Kukkien ja röyhelöiden liitto

Minä rakastan kukkia – maljakossa, puutarhassa ja printeissä. Pidän myös helpoista asuista, jotka ovat päällä mukavia. Sellaisia, joita voi yhdistellä monen asusteen kanssa ja modifioida tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Uusin hankintani onkin byTiMo:n kukkamekko, jossa kedon kukkien lisäksi on röyhelöitä. Myönnän, etten ihan heti tulisi valinneeksi tätä komboa, mutta kun SOFiNAH Shopin Annika sitä minulle ehdotti, olin myyty.

Kevään muoti

Millainen on sitten kevään muoti? ”Kevään ja kesän vahvimmat trendit ovat tosiaan kukat ja röyhelöt!”, Annika kertoo. Hauskinta on, että nyt kukkakuvioista löytyy jokaiselle jotakin. ”Mallistoista löytyy kukkakuosia tyttömäiselle, romanttiselle sekä taiteelliselle, jopa minimalistiselle pukeutujalle! Näyttävällä värillä tai rohkealla kukkakuosilla on helppo uudistaa garderobinsa. Naiselliset röyhelöt mekoissa ja paidoissa tuovat kivasti volyymiä sekä kerroksellisuutta asuihin!”, Annika hehkuttaa  ja minä nyökkäilen innostuneesti.

Kukkamekko työkäytössä

Mutta taipuuko kukkakuosi sitten työkäyttöön? ”EHDOTTOMASTI”,  Annika sanoo ponnekaasti. ”Kukkakuosilla saa helposti piristettyä työpukeutumisen ja omat luottovaatteet uudistuvat siinä samalla!” Annika lisää.  ”Jotta asu pysyy asiallisena, mekon voi yhdistää vaikka ryhdikkääseen jakkuun tai laskeutuvaan neuletakkiin”.

Mekko/jakku-yhdistelmän kanssa kannattaa miettiä omia mittasuhteitaan kuitenkin tarkkaan. Annika kertoo perusajatuksen: ”Helppo vinkki on, että valitsee joko vyötärö- tai mekonhelman pituisen jakun. Lyhyt jakku/neuletakki korostaa kauniisti vyötärölinjan ja jättää mekon mallin kivasti näkyviin. ”Jos mekko on mini- tai polvimittainen, myös samanpituinen jakku/neule sopii  – se rauhoittaa asua ja tekee siitä yhtenäisen” Annika täsmentää. Ja tosiaan, kukkakuoseissa on ihanasti värejä, joista voi poimia mieleisen sävyn asusteisiin tuomaan piristystä!

Minulle byTiMo-merkki on varsin uusi tuttavuus. Sen perusti  norjalainen Tine Mollatt vuonna 2004. Hän halusi tarjota naisellisen romanttisia mekkoja, joissa yhdistyvät ajattomat mallit, kauniit yksityiskohdat sekä upeat in-house-kukkaprintit järkevään hintaan. Modernin byTiMo:n arvomaailma koostuu vahvasti vastuullisuudesta sekä hyväntekeväisyydestä ”naisilta naisille”-ajatuksella.

Sukkahousuilla vai ilman ja minkälaisilla kengillä?

Mutta vielä viimeinen kysymys Annikalle. Käytänkö mekkoa sukkahousuilla vai ilman ja millaisilla kengillä?

”Kukkamekkoja voi ihanasti käyttää vuoden ympäri! Asusteet viimeistelevät aina asukokonaisuuden. Paksut sukkahousut tuovat kevättalvella lämpöä ja peittävyyttä asuun. Ohuemmat paljastavat keväällä hieman jo ihoa.” Annika toteaa.

Ihana byTiMo-merkkinen kukkamekko on löytö SOFiNAH Shopista.

Annikka lisää, että saapikkaat tai avokkaat sopivat kivasti mekkojen kanssa. ”Mattapintainen sukkahousu on aina imartelevampi vaihtoehto, oli sitten sukkahousu tumma tai vaalea.” Annika muistuttaa. ”Juhlissa voi ihan vapaasti leikitellä eri kuoseilla. Tämän hetken trendikkäin vaihtoehto on mikroverkkosukkahousu, joko mustana tai hillittynä nudena. Kesän kynnyksellä voi jättää sukkikset pois kokonaan, jotta avonaiset sandaalit pääsevät käyttöön.”  Tätä minä odotan, mutta sitä ennen hehkutan SOFiNAH Shopista ostamiani Swedish Stockingin sukkahousuja. Ne ovat niin napakat, kestävät, eivätkä valu (niin kuin jonkun merkin sukkahousut tapaavat tehdä). Edes innostuksissaan jalkaani vasten hyppivä koira ei saanut silmäpakoa aikaiseksi minun Swedish Stockingin sukkahousuihini.

Keväällä Swedish Stockingin 30 denierin Svea-sukkahousu on sopivan läpikuultava!

VIELÄ PIENI TIETOISKU

Sukkahousut ovat muotiteollisuuden pahikset: pelkkää keinokuitua ja harmittavan usein kertakäyttötuotteita. Onneksi löytyy vaihtoehtoja! Nimittäin Swedish Stockingin upeat, kestävät sekä ekologiset sukkahousut valmistetaan Italiassa kierrätetystä nailonista aurinkoenergian voimalla. Sukkahousujen värjäykseen käytetty vesi puhdistetaan ja palautetaan takaisin Garda-järven maatalouden käyttöön. Mallisto suunnitellaan yhdessä tuotannon kanssa, jolla on paras ymmärrys laadusta, designista sekä ympäristöä säästävästä prosessista. I LOVE THESE STOCKINGS!

 

Tehty yhteistyössä SOFiNAH shopin kanssa.

SOFiNAH

SOFiNAH shop on Helsingissä toimiva lifestyle-kauppa, jota pyörittää Annika ja Thia, ihanat ja inspiroivat naiset. Kaupan valikoimiin kuuluu mm. ihania vaatteita, kosmetiikkaa, asusteita ja huonetuoksuja. Laatutietoisuus, muotituntemus ja ystävällinen palvelu takaavat miellyttävän ostoskokemuksen joko liikkeessä Uudenmaankadulla tai SOFiNAH’in verkkokaupassa.

OSOITE

Uudenmaankatu 17, 00120 Helsinki

Puh +358(0)44 5668090

AUKIOLOAJAT

Ma – pe klo 11-18

Lauantai klo 11-16

www.sofinah.fi

www.instagram.com/sofinahshop/

www.facebook.com/sofinahshop/

info@sofinah.fi