Japanin taikaa Maijan Maailmassa

Helsingin kaupungin järjestämän Japan Week’in kunniaksi Maijan Maailman kolmen kopla eli Irene, Riitta ja Maija listasivat omia Japani-suosikeitaan Helsingissä.

Ravintolat jätimme suosiolla omaan julkaisuunsa, siihen palaamme tuonnempana.

http://www.visithelsinki.fi/fi/juuri-nyt/tapahtumia/japan-week-helsingissa-21-2610

Irene kertoo:

Japanilaiset Shirataki –nuudelit (sisältävät 0 kaloria!)

Nuudeleita ilman kaloreita, sehän on laihduttajan märkä uni! Tuoteselostusta on pakko uskoa, mutta on myös todettava, että kun ei ole kaloreita ei ole ravintoaineitakaan. Kasvipohjaiset, Konjac –kasvin juuresta valmistetusta veteen liukenevasta ja geeliytyvästä ravintokuidusta,  Glukomannaanista, valmistetut nuudelit ovat kuuluneet aasialaiseen keittiöön jo kauan ja niillä sanotaan kuitupitoisuutensa ansiosta olevan runsaasti hyviä terveysvaikutuksia.

 Löysin japanilaiset Shirataki –nuudelit alunperin Helsingin Annankadun japanilaisesta keitaasta,  Tokyokanista.  Sittemmin karppausinnostuksen ja laihdutusbuumien myötä  kaupoista löytyy myös  pastan- ja riisinmuotoista tuotetta, mutta geelimäisen rakenteensa vuoksi pidän itse eniten ohuesta nauhamaisesta nuudelista.  Geelimäinen, hieman liukas ohut nuudeli ja kastike luovat mielestäni parhaan suhteen lautasella.  

Koska välttelen liikoja hiilareita valmistan Shirataki –nuudeleista wokkeja kasvisten ja kanan kanssa tai putisutan niiden seuraksi perinteisen bolognesen. Periaatteena Shirataki –tms vastaavien tuotteiden kanssa kokkailessa on, että itse nuudeli ei maistu miltään, vaan se tarvitsee aina seurakseen herkullisia mausteita ja kastikkeen.

VAROITUKSEN SANA! Avatessasi pussin, pidätä hengitystä, kippaa pussin sisältö vauhdilla siivilään ja huuhdo runsaalla lämpimällä vedellä. Nuudelit säilötään nesteeseen, joka tuoksuu karmealle ja haju tiedän hajun lannistaneen erään kokin jo alkumetreillä. On muuten hassua, että nuudelipakkauksissa mainitaan tuoksusta sen verran, että sanotaan sen olevan ”hieman kalamainen” kannattaisi vaan suoraan sanoa, että tuoksu on hirveä mutta ei kannata lannistua sillä maku ei ole.

TOKYOKAN,  Annankatu 24, 00100 Helsinki, +358 9 6225553

www.tokyokan.fi

 

Common, pieni japanilainen helmi Punavuoressa. 

Etsin lahjaa ystävälle, joka arvostaa laatua ja, jolla on jo kaikkea.  Jokavuotinen vierailu ystävän lomapaikassa aiheuttaa aina saman tuliais-stressin. Lahjaongelman kanssa kaduilla haahuillessani löysin Commonin uusiutuneena ja laajentuneena Pursimiehenkadulta ja lahja löytyi! Superpehmeät ja luksukselliset  Yoshiin puuvillafroteiset käsipyyhkeet  muutamassa toisiinsa sopivassa kuosissa ilahduttivat ystävääni  ja hän halusi heti tietää missä Common sijaitsee. Eli teille jotka ette vielä tunne kauppaa: Common myy  japanilaisia design- ja taideteollisuusesineitä, jotka ovat ajattomia ja niissä on sekä laadun että käsin tekemisen tuntua.

Aivan erityisesti ihastuin Ottainpu –tuotemerkin pellava- ja puuvillakankaisiin, joita Commonissa myydään metritavarana ja nenäliina/servietteinä. Kankaat on suunnitellut Tokiossa asuva japanilainen Masaru Suzuki, joka on suunnitellut tuotteita myös Marimekolle ja Lapuan Kankureille. Kankaat on painettu Japanissa ja niissä on upeat värit, jotka tuovat mieleeni Metsovaaran, Josef Franckin ja Marimekon,  kaikki yhdessä.

COMMON, Pursimiehenkatu 1, 00120 Helsinki, +358 9 670 385,

www.common-helsinki.com

IMG_0082

IMG_0079

IMG_0092

Maija jatkaa:

Paper Shopin herkät kuosit.

Lempipaperikauppamme Paper Shopin runsaista valikoimista löytyy niin japanilaista lahjapapereita, värikkäitä origami-papereita kuin kauniita lahja/säilytyslaatikoita. Uutuustuoteena on Johanna Gullichsenin Kiotossa painetut lahjapaperit ja -laatikot.

PAPERSHOP, Fredrikinkatu 18, Helsinki.

www.papershop.fi

papershop Gullichsen paperi tehty Kiotossa-1

papershop lahjapaperi-1

papershop origamipaperi-1

Riitta lisää:

Matcha-teen taikaa Théhuoneessa.

Viehättävä, pieni Théhuone Eerikinkadulla tarjoaa asiantuntevan palvelun ja hienon teevalikoiman lisäksi japanilaisia teekuppeja ja -kannuja sekä matcha-teen tekoon käytettäviä välineitä. Matcha-tee on maailmalla supermuodikas teejuoma, jolla sanotaan olevan lukuisia terveysvaikutuksia: se alentaa kolesterolia ja on tehokas antioksidantti. Théhuoneessa voit myös nauttia matcha-teen, joka tarjotaan oikeoppisesti pienen makeahkon japanilaiskeksin kera, täydellisesti ”vispattuna” bambuisella matcha-vipalla.

Piristävä teekokemus maksaa 7,5€.

Théhuone järjestää myös erilaisia teehen liittyviä tapahtumia ja kursseja.

Théhuone, Eerikinkatu 10, Helsinki  ja Théhuone Ainoa, Länsituulentie 12, Espoo

www.thehuone.commatcha teen valmistusvälineet Teehuone-1

Yogishopista mielen rauhoitusta.

Yogishopista löydät Nippon Kodon hienostuneen miedontuoksuiset ”Morning Star” -suitsukkeet. Nippon Kodon historia ulottuu yli neljänsadan vuoden taakse, Koju-nimiseen suitsukkeentekijään, joka palveli Japanin keisaria ja hovia. Tuoksuja löytyy lukuisia, lempituoksuni ovat mänty ja vihreä tee. Hinta viisi euroa paketti (paketissa 50 suitsuketta ja pidike).

YOGISHOP, Eerikinkatu 8 ja Unioninkatu 39b, Helsinki

www.yogishop.fiNippon Kodo suitsukkeet Yogi Shop-1Kaunisteen kaunistus.

Kaunisteessa päättyi juuri osakalaistaiteilija Miroko Matchikon näyttely, mutta myynnissä on Mirokon hellyttävän suloiset eläinaiheiset huovat ja raikkaanväriset keittiöpyyhkeet.

Lahjakas Miroko on Kaunisteen vakiosuunnittelijoita, ja hän voitti 2013 arvostetun japanilaisen lastenkirjojen kuvituspalkinnon.

KAUNISTE SHOP, Fredrikinkatu 24, 00120 Helsinki

www.kauniste.com

http://mirocomachiko.com/painting/

torkkupeite Kauniste-1Salainen puutarha?

Oletko käynyt Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa? Puutarha on melko vaikea löytää, itse seikkailin pitkin lähiön takapihoja kunnes löysin tämän pienen paratiisin. Kävin kuvaamassa puistossa alkukesästä, mene ihmeessä NYT katsomaan puistoa, onhan ruska kauneimmillaan!

ROIHUVUOREN JAPANILAISTYYLINEN PUUTARHA, Roihuvuorentie 12-16, Helsinki

Lisäinfoa täältä: www.vihreatsylit.fi

ja täältä https://fi.wikipedia.org/wiki/Roihuvuoren_japanilaistyylinen_puutarha

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha-2

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha-1VINKKI:

Arkkitehtuurimuseoon on rakennettu kaunis teehuone. Sukiya-suunnittelusta

kertova näyttely on auki marraskuun puoleenväliin, joten vielä ehdit käydä

ihailemassa taidokkaita japanilaisia puuntyöstötapoja.

ARKKITEHTUURIMUSEO, Kasarminkatu 24

http://www.mfa.fi/nayttelyesittely?nid=158097128

rakennustaiteenmuseon teehuone-2