Oletko jouluihminen?

Joulu on tuloillaan, enää on alle viikko ja joulukalenterin luukut aukeavat. Meillä on käynyt vuosia tonttu tuomassa lahjoja yöaikaan tonttukalenteriin.

Tein itselleni melkoisen karhunpalveluksen, kun totutin lapseni melko hyvälle. Vieläkään tonttukalenterista ei tahdottaisi luopua, vaikka molempien lapsiemme iät ovat kaksinumeroisia.

Pientä paniikkiahan kalenterista on vuosien saatossa toisinaan syntynyt, kun olen useammin kuin kerran havahtunut illalla, että kalenterin pieni lahja on ollut hankkimatta. Toisinaan Peter on valjastettu ajamaan uutisten jälkeen huoltoaseman kautta kotiin ostamaan pienet yllätykset. Tuolloin purkkapaketti on ollut varsin toimiva yllätys. Välillä kalenterin täyttö on unohtunut kokonaan ja siinähän vasta on ollut selittämistä. Varsinkin, jos lapset ovat olleet edellisenä päivänä erityisen kiltisti.

Monta hätäpäissä väännettyä runoakin on tullut kirjoitettua. Runoja, joiden sisältämän arvuutteluleikin avulla sain hiukan lisäaikaa ja kätkettyä kalenteriin tarkoitetun yllätyksen uuteen kätköpaikkaan, kun tonttukalenterin taskut ammottivat tyhjyyttään lasten aamulla riennettyä kalenterille.

Pikkuhiljaa kaivan kuitenkin esiin jouluvaloja – oikeastaan voisin kutsua niitä vielä tässä vaiheessa kaamosvaloiksi. Nämä valot ovat neutraaleja, tunnelmaa ja valoa antavia. Pientä piristystä pimeyteen.

Ehkä muutaman viikon päästä alan koristella kodin ulko-ovea kransseilla ja ikkunalaudan kukkalaatikoita havuilla ja muutamilla koristeilla, mutta varsinaiset jouluhärpäkkeiden esilleoton jätän jouluaaton aatolle.

Joulu merkitsee minulle yhteistä aikaa perheen kanssa. Syömme hyvin, luemme, kuuntelemme joulumusiikkia ja nautimme rauhallisista hetkistä. Jouluna meillä ei stressata. Askartelemme, siivoamme ja teemme jouluruokaa vain sen, mihin energiaa riittää.

Kuinka sinä valmistaudut jouluun vai valmistaudutko lainkaan? Valmistautuisitko, mutta et ehdi? Onko sinulle tärkeää panostaa jouluruokiin tai -koristeisiin? Onko sinulla kenties jakaa kivoja ja helppoja vinkkejä joulukoristeiden tekoon? Mitä joulu merkitsee sinulle?

Osallistu keskusteluun ja olet mukana Clarinsin joulukalenterin arvonnassa (arvo 99 euroa (*).

*) Hinta korjattu! Ilmoitin arvoksi aiemmin 119 euroa, sillä tällä hinnalla löysin tuotteen olevan myynnissä jossain verkkokaupassa. Suositushinta on kuitenkin 99 euroa.

Arvontasäännöt ovat seuraavat:

Kaikki jouluajatuksensa Maijan Maailman blogin kommenttiosiossa kertovat saavat arvonnassa yhden äänen. Jos lisäksi jaat arvontaan liittyvän Maijan Maailma blogi- tai Fb-julkaisun sosiaalisessa (vaikka Facebookissa, Instagramissa tai miksipä ei blogissasi) mediassa, saat kaksi ääntä.

Ääniä kerryttämällä vahvistat mahdollisuuksiasi olla arvonnan onnekas voittaja! Kerrothan sivun lopussa olevaan kommenttiboksiin, kuinka monella äänellä osallistuit. Huom, kommentointi edellyttää kirjautumista, mutta voit kommentoida julkisesti nimimerkillä.

Blogin kommenttiosio (leave a reply) löytyy, kun rullaat artikkelin loppuun (ihan alas asti) ja rekisteröidyt käyttäjäksi nimimerkillä (name) ja sähköpostiosoitteella (email). Sähköpostiosoitteesi ei näy muille sivuston lukijoille. Kirjoita kommenttisi ja paina lopuksi “post comment”. Kiitos osallistumisestasi!

Clarins-joulukalenterin (arvo 99 euroa) arvonta suoritetaan torstaina 30.11. klo 8.

Kalenteri on arvottu ja kommentointimahdollisuus on päättynyt. Kiitos osallistujille!

Clarins on lahjoittanut kalenterin arvottavaksi Maijan Maailman lukijoille!