Kauneimmat espresso-kupit esittäytyvät

Me Maijan Maailmassa rakastamme kahvia. Kattaus ja juoma-astia ovat osa nautintoa. Kahvin, niin kuin muutkin herkut, haluamme myös nauttia oikeaoppisesti.

Mielikuppi ei ole vain ulkonäkökysymys, kupin muoto vaikuttaa myös makunautintoon. Nyt esittelyssä on suosikkiespressokuppimme. Kahvitaukoa varten annamme myös lukusuositukset.

Ensimmäisestä, sisältä kullatusta Nespresson Gold Ring -kupista me hörppäsimme Nespresson täyteläisen ja tasapainoisen Livanto-espresson. Hinta kahdelle kupille on 65 euroa Nespresson Keskuskadun myymälästä.

espresso-6526

Kenelle? Ehkä sisustamisen ammattilaiselle, jolla on voimakas mieltymys kultaan.

Taukolukemiseksi: Judith Millerin sisustusraamattu The Style Source Book.

Toisesta, Dieselin Machine Collection -sarjan kupista nautimme Capriccio-kahvin, mikä on kevyen hapokas, aromiltaan selkeän viljamainen espressokahvi. Machine Collectioniin kuuluu muitakin osia, koko laatikollinen Formwerkistä hintaan 35 euroa.

espresso-6589

Kenelle? Lahjaksi handymanille, jolla on iso työkalupakki.

Taukolukemiseksi: tosimiehet eivät ohjeita lue, joten ei mitään.

Perinteisenmallisista Galzone-kupeista siemailimme Nespresson Cosi-espressokahvin. Kuppeja myy mm. Chez Marius. Hinta 6,50 euroa.

espresso-6544

Kenelle? Kahvipuristeille, joille perinteet merkitsevät. Italiankävijöille. 

Taukolukemiseksi: Elisabeth David: Italian Food, julkaistu 1954. Divarilöytö.

Neljännen, berliiniläisen Kuhn Keramikin kahvikupin ja siihen valutetun kahvin kanssa matkasimme puolestaan Brasiliaan ja Kolumbiaan Arabica-kahvipapulajikkeiden saattelemana nautittuamme Nespresson Volluto-kahvia. Käsintehtyä kuppia myy Anne’s Past and Present ja se maksaa 45 euroa.espresso-6564

Kenelle? Tyylitietoiselle tatuoijalle. Graafikolle. Kalligrafiaharrastajalle. 

Taukolukemisena: The Pepin Pressin kustantama Japanese Pattern.

Viidentenä, mutta ei vähäisempänä, maistoimme lyhyen ristretto-kahvin Nespresson Volluto Decaffeinaton-kahvista. Hieman liian tilava kuppi on tarkoitettu minttuteen särpimiseen. Se tuotiin tuliaisena Marrakechistä.

espresso-6596

Kenelle? Elintasohipille.

Taukolukemisena: Simon G. Brown: Modern Day Macrobiotics

 

keittiossa.typo