Pääsiäisenä nautimme hyvästä ruoasta, poikkeusolotiloista huolimatta. Pakko ei ole kuitenkaan syödä perinteistä pääsiäislammasta. Eilen söimme alkupalaksi pakasteesta löytyneitä rapuja ja tänään meinaamme syödä sitruuna-salvia-pastaa – hyväksi todettua tuttavuutta.

Saimme tähän ruokaan innostuksemme ystävämme syntymäpäiväjuhlissa muutama vuosi sitten. Ainesosia muistellen kehittelimme alkupalasta omaan makuumme sopivan pastan.

Tämä pasta sopii yksinkertaisuutensa johdosta paremmin alkuruoaksi tai italialaisittain ensimmäiseksi pääruoaksi.

 

Sitruuna-salvia-pasta (neljälle)

4 reilua ruokalusikallista voita

20–30 lehteä salviaa

1 sitruunan mehu

300 grammaa pastaa

parmesan-juustoa

Ohje

Laita pastavesi kiehumaan. Pastan valmistumista odotellessasi tee kastike. Sulata paistinpannulla voi. Kun voi on sulanut juoksevaksi, lisää joukkoon salvia. Ota pannu liedeltä ja purista sitruunan mehu voin ja salvian joukkoon. Kaada pastavesi pois ja sekoita kastike ja pasta keskenään. Sekoita joukkoon parmesania oman maun mukaan. Tarjoile heti.

IMG_1022

IMG_1031

 

keittiossa.typo