Aamun parhaat tunnit ja aamuleivät

Ei ole varmaan enää kenellekään epäselvää, että minulla on outo rytmi. Herään useimmiten jopa kukonlaulua aikaisemmin. Rakastan aamuja, ne ovat minun omia hetkiäni, joita haluan vaalia.

Hipsin keittiöön ja katson kelloa. Se näyttää vasta kello viittä. Ihanaa, minulla on aikaa vain itselleni monta tuntia, etenkin viikonloppuisin. Vaikka usein tuo aamu menee töitä tehdessä, valitsen työtehtävät, jotka ovat mukavimmasta päästä – itse asiassa todella kivoja töitä. Kirjoitan tai piirrän sisustussuunnittelukohteiden kuvia. Kyllä, teen kuvat käsin. Miksi? Siksi, että en osaa (vielä!) käyttää riittävän nopeasti piirustusohjelmia ja toisekseen, minusta raapustaminen paperille on rauhoittavaa.

Lisäksi aamu lähtee käyntiin vain parhailla raaka-aineilla, arkisin yleensä smoothieilla ja viikonloppuisin herkkuleivillä. Esittelenkin nyt kahden lempileipäni – avokado-uppomunaleivän ja avokado-maapähkinävoileivän – reseptit. Niitä nauttiessani saatan viikonloppuisin lukea rästiin jääneitä sisustuslehtiä. Aah, mikä nautinto.

uppomuna-6843

Avokado-uppomunaleipä

viipale tuoretta leipää paahdettuna

kananmuna

avokado

tuorejuustolevitettä

basilikaa

mustapippuria maun mukaan

suolaa maun mukaan

etikkaa

Ohje

Valmista uppomunat. Ne ovat mainettaan helpommat valmistaa. Kuumenna kattilassa vesi (1 litra) ja aimo loraus (n. 1/2 dl) etikkaa kattilassa niin, että vesi on hieman kuplivaa. Pyöritä vettä varovasti kattilassa. Riko muna esim. kahvikuppiin ja kaada muna nopealla liikkeellä veden rajasta. Keitä juuri ja juuri poreilevassa vedessä kolme-viisi minuuttia riippuen siitä, kuinka kovaksi haluat keltuaisen. Nosta uppomuna reikäkauhalla vedestä.

Paahda leipä pannulla tai leivänpaahtimessa. Sivele päälle tuorejuustolevitettä. Laita leivän päälle avokadoviipaleita ja silputtua basilikaa sekä uppomuna. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

uppomuna-6850

Avokado-maapähkinävoileipä

viipale tuoretta leipää

luomu maapähkinätahnaa (esim. Biona)

muutama viipale avokadoa

vesikrassin oksa

halutessasi hiukan suolaa

Ohje

Viipaloi leipä. Laita päälle maapähkinävoita (itse pidän melko ohuesta kerroksesta). Viipaloi muutama pala avokadoa päälle. Korista vesikrassilla ja ripottele pintaan halutessasi sormisuolaa.

IMG_6858

IMG_6963

Rentouttavia aamuhetkiä!

IMG_6938

kotona.typo