Arkikriisin pelastaja – Anton & Antonin ruokakassi

Ruokakauppareissut arkena ovat toisinaan yhtä tuskaa. Kauppareissu pitäisi hoitaa ripeästi ja keksiä samalla nopeasti valmistuvaa ruokaa. Kaikilla on nälkä – koko perhe pitäisi ruokkia. Suunnittelun ja ostoslistan voisi toki tehdä jo ennen kauppaan menoa, vaikka edellisenä päivänä. Realiteetit painavat kuitenkin päälle, usein suunnittelu unohtuu ja kauppaan mennään ei avoimin, vaan tyhjin mielin.

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ ANTON & ANTONIN KANSSA.

Onneksi Anton & Antonin ruokakassi on tullut pelastamaan meidät ruokakriiseilyiltä. Pitkään vain ajatusasteelle jäänyt palvelu on vihdoin tullut meidän kotiimme. Me olemme nyt Ruokakassi-palvelun käyttäjiä!

Työpäivän päätteeksi ainakin minun aivoni lyövät usein tyhjää. Kaupassa ei ole meinannut keksiä mitään ruokaa, eikä ole aikaa, mahdollisuutta tai inspistä selata kokkikirjoja tai ruokablogeja. Pohdinnan tuloksena joku ruoka on tullut kaupan hyllyjen välissä mieleen, mutta kotona valinta saakin tuomion, kun joku perheen pienimmistä tyypeistä toteaa ”mehän syötiin sitä juuri!”. Kuulostaako tutulta?

Meille siis yksinkertaisesti jää helposti ”tilanne päälle”. Teemme samaa ruokaa liian usein. Kauhean usein ei samaa ruokaa viitsisi laittaa perheen menulistalle, ainakin jompikumpi perheen lapsista napisee. Minä en myöskään halua, että arki vain juostaan ohi odottaen viikonloppua, enkä siksi haluaisi, että arkiruoka on pelkkää bensaa.

Maku, terveellisyys ja arvot ajavat meitä myös valinnoissamme. Pikkuhiljaa olemme muuttaneet ruokatottumuksiamme. Lapset haluavat enemmän vegeruokaa ja me aikuiset huomaamme helposti, ettei kalaa ehkä tule syötyä riittävän monipuolisesti. Flexitarian on meidän perheemme ruokavaliolle hyvä termi. Se tarkoitaa, että pyrimme mm. lisäämään kasvisruokien määrää, suosimaan kalaa ja vähentämään varsinkin punaista lihaa sekä välttämään mahdollisuuksien mukaan tehotuotettua lihaa. Siksi Anton & Antonin neljästä (arki-, vege- ,muksu- tai kala-kasviskassi) ruokakassi-vaihtoehdosta Kala-kasvis-vaihtoehto on meille paras. Saamme kolmen kala-kasvisruoan kokonaisuuden aineksineen ja resepteineen kotiimme kerran viikossa. Voit tutustua ruokakassivaihtoehtojen tarkempaan sisältöön täältä.

Kassissa tulee kaikki olennainen, oletus on, että perusjuttuja kodista löytyy, kuten suolaa, voita ja pippuria. Jos tarvitset jotain omasta kaapistasi, siitä ilmoitetaan kauppakassin tilauksen yhteydessä selkeästi etukäteen. Ja mitä kassista sitten löytyy: tuoreita vihanneksia, luomua ja pitkälti kotimaisia sesongin mukaisia raaka-aineita juuri oikea määrä. Ei siis ruokahävikkiä! Ja ihan älyttömän hyvää! Menee varmuudella jatkoon. Resepteissä on muuten huomioitu, että ruokaa tehdään työpäivän päätteeksi! Valmistusajat ovatkin vain 30 minuutista 45 minuuttiin. Joskin tämänkertaisen ruokakassin gluteenittoman leivän valmistuksessa meni nyt kauemmin, parisen tuntia.

Anton & Antonin ruokakassit toimitetaan tiistaisin ja jakelualue on Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo ja Porvoo. Kassi pitää muistaa tilata viimeistään edellisenä keskiviikkona. Kestotilauksella tilaushan ei unohdu.

Ruokakassin voi tilata kerta- tai kestotilauksena. Kestotilaus toimitetaan joka tiistai ja veloitetaan viikoittain luottokortilta. Hintaan lisätään kuljetusmaksu (10 €). Nouto Anton & Anton -myymälästä on kuitenkin maksutonta.

Voimme siis nyt lopettaa arkimenun miettimisen ja kauppakriiseilyt. Vaikka loppuviikon ruoat menisivät sitten enemmän vakkariannoksilla (toisaalta silloinhan on myös enemmän aikaa miettiä reseptejä ja nauttia kokkaamisesta), niin olemme selkeästi jo vaihtelun puolella. Epäreiluuden huippua on se, että kun välillä keksii jonkun kivan ruoan ihan omasta päästään, unohtaa myöhemmin, miten sen sai aikaiseksi. Siksi on todella kiva, että ruokakassin reseptit tulevat paperisina ja ne voi säilöä mappiin ja niihin voi palata jälkikäteen. Luulenpa, että joistain uusista ruoista muodostuukin meidän perheemme uusia vakkareita.

Alekoodilla MAIJANMAAILMA saat 20 euroa alennusta ensimmäisestä tilauksesta. Alennus koskee uusia kestotilauksia, ja sen voi käyttää mihin tahansa neljästä ruokakassivaihtoehdosta. Ja huom., kestotilauksenkin saa tarvittaessa tauolle esim. loman aikana ja tilauksen voi peruuttaa, tilattavan tuotteen voi vaihtaa ja toimitusosoitetta voi muokata.

Linkin kautta tästä pääset tutustumaan seuraavan toimituksen menuihin ja valikoimaan sinulle parhaiten sopiva ruokakassi. Tilaus onnistuu helposti netin kautta ja tilaus veloitetaan tililtäsi kerran viikossa. Ruokakassit ovat saatavilla kahden tai neljän hengen talouksiin. Arki-kassi maksaa kahdelle 52 euroa, neljälle 72 euroa. Vege-kassi 48 euroa/65 euroa ja Kala-kasviskassi 50 euroa/70 euroa. Muksukassi neljälle 72 euroa.