Erilainen loma: Annukka Salonen kertoo kokemuksestaan detox-retriitillä

Kun Studio Yin’in perustaja Annukka Salonen halusi testata, mitä todellinen detox on, hän buukkasi itselleen ja miehelleen Terolle viikon kevätretriitin The LifeCo’n terveysfarmille Phuketiin.

Annukan Facebook-syöte alkoikin täyttyä toinen toistaan upeammista kuvista: vihermehuja, runsaita raakaravintolautasellisia, upeita vehreitä maisemia, valkoisia hiekkarantoja. Uteliaisuuteni heräsi. Eikö detox-retriitti ollutkaan pelkkää piinaa? Voiko yhdistää lomailun eksoottisessa ympäristössä ja kehon puhdistautumiskuurin? Mistä LifeCo’ssa on oikein kyse, ja miksi Annukasta palattuaan tuli niin innokas LifeCo’n puolestapuhuja, että hän tuo nyt konseptia Studio Yin’in kautta myös kotimaisille markkinoille?

IMG_0039
Annukka Salonen Thaimaassa. Kuva: Riitta Sourander

Energisen Annukan silmät säteilevät tavatessamme smoothiella Hietalahden Hallissa.”Mietin usein, miten voin työni avulla auttaa ihmisiä parempaan elämään”, joogaopettajana studioillaan toimiva Annukka kertoo. “Joogaaminen ei aina yksin riitä, vaan ravinnolla on ratkaiseva vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin. Keväällä koimme Teron kanssa voimakkaan tarpeen uudistua, aloittaa puhtaalta pöydältä. Tero oli tutustunut LifeCo’n perustajaan Ersin Pamuksuzer’iin start-up-seminaarissa Istanbulissa ja innostui bisnesmaailman oravanpyörästä hypänneen miehen tarinoista sekä holistisesta lähestymistavasta hyvinvointiin. Kun saimme tilaisuuden testata LifeCo’n konseptia, tartuimme oitis tilaisuuteen!”.

IMG_1688
Annukan kuvasatoa matkalta.

IMG_1689

LifeCo’n kaksi retriittipaikkaa (toinen sijaitsee Bodrum’issa, Turkissa) eivät ole massapaikkoja: Phuket’iin mahtuu vain n. 30 henkilöä kerrallaan, Turkkiin triplasti enemmän. Kohteiden luksus on niiden toimivuudessa ja yksinkertaisuudessa. Annukka kehuu Phuket’in LifeCo’n tiloja visuaalisesti kauniiksi ja aluetta vehreäksi. Kaikkialla soi lempeä zen-henkinen musiikki. Henkilökuntaa oli koko ajan huolehtimassa vieraiden hyvinvoinnista.

LifeCo tarjoaa eripituisia ja -tyyppisiä paketteja, joiden nimet kertovat sisällöstä: Master Detox -ohjelma, Green Detox -ohjelma ja Green salad Detox -ohjelma. Keskuksissa voit saada apua myös mm. painonhallintaan, oppia stressinhallintaa, saada spahoitoja (lisätietoa paketeista saat täältä). Detox-viikon aluksi tehdään kehonkoostumusmittaus ja verikoe, jossa analysoidaan tarkasti kehon tarpeet. “Minulle kustomoitiin ruokavalio, joka perustui lähes yksinomaan vihermehuille ja yrttiravinteille. Iltaisin tehtiin suolihuuhtelu, jonka tarkoituksena on auttaa kehoa puhdistautumaan. Se on täysin kivuton prosessi!”, Annukka muistuttaa, kun silmäni paljastivat epäilykseni. “Kuurin aikana joutuu miettimään ja tunnustelemaan kehonsa tuntoja. Välillä on hyvä tutustua uudelleen kehoonsa ja antaa sen levätä. Hoitojen jälkeen on entistä paremmat eväät elämäntapamuutoksiin ja olo on taivaallinen!”.

IMG_0080
Annukka joogaa rannalla.

The LifeCo’n filosofiaan kuuluu 75-25-sääntö: mikäli noudatat 75 % ajastasi terveellistä elämäntapaa, voit hyvin käyttää 25 % ajastasi ilman sen kummempia rajoitteita. Noudattamalla tätä yksinkertaiselta kuulostavaa sääntöä, muutos näkyy pian ulkonäössäsi ja yleisessä hyvinvoinnissasi.

Hoikka ja valoisa Annukka itse on paras mannekiini LifeCo’n hyvinvointikonseptille. Nyt minun pitäisi vain löytää aika ja mahdollisuus testata detox-lomailua. Näenkin jo sieluni silmin Peterin siemailevan vihermehua uima-altaan reunalla vienon spa-musiikin soidessa, odotellen pian alkavaa suolihuuhtelua… Ja hups, minne tuo kuva katosi? Arjen pyöritykseen, puhelimen pirinään, palaverirumbaan? Onneksi voin aina haaveilla 🙂

annukka salonen-7499

Studio Yin

Studio Yin’illä on suositut joogastudiot Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa. Studio Yin aloittaa yhteistyön The LifeCo’n kanssa järjestämällä yhdistettyjä jooga-detox-lomia Phuket’iin ja Turkkiin.

Kiinnostuitko?

Studio Yin kutsuu sinut, Maijan Maailman lukija, kuulemaan joogalomista ja puhtaasta kehosta 17.8. Studio Yin’in Töölön studiolle klo 18-19.30. Tilaisuudessa luennoi The LifeCo’n perustaja Ersin Pamuksuzer ja FLT-ravintovalmentaja, hyvinvoinnin asiantuntija Marika Borg. Ilmoittaudu tilaisuuteen Helsingin studion varausjärjestelmän kautta 14.8. mennessä (paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä). Osallistujien kesken arvotaan sadan euron lahjakortti! www.varaaheti.fi/studioyin/fi/helsinki

Detox-lomailua voi suositella kenelle vain, mutta erityisesti niille, joilla on energiatasot matalalla, mieli maassa, stressiä, ylipainoa tai sairauksia (kuten kakkosluokan diabetes). Puhdistuskuurien avulla päästään eroon kehon myrkkykertymistä, parannetaan yleiskuntoa ja nostetaan energiatasoa. Omat keskukset Phuket’issa ja Bodrum’issa, Antalya’ssa. Siellä The LifeCo toimii Akra Barut -hotellin yhteydessä.

The LifeCo

www.thelifeco.com

hyvinvointi.typo