Kermajäätelö on ihanaa, kahvi on ihanaa. Kun ne yhdistää, saa kaksinverroin ihanampaa!
Kun syön jäätelöä, en välitä rasvan määrästä. Itse asiassa minulla ei ole hajuakaan, paljonko jäätelö sisältää rasvaa. Kevytjäätelöitä olen tavannut vältellä, ihan vain siksi, että ne eivät nyt maistu minun makuuni tarpeeksi… kermaisilta.
Miten sitten jäätelö ja kahvi, nämä kaksi ihanuutta, yhdistetään? No, voihan ne nauttia erikseen omista kipoistaan, mutta vielä parempaa on, jos ne yhdistää samaan astiaan caffè affogatoksi.
Tämä italialainen herkku on kaikkien kahvin ja jäätelön ystävien must-do-jälkiruoka. Caffè affogatossa yhdistyvät kuuma Nespresso-kahvi ja kylmä vaniljajäätelö. Sana affogato on italiaa ja merkitsee hukkunutta. Jäätelölle tehdään tässä reseptissä täsmälleen samalla lailla: se upotetaan kuumaan kahviin. Tuolloin jäätelö hukkuu suloisesti kahvin alle.
Caffè affogato
1 pieni pallo vaniljajäätelöä
1 Nespresson Vivalto lungo -kahvi (110 ml)
Ohje
Laita juomalasiin 1 pallo vaniljajäätelöä annosta kohden. Kaada kuuma kahvi päälle ja tarjoile heti, jotta jäätelö ei ehdi sulaa ennen kuin ruokailija ehtii nauttia sen.
Halutessasi voit koristella caffè affogato -annoksesi kermavaahdolla, murentaa päälle kaurakeksimurusia, raastaa suklaata tai vaikka terästää lorauksella amarettoa. Itse kuitenkin pidän affogatosta pelkistettynä – tässäkin herkussa less is more! Mutta nyt nousi matkakuume Italiaan!
Voit lukea lisää Nespresson kahvivalikoimista täältä.
Tehty yhteistyössä Nespresson kahviasiantuntijoiden kanssa.