Älyttömän hyvä raparperipiirakka

Meillä kasvaa raparperit yhtä pitkiksi kuin @realpeternyman (194 cm), joten matskua riittää omasta puutarhasta. Äitini leipoi meille tämän herkun. Se on samaan aikaan rapea ja tahmea. Just täydellinen koostumus juhannuspöydän jälkiruoaksi.


Älyttömän hyvä raparperipiirakka

noin 175 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria

100 g raastettua mantelimassaa
6 dl viipaloitua raparperia tai muita marjoja

Sulata voi ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita leivinjauhe jauhoihin.

Sekoita jauhot ja sokeri sulatetun voin joukkoon.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Jos kostutat sormet vedellä tai laitat sormiin hiukan öljyä, niin levitys on helpompaa. Ripottele mantelimassaraaste taikinan päälle ja sen päälle raparperipalat + hiukan sokeria (Siro-sokeri toimii parhaiten).

Paista uunissa 200 asteessa (n. 30 minuuttia) siihen asti kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Huom! Mantelimassa kannattaa laittaa joksikin aikaa pakkaseen ennen raastamista. Ihan pieni terä raastimessa ei ole hyvä.

Hyvää juhannusta!