Bondenliving – suomalaista filosofiaa ja taitoa tuotteiden takana

Bondenliving ei ole minulle enää aivan uusi tuttavuus. Ihastuin heidän valikoimaansa jo talvella. Ihastumiseni alkaa jo olla syvää, sellaista, joka voi kestää kauan – jopa ikuisuuden, kunhan rakkauttaan muistaa hoitaa. Sellaisia aidot materiaalit ovat, niistä pitää huolehtia. Huolenpidolla tuotteeseen syntyy myös suhde.

Bondenliving on luonut Bonden-kodintekstiileillä toukokuun ajaksi Casuarinaan pop up -tilan, joka todella inspiroi sisustamaan koteja ja mökkejä. Juuri nyt innostun Bondenlivingin tuomisesta erityisesti kaupunkikotiimme. Bondenin tuotteissa kulminoituvat luonnollisuus, raikkaus ja perinteikkyys – uudella modernilla tavalla. Bonden on pystynyt luomaan omintakeisen tyylinsä. Se on mahtavaa kaiken tavarapaljouden ja tarjonnan keskellä.

Bonden-tuotteet ovat Kati Hienosen suunnittelemia ja ne valmistetaan Suomessa yhteistyössä lähialueen artesaanien kanssa. Kati on luonut Bondenin mallistoa vuorovaikutuksessa taidekäsityöläisten kanssa ja kehitellyt uusia elementtejä tuotteiden toteuttamiseen. Esimerkiksi huopatuotevalmistajan kanssa toteutettava tyynymallisto oli valmistajalle täysin uusi toimintamuoto.

bonden-6744
Sylissäni Veto-tyyny, hinta Casuarinassa 185 euroa.

Trendianalyytikkona Kati tulee riittävästi alan ulkopuolelta ja hän kertoo esittäneensä välillä hieman villejäkin ajatuksia yhteistyötahoilleen, mutta onneksi nämä ovat johtaneet uudenlaisen tuotteen syntyyn. “Tällaisella yhteistyöllä on mahdollisuus synnyttää uutta ja myös perinteisestä poikkeavaa. Olen suunnattoman iloinen siitä, että tällaisia osaavia ja innovatiivisesti ajattelevia yhteistyökumppaneita on löytynyt.”, Kati toteaa.

Ja minä niin allekirjoitan tämän kaiken. Meidän suomalaisten pitäisi uskaltaa ”sekoittua” hiukan enemmän eri alojen, eri ammattiryhmien, kansalaisuuksien ja perinteisten roolitusten kanssa. Näin saisimme kehitettyä uusia ja rajat rikkovia innovaatioita, joita ei pääse samaan tapaan syntymään liian heterogeenisissä ryhmissä.

bonden-6763
Kaksipuolisten pellava-merinovillaisten torkkupeittojen keveys ja pehmeys takaavat rentouttavat päivätorkut. Pohjoinen-torkkupeitto, hinta Casuarinassa 296 euroa.

Rentoutta luonnosta

Bondenliving-tuotteilla sisustetaan rennosti, mutta samalla tyylikkäästi. Tuotteiden laadukkaat luonnonmateriaalit ja ajaton fiilis kestävät aikaa. Omaan kotiini haenkin tyyliä, joka kestää elämän tilanteiden muutoksia ja vuodenaikojen vaihtumisia. Laadukkailla ja aidoilla materiaaleilla se onnistuu parhaiten. Suomalaisten hyvinvoinnin ja onnellisuuden sanotaan kumpuavan luonnosta ja luontokokemus on myös Bondenin filosofian takana.

Myös minulle luonto merkitsee paljon. Minulle rakkaimpia maisemia ovat kesämökkimme maisemat, niin kuin useimmille suomalaisille –  joillekin se on koivumetsä sisävesijärvineen, toisille saariston kalliot merimaisemineen tai tammiharjut jäkäläkasveineen. Bondenin tuotteissa on jotain samaa rauhoittavaa kuin kesieni mökkimaisemissa – aitoutta ja raikkautta. Konstailematonta ja uniikkia. Sellaista aitoutta, jonka voi tuoda kotiin tai mökille ja tuntea kaikin aistein. Sen tuntee sormissaan, näkee silmillään ja vielä haistaa. Niin, aito materiaali todella tuoksuu hyvälle.

bonden-6698
Villahuopakoriin voi laittaa vaikka huonekasvin. Hinnat Casuarinassa: S-koko, 73 euroa, M-koko 82 euroa ja L-koko, 92 euroa.

bonden-6766

Pitkäikäisiä ystäviä

Bondenin mallistosta löytyy villahuopatyynyjä, voimakastakin kulutusta kestäviä villahuopaisia raheja sekä säkkiseinä- ja moduulikoreja, jotka ovat loistavia etenkin pienen tilan säilytysratkaisuissa. Lisäksi valikoimista löytyy merinovilla-pellavasta valmistettuja shaaleja ja torkkupeittoja. Shaalien uudenlaisessa kudontatekniikassa on saatu valmiille tuotteelle kaksipuoleinen pinta – toinen puoli on lämpimällä säällä viileänä pysyvää rouheaa pellavaa ja toinen puoli huovutettua villaa. Myös villa on mahtava materiaali, sillä se on lämmin talvella ja viileä kesällä – fiksu luonnonmateriaali.

Ja niin kuin jo alussa sanoin, Bondenin tuotteista voit saada elinikäisen kumppanin, kunhan muistat huolehtia tuotteistasi. Villa pitää tuuletuksesta, etenkin kosteina päivinä. Silloin villa turpoaa ja lika sekä mahdollisesti pinttyneet tuoksut poistuvat. Kuivalla säällä tuulettaminen tekee puolestaan villasta ilmavan ja saa sen ominaistuoksun uudestaan pintaan.

Villatuotteet pitävät vain hellävaraisesta käsinpesusta haaleassa vedessä, samoin merinovilla-pellava, mutta sen tulee vielä antaa kuivua tasaisella. Villahuopa puolestaan kostuessaan ikäänkuin vanuttuu uudestaan ja materiaalin rakenne tiivistyy. Haalealämpöisen käsinpesun jälkeen villahuopa kuivataan tasaisella ja höyrytetään kostean liinan läpi.

bonden-6704
Villahuopatyynyt sopivat myös ulkokäyttöön. Vana-tyyny, hinta Casuarinassa 92 euroa.
bonden-6674
Tikapuista roikkuu säkkiseinäkori, hinta Casuarinassa 73 euroa.
bonden-6685
Bondenliving’in villahuopatyynyjä ja shaali. Shaalin hinta on Casuarinassa 148 euroa.
bonden-6818
Bondenliving-rahi, hinta Casuarinassa 371 euroa.

Bondenliving

bonden.fi

Lisätietoja antaa Kati Hienonen
Puh: 050 5709133

Bonden on esillä Casuarinassa toukokuun ajan

Fredrikinkatu 30

00120 Helsinki

Aukioloajat:
ma-pe 10-18
la 10-15

Tel. 09 6855 8580
Fax. 09 6855 8585

info@casuarina.fi

casuarina.net

 

Tehty yhteistyössä Bondenin kanssa.