Turvallinen ja kaunis joulu

Kuten olen jo aiemmin maininnut, Peter kutsuu minua turvapalvelu- ja vakuutusyhtiöiden käveleväksi ja puhuvaksi mainosplakaatiksi. Lausahdus “varmuuden varaksi” kuvastaa kuulemma ajatusmaailmaani.

Myönnän, minuun sopii slogan “better safe than sorry”. Minulla on mm. sairausvakuutus, eläkevakuutus, kotivakuutus, hälytysjärjestelmä ja mm. paloturvallisuutta edistävät laitteet. Haluan turvallisuutta sellaisella tavalla, että kun turva on hankittu, oikeastaan voin unohtaa koko asian. Vähän niin kuin hyvät vaatteet. Niiden on oltava helpot ja istuvat, mutta pukemisen jälkeen niihin ei tarvitse oikeastaan liiemmin luoda ajatusta.

Huutoihini on vastattu – kaunista ja turvallista

Oiva Toikka suunnitteli yhteistyössä muotoiluyritys Jalo Helsingin kanssa hauskan ensisammuttimen. Oiva Toikan lasitaiteelle tyypilliseen tapaan, linnut ovat inspiroineet tätäkin muotoilua. Ensisammuttimella on myös tarina taustallaan ja minähän rakastan tarinoita.

Kreikkalaisen mytologian mukaan feeniks-lintu saapuu apuun aina, kun apua kipeimmin kaivataan. Feeniks-linnun kyynelten kerrotaan herättävän eloon kuolleenkin. Näistä lähtökohdista Phoenix-ensisammutin sai nimensä. Toikan ensisammuttimessa kyyneleiden virkaa toimittaa sammutinliuos, mikä pieneen kokoonsa nähden on varsin tehokas.

Alussa mainitsemieni turvallisuutta arvostamieni ominaisuuksien johdosta Phoenix-ensisammutin sopii minulle paremmin kuin hyvin. Kun olen asetellut sen keittiöön pöydälle, voin unohtaa sen käyttötarkoituksen, jollei vaara pääse yllättämään. Phoenixiä on nimittäin helppo pitää esillä, sillä se on pienikokoinen ja sopii tyyliltään muiden huolella valittujen keittiövempaintemme rinnalle.

Ennen kaikkea tärkeää on, että ensisammutin on aina käden ulottuvilla tuomassa turvaa, sillä laitetta ei tarvitse piilottaa kaappiin suuren kokonsa tai ei niin miellyttävän ulkonäkönsä johdosta. Varsinkin jouluna kodissamme vaaramomentteja on paljon: kynttilät, keitinrasva, takka, kaasuliedellä kokkailu jne.

Toiminnallisuudeltaan ensisammutin muistuttaa tavallista hiuslakkapulloa, joten sen käyttö hätätilanteessa on helppoa. Paras paikka sammuttimelle on keittiön pöydällä lieden välittömässä läheisyydessä. Meillä sijainti on myös lähellä takkaa.

Sammutusaineessa vaikuttavina aineina ovat orgaaniset suolat. Sammutusaine on myrkytön ja biohajoava. Ympäristöystävällisyys on ehdotonta plussaa.

Phoenix-ensisammutin on oiva lahja jouluksi ja sen ovh on 79,90 euroa. Ensisammutinta valmistetaan mustana ja valkoisena. Tuotetta saa mm. Stockmann- ja Sokos-tavarataloista sekä Finnish Design Shopista.

Turvallista joulun odotusta!

 

kotona.typo

 

Phoenix-ensisammutin saatu blogiyhteistyötä vastaan.