Clarinsin joulukalenterin onnellinen voittaja!

Käynnistin maanantaina joulukyselyn! Keskusteluun osallistuneet pääsivät mukaan Clarinsin joulukalenterin arvontaan. Moni kertoikin olevansa oikea joulufani. Joulua aletaan valmistella hyvissä ajoin, toiset jopa lokakuussa. Monilla on lahjat hankittuina ja joulukortit kirjoitettuina jo marraskuun puolella!

Ei pääse joulu stressaamaan, jos  viimeiset päivät ennen joulua jättää vain leipomiselle ja viimehetken villityksille. Toisaalta ei pinna kiristy heilläkään, jotka suuntaavat jouluksi ulkomaille ja skippaavat kaikki joulujärjestelyt. Lue kysymykseni ja kaikki vastaukset täältä. Alle keräsin muutaman vastauksen.

Esimerkiksi Marjo kirjoitti joulutunnelmista seuraavaa:

“Mulla on juuri sama ongelma, eli olen totuttanut lapseni samanlaiseen joulukalenteriin ja muistan viimetingassa ostaa tontun tuomiset. Lapseni ovat myös jo toisella kymmenellä, mutta silti perinne jatkuu. Aiemmin olin superjouluihminen, mutta jäätyäni yksinhuoltajaksi, joulun tunnelma oli kauan kadoksissa. Tänä jouluna aion kuitenkin nauttia, enkä synkistele ollenkaan 🙂 Joulussa parasta on läheiset, tunnelma, valot, joululaulut.. Osallistun kolmella arvalla (tämä, fb ja insta). Hyvää Joulun odotusta!”

Johanna taas perustaa piparkakkutaloista ja kirjoittaa seuraavaa:

“Joulu on suosikkijuhlani ja joulukuusi rakkain joulujuttuni. Piparkakkutalon teen joka vuosi hyvissä ajoin ennen joulua ja siihen pitää aina satsata kunnolla. Yhtenä jouluna se oli majakka, toisena peitetty syötävällä lehtikullalla. Joulua ruvetaan rakentamaan pikkuhiljaa valoilla ja koristeita vähitellen lisäämällä. Lasten joulun riemu ja oikeiden lahjojen löytäminen ja antaminen on myös ihan parasta.”

Mutta ei kuitenkaan kaikki perusta joulusta. Esimerkiksi Jutta kirjoitti seuraavaa:

“En ole jouluihminen… Helpotuksen tuo jokavuotinen perinne, että lähdemme heti aaton jälkeen pohjoisen hangille lomailemaan. Se ylimääräinen hössötys jää meillä väliin. Kinkun paistan, ehkä, siellä pohjoisen mökillä. Joulupukki käy täällä kotona aattona, ja muutama jouluvalo tuo pimeyden keskelle valon. Se riittää!”

Mutta nyt on arvonnan aika! Kiitos kaikille osallistuneille!

Nimimerkki Pauliinaa kirjoitti seuraavaa:

“Rakastan joulua yli kaiken. Niin ei ollut aiemmin, sillä olen alkoholistiperheen lapsi ja joulut olivat meillä se pahin aika vuodessa. Kaikki vuoden stressi kulminoitui siihen jouluaattoon ja humalatilan myötä se meni rähinäksi ja yleensä isä lensi pihalle ennen aattoiltaa. Nyt olen oppinut nauttimaan joulusta ja otan siitä kaiken irti! Joulun vietto alkaa marraskuun alussa. Minulle joulu merkitsee rauhoittumista, sekä ihanaa yhdessäoloa läheisten kanssa. Tärkeä osa ovat myös musiikki, tunnelma kotona ja hyvä ruoka. Tänä jouluna odotusta varjostaa sairaus ja jännitys diagnoosia odotellessa. Toisaalta tämä vuoden aika tuo lohtua kaiken keskelle ja antaa luvan rauhoittua hemmottelemaan itseään ja läheisiään kotona. Joulun kaupallisuus ei minua niin kiinnosta, mutten toisaalta jaksa paheksua niitä joille se on tärkeää.”

Onnea Pauliinaa!

 

 

Clarins lahjoitti arvottavan kalenterin. Kiitos! Kuva: Clarins.