Matkalla nuoruuden lähteelle – ihonhoitoprojektini osa 1

Minä olin nuorena aina nuorennäköinen, mielestäni liiankin nuoren. Nyt pian 44-vuotiaana olen kiitollinen näistä, mutta aika on tehnyt tehtäväänsä myös minulle.

Nelikymppiseen asti en paljoa miettinyt ihoani, se sai rutiininomaisen perushuollon päälle elää melko rauhassa omaa elämäänsä. Olen aina huolehtinut ihostani tiettyyn pisteeseen asti, mutta siis melko automaatiovaihteella – äitini opastusten jäätyä selkäytimeeni. En ole esimerkiksi varmaan koskaan mennyt nukkumaan pesemättä kasvojani. No okei, ehkä kerran tai kaksi.

Muuten tunnollisuuteni on sitten ollut hiukan suurpiirteisempää. Silmieni seutu on saanut silmänympärysvoiteesta osumaa välillä paremmin, välillä huonommin. Aurinkorasvat olen levittänyt vähän sinne päin. Ei sillä, aurinkoa en aikuisena ole varsinaisesti ottanutkaan, mutta juostessa ihoni toki altistuu auringolle. ”Sunny side of the road” osuu aina välillä tielleni.

Visia-ihonkuvantaja

Viime viikolla kävin ihotutkimuksissa. Tutkimus tehtiin Visia-ihokuvantajalla Turussa, kauneushoitola Fiinissä. Laitteen avulla ihoni kuvattiin ja skannattiin koneelle. Tämän jälkeen laite analysoi ihoni tuhot. Laite vertaa ihoani muihin samanikäisiin. Tulokseni olivat varsin hyvät yleisellä tasolla. Näistä ihotutkimustuloksista kerron myöhemmin lisää.

Visia-ihonkuvantajan anturit näkevät kuitenkin myös ihon pinnan alle. Ihovaurioita oli ehtinyt tapahtua jo aiemmin nuoruudessani. Kuvissa näkyi mm. UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Nuo vauriot eivät vielä näy päällepäin, vaan vauriot ovat nousemassa pintaan ajan saatossa, ellei tuota kehitystä pysäytetä.

Kuvissa ilmeni myös, että silmänympärysalueellani oli alaspäin suuntaavia juonteita, niitä ei tarvitsisi vielä olla. Lisäksi olen itse huomannut, että silmäluomeni ovat tulleet raskaammiksi. Maksaläiskätkin pulpahtivat esiin raskausaikoina. Peterin mielestä ne ovat pirteitä pisamia – NOT!

MM-3108

MM-3119

Environin ihonhoitotuotteet ja Kauneushoitola Kuulaan hoidot

Olen nyt käyttänyt nelisen viikkoa Environin AVST-sarjan kasvovettä ja puhdistusmaitoa ja lisäksi kasvoseerumia sekä -voidetta. Lisäksi viikko sitten sain käyttööni silmänympärys- sekä yövoiteen.

Ihoon syntyviä vaurioita voi ennaltaehkäistä, ja jo syntyneihin vaurioihin voidaan vaikuttaa jälkikäteen. Tämä oli minulle yllätys. Ajattelin, ettei mennyttä voi muuttaa kuin veitsellä. Kun sain kuulla Environin aloittamasta Tavallisia ihmisiä, todellisia tuloksia -hoitohaasteesta, otin sen ilolla vastaan.

Ongelmieni kimppuun käy nyt Kauneushoitola Kuulaan Venla aseinaan Environ-tuotteet ja -hoidot! Te pääsette seuraamaan todellisten tulosten tekemistä ja syntymistä Kuulaan Facessa ja Maijan Maailmassa. Yhteensä 9-12 kuukautta kestävän ihonhoitoseurannan jaamme kanssanne, stay tuned!

IMG_1377

Tältä näyttää hehkeän hoitajansa Venlan rinnalla juuri muuton selättänyt, univajeesta kärsivä meikitön keski-ikäinen nainen, joka on pitänyt juuri ennen kuvausta valkoista kireää hiusmyssyä päässään, eikä ole sen jälkeen pöyhinyt tukkaansa kuin ehkä rasvaisilla käsillä. Todellisia ihmisiä!

hyvinvointi.typo

Artikkeli on tehty yhteistyössä Environin kanssa.