Auringonpaistetta ja sisustuskimallusta – kaksi upeaa Costa del Solin vuokrahuvilaa

Onko teitä pari kolme perhekuntaa, joita kiinnostaa aurinkoloma, mutta ei hotellimajoitus? Kaipaako golf-porukkanne yhteismajoitusta lähellä Etelä-Espanjan parhaimpia kenttiä? Vai haluatko ehkä juhlia tyylillä vuosia, kohtuuhintaisen lentomatkan päässä Suomesta?

Me suuntaamme tällä hiihtolomalla Espanjaa kauemmas, mutta totta tosiaan kaikki edellä mainitut ehdotukset kuulostavat houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Vaikken golfaa, saattaisin urheiluyllykkeisenä tyyppinä aloittaa senkin.

Maijan Maailman valokuvaaja Riitta sai tilaisuuden tutustua kahteen kauniiseen vuokrahuvilaan Benalmádenassa Espanjan Costa del Solilla.

Taiteilija Veronica Österman ja rakentamisen ammattilainen Hannu Toivonen ostivat neljä vuotta sitten kappaleen taivasta. Villa Cielo (’taivashuvila’) sijaitsee korkealla Benalmádenan kukkuloilla, ja sieltä avartuu huima näköala: alla kimaltelee Välimeri ja kirkkaana päivänä kaukaisuudessa siintää Marokon rannikko ja Atlasvuoret.

IMG_9267
Auringonlaskun aikaan.

Cielo oli alkujaan tyypillinen espanjalaistyylinen lomahuvila: paljon pieniä ikkunoita, kalseat kivilattiat, ankea nurmikkopiha ja pienenpieni keittiö. Veronica ja Hannu pistivät ranttaliksi. He remontoivat talon sinnikkyydellä ja taidolla vuosien mittaan mieleisekseen. Pihalle rakennettiin upea uima-allas ja Hannun ylpeys, moderni sauna! Talon ikkunoita avarrettiin ja kylmät kivilattiat korvattiin puulaminaatilla. Keittiö siirtyi olohuoneeseen ja muuttui avoimeksi, entisen keittiön paikalle rakennettiin makuuhuone.

IMG_8785 IMG_8917 IMG_8801 IMG_9142 IMG_9176

Kun Cielon naapurikadulle vuosi sitten ilmestyi ”myynnissä”-kyltti, pariskunta ei voinut vastustaa kiusausta: näin sai alkunsa Leona, jonka uima-altaan reunoja vartioivat isot kiviset leijonat.

Myös Leijonatalossa tehtiin iso remontti, joskaan ei yhtä mittava kun Taivastalossa; uima-allas oli jo olemassa ja talo oli paremmassa peruskunnosssa. Tilava keittiö sai pysyä alkuperäisellä paikallaan. Makuuhuoneita on kolme, ja taloon mahtuu 9 aikuista ja varasänkyihin iso tukku lapsia. Ruokakaupat ja muut palvelut ovat lähellä, mutta kiipeäminen ylös taloille ruokakassien kanssa voi olla turhan uuvuttavaa, siksi auton vuokraaminen Malagan kentältä on paikallaan arjen helpottamiseksi.

IMG_8706
Leonan leijonat vartioivat.

IMG_8689 IMG_8682

Veronica ja Hannu asuttavat osan talvea Cieloa, mutta se on suuren osan vuodesta vuokrattavissa www.huvilavuokraus.fi -kautta. Myös Leona on tarjolla vuokralle ympäri vuoden. Sivustolla on kalenteri, josta voi vaikka samantien käydä tarkistamassa vuokraustilanteen.

Vuokrauspalvelua pyörittävät Mia ja Jami Rantanen pitävät huviloista hyvää huolta ja tiedusteluihin vastataan nopeasti. Pariskunnalla on verkkosivulla muitakin huviloita, joten erikokoisten ryhmien tarpeisiin löytyy varmasti ihanteellinen ratkaisu. Pienempää loma-asuntoa etsivän kannattaa tutkia Mian ja Jamin ylläpitämä www.aurinkolomalle.fi

vapaalla.typo