Viikon valoteemaan sopivat myös kynttilät. Ensimmäisen adventin kunniaksi me sytytämmekin kynttilän ja tarjoamme Karitan suussasulavia herkkupallukoita raakasuklaakuorrutteella. Mutta kuka tietää miksi adventtia vietetään?
Kirkkohistorian mukaan keskiajan lopulle tultaessa läntisessä kristikunnassa vakiintui käytäntö, jonka mukaan uuden kirkkovuoden on katsottu alkavan ensimmäisestä adventtisunnuntaista. Sana adventti tulee latinankielisestä sanonnasta adventus Domini, joka tarkoittaa Herran saapumista tai tulemista.
Adventtiaika valmistaa meitä jouluun ja kynttilä symbolisoi odotusta. Ensimmäisen adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista on vanhastaan alkanut jouluaattoon asti kestävä adventtipaasto. Kyseistä paastoa kutsutaan myös “pieneksi paastoksi” erotuksena pääsiäistä edeltävästä “suuresta paastosta”.
Maijan Maailmassa ei kuitenkaan nyt paastota, ei edes “herkkupaastota”. Me valmistaudumme jouluun muulla tavalla. Karita Tykkä loihti niin ihania raakasuklaakuorrutteisia herkkupallukoita, ettei niistä voi pitää näppejä erossa.
Jouluiset herkkupallerot raakasuklaakuorrutteella
noin 15 kpl
80 g kuorittuja manteleita
125 g kuivattuja rikittömiä aprikooseja
100 g kivettömiä taateleita
puolikkaan pienen luomulaatuisen sitruunan ja appelsiinin kuori raastettuna
1 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1,5 tl piparkakkumausteseosta
1 tl jauhettua bourbon-vaniljaa
ripaus Bulk Superfoodsin himalajan suolaa
kuorrute
50 g SuperLemon Criollo -raakakaakaovoita
3 rkl SuperLemon Criollo -raakakaakaojauhetta
2 rkl hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa
ripaus Bulk Superfoodsin himalajan suolaa
Nauti.
Tässä siis Karitan adventtilahja meille ja Maijan Maailman lukijoille. Herkut veivät kielen mennessään, ainakin minulta. Voit tutustua muihin kauneutta ja hyvinvointia lisääviin ruokiin ja Karitan uuteen Lautasellinen kauneutta -kirjaan täältä. Herkkupallukkaresepti ei kuitenkaan löydy kirjasta. Ota siis resepti talteen Maijan Maailmasta!