Kurkistus uudistuneeseen eteiseemme

Eteinen on kodin käyntikortti. Se toivottaa tervetulleeksi kotiin sinut ja vieraasi. Se lähettää myös sinut matkoihisi, kun kiiruhdat töihin tai muihin askareisiin.

Tuon lähdönkin haluaisit tapahtuvan mahdollisimman pirteästi – ei tavalla, että haluat vain nopeasti pistää oven kiinni, lähteä matkoihisi ja lähinnä vain unohtaa eteisen kaaoksen ja  kelmeyden.

Niinpä minä päätin tehdä eteisellemme jotakin. Tärkeää on toki, että eteisessä on riittävästi säilytystilaa ulkovaatteille ja kengille. Röykkiö kenkiä ja takkeja lattialla ei ainakaan piristä mieltä. Mutta yhtä tärkeää on eteisen visuaalinen puoli! Usein eteiset ovat kerrostalossa myös tilassa, jossa ei ole ikkunaa. Eteinen on usein pimeä ilman kunnon valaistusta, sillä luonnonvalo ei pääse kajastamaan huoneeseen.

Satsaa siis riittäviin säilytysratkaisuihin, kunnolliseen valaistukseen ja myös siihen esteettiseen puoleen. Me tapetoimme eteisen Cole & Son:in Palm Leaves – tapetilla.  Apunani oli taiteilija Maria Meller, itse en olisi osannut näitä tapetteja laittaa. Niin vinot, korkeat ja rikkonaiset seinämme ovat ja tapettikuviokaan ei ole helpoimmasta päästä.

Listoituksen ja maalaustyön tein kuitenkin itse omin voimin. Seinälistoiksi valikoituivat Better Homen WL1-listat. Työstön tein käsikäyttöisellä jiirisahalla, sillä naapurilta lainaamassani (kiitos vielä kerran lainasta!) sähköjiirisahassa oli liian rouhea terä ja se sai listan rikkoutumaan. Maalauksen tein vesiohenteisella kiiltävällä maalilla, sävyllä paperi, (F 497).

Katon valolistoitus tehtiin aikaisemmin ison remonttimme yhteydessä Better Homen listoilla ja se antaa kivaa epäsuoraa valoa muuten melko pimeään eteiseen.

Vielä mietinnässä ovat eteisen matto ja muut rekvisiitat. Annetaan ajatuksen muhia ja palataan tähän sekä valaistusasioihin myöhemmin.

 

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Cole & Son:in ja Värisilmän kanssa.