Ennen ja jälkeen – kurkistus kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneemme koki muodonmuutoksen remonttimme yhteydessä. Remontoidessa ei ainoastaan vaihdettu kaakeleita, vaan muutettiin kylpyhuoneen toiminnallisuutta ja myös tilaa laajennettiin.

Kyseinen kylpyhuone oli huoneistossa, kun ostimme asunnon. Kooltaan se oli kuitenkin turhan pieni ja epäkäytännöllinen. Remontissamme laajensimme kylppäritilaa käytävälle. Tämä kylpyhuone toimii nykyisin myös kodinhoitohuoneena. Remontin yhteydessä rakensimme huoneistoomme myös toisen kylpyhuoneen lohkaisemalla palan poikamme makuuhuoneesta. Kylpyhuone jäi kooltaan melko kapeaksi, mutta kuitenkin riittävän suureksi meidän tarpeisiimme. Nyt meillä on kaksi kylpyhuonetta – lasten ja aikuisten.

Vanha kylpyhuone ennen remonttia. Tämä oli pesutilan lähtötilanne, kun ostimme huoneiston.
downloadfile-13-02
Pohjakuva vanhasta kylpyhuoneesta ja wc-tilasta.

Nyt esittelen toisen kylpyhuoneistamme, jota laajensimme ja järkeistimme toiminnallisuuksien osalta vastaamaan paremmin tarpeitamme. Alkuperäisessä pohjakuvassa (kuva yllä) näkyy kylpyhuoneen vanha toiminnallisuus. Ennen kylpyhuone oli pienehkö ja toinen wc oli sijoitettu käytävälle. Käytävä oli ahdas ja wc todella pieni.

Alkuperäisessä kylpyhuoneessa oli wc-istuin, suihku sekä tila pesukoneelle. Kuivausrumpua oli kuitenkin mahdoton sijoittaa järkevästi tilaan. Kuivausrumpu meidän perheessämme on kuitenkin tarpeen – pyykkirumba on loputon.

IMG_9195

IMG_9193
Vanha keittiön ovi siirrettiin kylpyhuoneen oveksi. Aikaisemmin ehkä 90-luvulla asennetut parketit purettiin ja alta paljastui lautalattiat.

Uusi toiminnallisuus

Uuden kylpyhuoneen toiminnallisuutta muutettiin. Vanha kylpyhuoneen seinä käytävään purettiin ja kylpyhuonetta laajennettiin noin 50 cm käytävälle. Samalla vanha wc ja komero purettiin.  Näin kapeaa käytävää saatiin avarrettua. Kylpyhuoneeseen sijoitettiin lasten (ja Peterin) toiveista kylpyamme. Lisäksi saimme pesukoneen ja kuivausrummun päälle sijoitettua tason helpottamaan kodin pyykkihuoltoa ja tason päälle runsaasti kaappitilaa. Kaappitilaa minä arvostan, sitä ei voi olla liikaa.

downloadfile-32-03

Kaakelit

Kylpyhuoneen kaakeloimme beigeen sävyyn menevillä Värisilmän valikoimista löytyvillä Ragnon Rewind- ja Masia Gris Claro -kaakeleilla (7,5 cm x 30 cm).

Ragnon kuusikulmaisen yksivärisen Rewind-kaakelin sävy on vanilja. Kuvioidut kaakelit tulevat puolestaan 16 kappaleen laatikoissa, joissa on sekalainen lajitelma kuvioituja kaakeleita. Laatan koko on 21 cm x 18,2 cm.

Näinkin suuren kuusikulmaisen kaakelin käyttö kylpyhuoneen lattiassa vaatii laatoittajalta osaamista, jotta kaadot menevät kaivon kohdalla oikein eivätkä laattojen kulmat irvistele.

Kalusteet

Saniteettikalusteet valitsimme Duravitin mallistosta Lvi Juhani Niemi Oy:stä. Olemme olleet Lvi Juhani Niemen tyytyväisiä asiakkaita jo toistakymmentä vuotta. Kylpyamme on Duravitin Vero-mallistoa, muut saniteettikalusteet Happy D -mallistoa. Kylpyhuoneen seinälle kodinhuoltokoneiden päälle sijoitetut kaapit, joihin kätkemme pyyhkeet ja pesuaineet, ovat Keittiömaailmasta. Seinäsuihku, joka takaa lempeän suihkutteluhetken – kuin kesäsateen – on Hansgrohen mallia Raindance Select. Pesuallashana on puolestaan Via Manzonin.

img_1318
Takaseinälle rakennettiin valokotelo, jonka taakse valitsimme Carriitin valikoimista led-valon. Näin saimme kivan seinää valaisevan “pyyhkäisyvalon” antamaan kylpyhuoneeseen tunnelmaa.
kylpy3_valo
Suihkuseinä on Lasistamosta. Pesukone ja kuivausrumpu ovat merkiltään AEG.
IMG_9139
Suihku on Hansgrohen.

Kylpyhuoneen viimeistely

Seuraavaksi pitäisi sitten valita kylpyhuoneen uudet pienesineet ja tekstiilit. Ainakin kylpy- ja käsipyyhkeemme alkavat olla jokseenkin nuhjuisia.

kotona

Värisilmä/Espoon Väri

Espoon Väri on täyden palvelun Värisilmä-liike Espoon Viherlaaksossa. Espoon Väristä saa kaikki tarvikkeet sisustamiseen sekä remontointiin ja kaupan päälle osaavan ja ystävällisen palvelun.

Kuusiniementie 2
02710 Espoo
09 597007
Fax 09 586 3533
pertti.mustonen@espoonvari.fi
Aukioloajat:
Arkisin kello 8-18
Lauantaisin klo 9-14
(Kesälauantaisin klo 9-13)

Lvi Juhani Niemi

Lvi Juhani Niemi on monipuolinen kylpyhuonekalusteiden uranuurtajayritys. Yritys toimii pääsääntöisesti kylpyhuonetuotteiden maahantuojana. Valikoimaan kuuluvat design-kylpyhuonekalusteet mm. seuraavilta saksalaisilta merkeiltä: Hansgrohe, Axor, Duravit, Emco, Geberit ja Hewi. Italialaisia merkkejä: Gessi, Karol ja Sicis, sekä kotimaasta Rej design- ja Loiste-kylpyhuonekalusteet.

Nimismiehenpelto 6

02770 Espoo

Puh: 020 7780 850

Aukioloajat:

ma-to 10-18

pe 10-16

la 10-14

www.lvijuhaniniemi.fi

Cariitti shop

Cariitti on led- ja valokuituvalaisimiin keskittynyt perheyritys, jonka valaisimet ovat ominaisuuksiltaan markkinoiden huippua. Cariitti keskittyy laadukkaisiin tuote- ja palvelukonsepteihin. Valikoima on laaja ja saatavilla on heti varastotuotteita sekä erikseen räätälöityjä, asiakkaan tarpeita vastaavia valaistusratkaisuja. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Kauppakeskus Viisari, 2 krs.

Martinkyläntie 47

01720 Vantaa

Puh: 09 2219040

Aukioloajat:

ma 11 – 16

ti-to 10- 16.30

pe 10-16

www.cariitti.fi

Lasistamo Helsinki Oy

Lasistamo Helsinki Oy on sisustuslasien erikoisliike. Heiltä saa mm. suihkuseinät, välitilan lasit ja lasiliukuovet mittatilaustyönä. He tarjovat myös tuotteiden asennus- ja mittauspalvelua.

Lasistamo Helsinki Oy:n henkilökunta palvelee ystävällisesti ja ammattitaidolla. Me olemme olleet heidän tyytyväisiä asiakkaitaan jo reilut kymmenen vuotta.

Linnanherrankuja 18

0950 Helsinki

www.lasistamo.fi

 

 

 

kotona.typo