Talvi-ihon pelastajia löytyi monta

Aivan ihanaa, että te lukijat innostuitte jakamaan niin runsaasti vinkkejänne ihon kosteuden pelastajista – talvi-ihon kuivuuden selättäjistä. Kiitos aktiivisuudestanne ja arvokkaista vinkeistä niin saitilla kuin Facebookissa!

Olin yllättynyt kuinka moni totesi pelastuksen lähtevän sisältäpäin, tässäkin asiassa. Se mitä syömme, näyttää vaikuttavan myös ihon viima- ja pakkaskestävyyteen. Ja se sama mitä syömme, voidaan lätkiä myös kasvoillemme kosteuttamaan ihoamme.

Itse en ole koskaan käyttänyt ruokaöljyä kasvoihini. Joidenkin lukijoiden kohdalla esitettiin epäilys siitä, että öljy tukkisi ihohuokoset. Näin minäkin muistan joskus kuulleeni, näyttöä minulla ei ole. Tukkeutuneet ihohuokoset laajentaisivat ihohuokosia. Pienet ihohuokoset puolestaan muistuttavat meitä nuoresta ihosta. Lapsilla tuskin ihohuokosia edes huomaa. Tämä mahdollinen tukkeutumisasia vaatinee lisäselvitystä. Linkkinä juttu englanninkieliseen artikkeliin, jossa punnitaan kasvoöljyn vs. -voiteen paremmuutta.

Hyvä kosmetologi ja kuivaharjaus nousivat esille useissa kommenteissa. Oman harjani sain äidiltäni joululahjaksi. Hän oli ostanut harjan Tuomaan Markkinoilta. Valitettavasti en osaa enempää kertoa tuotteen valmistajasta, vaikka sitä muutama lukija kyselikin. Tässä kuitenkin linkki artikkeliin kuivaharjauksen vaikutuksista ja kuivaharjoista.

Useat Maijan Maailman lukijat olivat myös jo aiemmin löytäneet Dr. Hauschkan tuotteet. Erityisesti ruusuöljyn mahtavuutta ylistettiin.

Runsas veden juonti oli monen lukijan esiintuoma talvi-ihon pelastajavinkki. Minä myönnän ainakin, että unohdan talvella juoda vettä runsaita määriä. Kesällä tuntuu luonnollisemmalta siemailla vesipullosta pitkin päivää. Minun muistamattomuuteeni vaikuttaa myös se, että en istu konttoripöydän ääressä pitkää työpäivää, vaan liikun paikasta toiseen ja vesipullo ei ymmärrä seurata minua. Tässä linkki englanninkieliseen artikkeliin, missä kerrotaan veden juonnin hyötyvaikutuksista iholle.

hyvinvointi

Minun vinkkini

Oma lisäni vinkkeihin ihon kosteustasapainon ylläpitäjästä on kasvojen pesu MeineBase-mineraalisuolalla. Ota teelusikallinen suolaa kämmenellesi ja lisää hiukan vettä. Pyörittele seosta kevyesti sormella ja pese kasvot. Halutessasi voit lisätä suolaseokseen käyttämääsi kasvojenpesuainetta, itse käytän Apteekin Avecyd’iä. MeineBase-mineraalisuolan salaisuus on suolahippujen kevyellä kuorivalla vaikutuksella ja sillä, että suola mm. elvyttää ihon omaa kosteuttamisprosessia ja ehkäisee kuona-aineiden syntymistä. Olen myös kylpenyt ja kylvettänyt lapsiani MeineBase’lla terästetyssä kylpyvedessä.

meinebase_ryhmae

Yksi ihon kosteustasapainon palauttaja, MeineBase-mineraalisuola. Tuotetta saa mm. Yliopiston apteekista ja Stockmannilta. Kuva: Yliopiston verkkoapteekki.

Arvontavideo

Vastauksia tuli paljon ja seuraavalla videolla selviää Dr. Hauschkan tuotepakkauksen onnellinen voittaja. Arvontakomitean jäsenet on nimettyinä. Onnettarena toimii meidän neiti. Arvontatilanne tapahtui yhtä valvotusti kuin Loton lauantaiarvonta, sillä pikkumiehemme valjastettiin viralliseksi valvojaksi. Hän on ankara ja epäoikeudenmukainen – vai miten se nyt menikään? Videon tuottajina, ohjaajina sekä leikkaajina toimivat arvontakomitean arvovaltaiset jäsenet.

 

Dr. Hauschka.001

Onnea Sanna K., olet Dr.Hauschkan tuotepaketin (arvo noin 70 euroa) voittaja! Ilmoitamme onnekkaalle vielä henkilökohtaisesti!

 

hyvinvointi.typo