Pääsiäisenä nautimme hyvästä ruoasta. Pakko ei ole kuitenkaan syödä perinteistä pääsiäislammasta ja alkupalaksi voi tehdä jotain uutta ja herkullista – ainakin meille melko uutta tuttavuutta.
Saimme tähän ruokaan innostuksemme ystävämme syntymäpäiväjuhlissa. Ainesosia muistellen kehittelimme alkupalasta omaan makuumme sopivan pastan.
Tämä pasta sopii yksinkertaisuutensa johdosta paremmin alkuruoaksi tai italialaisittain ensimmäiseksi pääruoaksi.
Sitruuna-salvia-pasta (neljälle)
4 reilua ruokalusikallista voita
20–30 lehteä salviaa
1 sitruunan mehu
300 grammaa pastaa
parmesan-juustoa
Ohje
Laita pastavesi kiehumaan. Pastan valmistumista odotellessasi tee kastike. Sulata paistinpannulla voi. Kun voi on sulanut juoksevaksi, lisää joukkoon salvia. Ota pannu liedeltä ja purista sitruunan mehu voin ja salvian joukkoon. Kaada pastavesi pois ja sekoita kastike ja pasta keskenään. Sekoita joukkoon parmesania oman maun mukaan. Tarjoile heti.