevästi, sillä silloin saatat unohtaa kauneuden. Minä olen valmis kauneuden, eettisyyden tai  ekologisuuden nimissä tekemään kompromisseja. Vaikka saisinkin esim. pintakäsittelyllä estämään huonekalukankaan likaantumisen, niin muistan ainakin tarkistaa tuotesisällön ennen kuin spreijaan tai sivelen suoja-aineen lempisohvani kankaisiin tai keittiötasojeni pintaan.

Ole visionääri ja suunnannäyttäjä

Tue nuorta suunnittelijaa, suosi perinteisen käsityön taitajia, kannata kotimaista. Suomi on täynnä lupaavia suunnittelijoita ja varmuudella moni luomus heidänkin tuotannostaan tulee olemaan klassikko. Ole sinä visionääri ja suunnannäyttäjä! Anna persoonasi kukoistaa myös sisustamisessa!

Design ja kopiot

Hanki kalusteita vain itseäsi varten. Älä pönkitä itsetuntoasi kalliilla design-kalusteilla. Design on suunniteltu kestämään aikaa ja kulutusta, mutta siitä pitää myös nauttia. Jos todella haluat jotain, eikä muu tuote tunnu miltään sen rinnalla, niin säästä ja odota. Jos kyllästyt tuotteeseen jo säästämisvaiheessa niin ehkä oli hyvä, ettet koskaan hankkinutkaan tuotetta.

Ja kunpa emme sortuisi kopioihin, sillä ihania kalusteita löytyy vaikka kuinka paljon! Tiesitkö muuten, että moni hankkii kopion tietämättään sen edes olevan kopio? Jos joku on liian halpaa ollakseen totta, niin usein se ei ole totta!

Otathan yhteyttä minuun, jos tarvitset sisustusapua!

Maijan Maailma KOTI

Maija Lukkari-Nyman

Mariankatu 15

00170 helsinki

p. 040-1464688