Uuden aikakauden suteja ja siveltimiä

Katson EcoToolsin lanseeraustilaisuudessa meikkitaiteilijan pöytää. Ennen kuin voin keskittyä meille järjestettyyn sivellinopastukseen, ihmettelen meikkaajan pöydälle levitettyä arsenaalia, joka rönsyilee erilaisia pussukoita, paletteja, tuubeja, siveltimiä ja sieniä.

Minulle kun maalisiveltimet ja seinätasoitteet sattuvat olemaan tutumpia! Jatkan miettimistä, mihin kaikkeen noita meikkejä ja siveltimiä tarvitaan? En meinaa kyetä keskittymään itse opastukseen, sillä ajatukseni kimpoavat jo omaan meikkipussiini, joka on vetoisuudeltaan puolen litran luokkaa ja sen sisällä on oikeastaan vain muutama tuote, joita käytän säännöllisesti. Toisekseen meikkipussukkani on juuri nyt sotkuinen, onnistuin hajottamaan ainoan luomiväripalettini, joka sitten levisi osittain meikkipussiini.

Pian ajatukseni palaavat taas itse opastukseen ja selviää, että kaikille pöydällä esillä oleville meikkisiveltimille ja -sienille on tehtävänsä. Tartun kouluttajamme lauseeseen ”siveltimiä on monenlaisia, mutta jokainen voi ottaa käyttöönsä omaan käteensä parhaiten sopivan”. Hyvä, tämän minä muistan. Tällä hetkellä meikkausvinkkikapasiteettini ei kestä tarkkoja sääntöjä.

IMG_0898
Ruusukultainen meikkisiveltimien säilytysrasia on tyylikäs ja kaunis. Meikkisieniä löytyy kahta kokoa.

Kuuntelen, kun meikkitaiteilija jatkaa selkeää selostustaan ja meikkaa uskomattoman kaunista tyttöä. Hän pyörittelee sutia tytön kasvoilla laittaen pohjustusväriä luomille, levittää meikkivoidetta kostutetulla meikkisienellä ja näen, kuinka tytön kasvojen pinta tasoittuu ja se saa kauniin kuullon. Pienemmällä siveltimellä supsutellaan meikkiä nenän pieleen ja saadaan iho entistäkin tasaisemmaksi.

Sitten alkaa korostus, korostusvoidetta sivellään nenän vartta pitkin omalla siveltimellään ja seuraavaksi taidetaan jo varjostaa. Jossain välissä laitetaan luomiväriä juuri sillä meikkaajan lempisiveltimellä, ja veteen kostutetulla luomiväriin dipatulla siveltimellä rajataan silmiä sekä lopuksi sivellään poskipunaa unohtamatta myöskään pientä punaa huulille, joka saadaan levittymään kauniisti huulille siihen soveltuvalla siveltimellä.Snapseed

Tilaisuuden jälkeen menen puhumaan meikkitaiteilijalle. Olen opastuksen aikana miettinyt, sopiiko korostusväri minulle, mallia huomattavasti vanhemmalle naiselle? Entä varjostus? Jostain olen kuullut, että se saattaa entisestään vanhentaa. Nyt minä opin, että poskipunalla voidaan tehdä varjostusta poskille, se antaa luonnollisemman varjostuksen. Entä kuinka on korostuksen laita? Siihen todetaan, että korostus voidaan tehdä ihon luonnollisella hehkulla. Jätetään siis korostettava kohta puuteroimatta ja annetaan ihon, jossa on ainoastaan ohuelti meikkivoidetta hehkua sellaisenaan. Sieltä se korostus syntyy.

Entä miten on luomivärin laita? Silmäluomeni ovat alkaneet painaa. Opin, että silmämeikki tulee luomille silmän kaaren suuntaisin vedoin melko ylös asti, mutta ei ihan kulmakarvoihin saakka. Luomivärin ja kulmakarvojen väliin jää kapea meikkaamaton osa. Mitä huulille sitten laitettaisiin, että ne näyttäisivät luonnollisilta? Opin, että huulille levitetään punaa, joka paletissa näyttää melko tummalta, mutta huulilla hyvinkin luonnolliselta.IMG_0009Todetaan siis, että kaipaan vielä vaikka oikein kunnon yksityisopetusta ja lisäksi harjoittelutyötä meikkisutien ja -sienien käytössä. Maalisudit kun ovat pysyneet kädessäni paremmin, mutta maalaustekniikkaa ei kannata soveltaa kasvoille. Yhtä tärkeää miten suteja käytän on se, mitä suteja käytän. EcoTools täyttää minun vaatimukseni: tyylikäs, laadukas, eettinen ja edullinen meikkisivellinsarja.

Ensinnäkin EcoToolsin tuotteet ovat PETA-sertifioituja ja ne ovat eläinystävällisiä ja vegaanisia. Tuotteiden materiaaleissa käytetään kierrätettyä alumiinia ja muovia. Pakkausmateriaalien valmistamiseen ei ole kaadettu puita, vaan pakkausmateriaalit tehdään puuvilla- ja bambukuiduista. Siveltimien ja sutien varret on tehty nopeasti uudistuvasta bambusta.SnapseedSnapseed

EcoToolsin meikkisienet puolestaan on valmistettu suurelta osaltaan (70-prosenttisesti) kasvipohjaisista materiaaleista ja sokeriruo’osta. Niitä voidaan käyttää kuivana ja kosteana. Kosteana ne imaisevat vähemmän meikkivoidettasi sieneen. Meikkisienien litteää ja leveää reunaa käytetään levittämään meikkiä isoille alueille. Pyöreä pää sopii puolestaan meikkivoiteen häivyttämiseen. Muita vinkkejä saat EcoToolsin nettisivuilta.

EcoTools

www.ecotools.fiSnapseed

hyvinvointi.typo