Cliniquen käyttäjä jo kolmannessa polvessa

Minulta on monesti kysytty milloin minä aloin hoitaa ihoani. Vastaus on – melko nuorena. Kävin varhaisteini-iässä äitini innoittamana säännöllisesti kosmetologilla ja päivittäisen ihonhoidon aloitin yläasteiässä.

En koskaan kärsinyt iho-ongelmista. Luullakseni tämä johtuu monen asian summasta: melko hyvistä geeneistä ihon suhteen, huolellisesta ihonhoidosta, hyvästä ruokavaliosta sekä teiniässä muutamaa ylilyöntiä lukuunottamatta melko vähäisestä meikkauksesta.

Nyt minulta kysytään kuinka 13-vuotias tyttäreni hoitaa ihoaan, annanko hänen meikata? Tyttäreni on kiinnostunut toki jo meikkaamisesta ja ihonhoidosta. Kouluun ei vielä meikata kuin satunnaisesti, vaikka toisaalta täytyy todeta, että nykynuoriso osaa meikata niin kauniisti ja kevyesti, etten näe meikkaamisessa sinällään mitään pahaa, jos ihonpuhdistuksesta huolehditaan.

Mutta kuitenkin, mitä sitä suotta kiirehtiä meikkauksen aloittamisessa,  sitähän vielä ehtii tehdä myöhemminkin. Säännöllinen meikkaaminen saa siis vielä odottaa joitain vuosia. Nuoren iho on mielestäni myös kauneimmillaan ihan sellaisenaan! En voi kuin ihastella.

Kauneushetki Stockmannin Cliniquen osastolla

Blogini kautta saimme kutsun mennä Stockmannille tyttäreni kanssa tutustumaan Cliniquen uutuustuotteisiin. Ei sillä, paljon vanhaakin Cliniqueta on jäljellä. Samoilla tuotteilla olen minäkin aloittanut ihoni hoitamisen yli kolmekymmentä vuotta sitten ja äitinikin on käyttänyt nuorempana paljonkin Cliniqueta, vaikkei nyt ihan sillä ihonhoitoaan aloittanutkaan. Olemme kuitenkin jo kolmannen polven Clinique-käyttäjiä!

Tutustuminen Cliniquen tuotteisiin alkoi ihanalla päiväreissulla Stockmannin Cliniquen osastolle. Osastolla meidät vastaanotti Clinique-expertti Lotta, joka teki alkuun tyttärelleni ihoanalyysin ja esitti aplikaation avulla erinäisiä kysymyksiä ihonhoidosta, ihon herkkyydestä, nukkumisesta jne. Niin, unitottumukset näyttelevät suurta roolia ihon hyvinvoinnin tekijänä.

Tämän jälkeen tyttäreni iholle valittiin juuri  hänen iholleen sopivat ihonpuhdistus-, kuorinta – ja kosteustuotteet.  Huomiona, tämänikäisen nuoren ihoa ei suositella kuorittavan liian usein, ettei kuorinta ärsytä herkkää  ja nuorta ihoa.

Oppitunti meikkaamisen saloihin

Loppuhuipennuksena tyttäreni sai opastuksen meikkaamisen saloihin. Meikki syntyi Cliniquen meikkivoiteella, joka on kevyt ja kuulas sekä  kevyellä puuterilla ja ripauksella poskipunaa, joka antoi raikkautta kasvoille. Silmiä korostettiin kevyellä rajauksella, ihanilla uutuussilmämeikkisävyillä, jotka ovat kauniita sekä raikkaita. Lopuksi silmiin laitettiin ripsiväriä.

Tyttäreni mielipiteet tuotteista

Ja mitä sanoo tyttäreni: ripsiväri on ihana, väri tulee tasaisesti paakkuuntumatta ja ripset näyttävät luonnollisilta ripsivärin tuodessa niihin tummuutta ja pituutta. Meikkivoide on ihanan ohut ja läpikuultava puuteri tekee kasvoista mattapintaisen tukkimata ihoa. Ainoa miinus on se, että meikkivoidepullosta tulee helposti liian paljon voidetta ja tuotetta menee hiukan hukkaan.

Poskipuna antaa kivan kevyen sävyn ja tekee ilmeestä pirteän. Puhdistusmaito pesee  kasvot ja meikitkin hyvin pois, mutta ei kuivata ihoa, mikä on tärkeää etenkin tyttäreni atooppiselle iholle. Cliniquen tuotteet ovat onneksi myös allergiatestattuja! Kuorintavoiteen kiteet tuntuvat kivoilta ja kasvorasva levittyy iholle ihanan helposti ja antaa tunteen, että se todella hoitaa ihoa, vaikkakin aluksi rasva “nipisteli” ihoa. Kaiken kaikkeaan päivä ja tuotteet saavat superarvosanan 10 –

 

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Cliniquen kanssa. Kiitos Polhem Pr!

Tuotekuvat otti Rafaela Nyman, muut kuvat Maija Lukkari-Nyman.