Formverk – coolia ja kodikasta samaan aikaan

Hyvää ei kaiketi voi kehua liikaa. Huonompi homma ainakin on, jos ei muista tarpeeksi hehkuttaa mielitiettyjään. Siksi kehun Formverkiä, se on yksi lempikaupoistani Helsingissä.

Formverk perustettiin jo vuonna 1990 ja myös minä olen ehtinyt olla asiakkaana jo toistakymmentä vuotta. Formverk Store on pohjoismaiseen ja kansainväliseen designeen erikoistunut sisustusliike ja se toimii Helsingissä Annankadun ja Iso Roobertinkadun kulmassa. Vuonna 2015 liike laajeni Formverk Living -myymälällä Annankatu 23:een.

formwerk-5598
Casamanian hauska kukkateline, jossa vesiannostelija. Hinta 220 euroa.

Formverkiä pyörittää Niklas Wikström ammattitaitoisten myyjien avustuksella. Liikkeen hengetär Saija ja muut “tytöt” jaksavat aina paneutua asiakkaiden sisustushaasteisiin.

Myymälä ei pelkästään myy taidokkaasti valikoituja muiden valmistamia tuotteita, vaan Formverk myös suunnittelee, muotoilee ja valmistaa omia tuotteitaan mm. pöytiä, sohvia ja naulakoita.

Kalusteita ja pienesineitä joka tilaan

Formverkin valikoimista löytää kaikkea käytännöllistä ja kaunista kodin jokaiseen huoneeseen. Myymälässä saat tutustua lukuisiin tuotteisiin, ei vain tyytyä katalogiesitteeseen.

Valikoima on laaja ja monipuolinen. Formverk elää myös kausissa. Jokaiseen sesonkiin on aina joitain uusia sisustustuotetulokkaita.

Pienkodinkoneisiin löytyvät kauniit ja aina uudistuvat vaihtoehdot. Kodin pienesineistä mainitsen Dualit-kodinkoneet, jotka ovat mielestäni korkeahkosta hinnastaan huolimatta jokaisen sentin arvoisia. Lisäksi Formverkin valikoimista löytyvät astiastot ja vaikka leivontavälineet.

formwerk-1019

formwerk-5648
Marmorinen Hay-merkkinen kaulin pitää itsensä kylmänä, jonka ansiosta mm. murotaikinaa on helppo kaulia. Hinta 10 euroa.

Vipp-osasto

Alusta alkaen Formverkillä on ollut runsas kylpyhuonetarvikevalikoiman ja nyt uutena Vipp-tuotemerkin laaja osasto.

Tanskalaisen Vipp’in designfilosofia on syntynyt suoraan roskiksesta – kannellisesta roska-astiasta vuonna 1939. Tästä tuotteesta on syntynyt todellinen Vipp’in menestystarina, jonka voittokulkue on jatkunut pian 80 vuotta. Vuonna 2011 Vipp avasi ensimmäisen lippulaivamyymälänsä Kööpenhaminaan ja nyt tuotevalikoimaa on roska-astioista keittiö- ja kylpyhuonekokonaisuuksiin sekä Vipp-mökkeihin.

formwerk-5565
Itsekiinnittyvät pyyhekoukut. Vipp, 35 euroa/ 2 kpl. Löytyy myös meidän kylpyhuoneistamme.
formwerk-5562
Vipp’in jämäkät magneetilla varustellut klipsit on valmistettu valetusta alumiinista ja ne ovat monikäyttöisiä. Pakkauksessa on 2 kappaletta klipsejä, hinta 45 euroa.
formwerk-5568
Vipp valmistaa myös kylpyhuonekalusteita hanoista allaskaappeihin ja pientavaraan. Meidän kylpyhuoneitamme ilahduttavat Vipp-saippua-annostelijat sekä painojalalliset roska-astiat. Mm. saippua-annostelija,  115 euroa.

formwerk-5585

Vipp-roskikset toimivat meillä keittiön sekajäte- ja kompostointiroskiksina.  Ensimmäisen Vipp-tuotteen hankin jo 90-luvulla, se taisi olla saippua-annostelija.

Vipp’in roskisastioiden painojalan ansiosta likaisin käsin ei enää tarvitse koskea roskiksien kansiin eikä roskiskaapin oviin, kuten perinteisessä tavassa sijoittamalla roskis allaskaappiin. Keittiön lavuaarin alla olevan allaskaapin jäteastiat me olemme vapauttaneet kokonaan metalli-, lasi- ja muille kierrätettäville roskille sekä roskapusseille.

Erityisesti pienten asuntojen keittokomeroihin tai -syvennyksiin olen suunnitellut keittiön säilytystilat niin, että allaskaapissa ovat kattilat jne. ja poljinroska-astia on erillinen vapaasti keittiön lattialla seisova kaluste.

formwerk-5618
Finomin riippuvalaisimet on valmistettu koivuvanerista ja niitä löytyy niin jalka- kuin kattovalaisimina. Ne antavat läpikuultavan pehmeän valon. Hinnat 295 euroa – 945 euroa.
formwerk-5606
Muuton konjakinvärinen sohva, hinta alkaen 2695 euroa. Sohvatyyny Ferm Living.

formwerk-5626

Pehmeyttä tekstiileillä ja valaisimilla

Formverkissä myydään myös valaisimia, torkkupeittoja, sisustustyynyjä ja muita sisustustavaroita muun muassa merkeistä Gubi, Hay, Muuto ja Ferm Living. Formverkin kodikkailla tekstiileillä saa kotiin kivaa pehmeyttä ja kodikkuutta.

Isoissa huonekaluissa edustettuina ovat mm. Muuto, Normann Copenhagen ja Formverkin oma mallisto.

formwerk-5612
Kotiin saadaan pehmeyttä muhkeilla sohvilla ja tyynyillä. Murretut sävyt sopivat moneen sohvaan, tyyliin ja väriin. Pilkulliset Ferm Living -tyynyt ovat hauskat ja keväisen pirteät, hinta 54 euroa/kpl. Sohva on Formverkin omaa tuotantoa, hinta kyseisellä kankaalla 3800 euroa
formwerk-5634
Torkku- ja päiväpeitteitä löytyy laaja valikoima.
formwerk-5641
Hay Pion Light, kahta eri kokoa. Pieni 190 euroa, iso 265 euroa.

formwerk-5652

Formverk store

Annankatu 5
00120 Helsinki
P. 09-6129550
info@formverk.com

Formverk living

Annankatu 23
00100 Helsinki
P. 09-2510100
info@formverkliving.com

Avoinna
Ma-Pe  10.30 – 18.00
La 11.00 – 15.00

Jollet pääse paikalle myymälään, voit tehdä hankintoja myös liikkeen kotisivujen kautta www.formverk.com.

tyyli.typo